LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javna rasparava

Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju

Cilj javne rasprave je prikupljanje mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom nacrtu prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.

Cilj javne rasprave je prikupljanje mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom nacrtu prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je javnu raspravu o nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.

Pozvani su svi zainteresirani da svoje eventualne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne primjedbe i prijedloge na pojedine točke ispune u obrascu za sudjelovanje u savjetovanju. Javna rasprava otvorena je do 12. prosinca, a obrasci se šalju na e-mail javnarasprava-drzavnestipendije@mzos.hr. Cilj javne rasprave je prikupljanje mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom nacrtu prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju utvrđuje uvjete i način ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju. Pojedine odredbe važećeg Pravilnika o dodjeljivanju državnih stipendija redovitim studentima dodiplomskih studija i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija nisu usklađene te je ujedno određenim važećim propisima prestala obveza Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dodjelom pojedinih kategorija državnih stipendija. 

Obrazac, nacrt prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju te obrazloženje uz nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju možete potražiti ovdje.



FOTO: OSNOVNA ŠKOLA PETRA KANAVELIĆA KORČULA