Studijski programi

Na TVZ-u pokrenut novi studij Digitalna ekonomija

Kape u zraku

Kako bi se zadovoljila potreba tržišta rada za stručnjacima čiji će ishodi učenja jamčiti sposobnost fleksibilne primjene informacijskih tehnologija, poduzetništva i digitalnog marketinga u različitim okruženjima, TVZ pokreće specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija.

Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) dobilo je dopusnicu za provođenje novog specijalističkog diplomskog stručnog studijskog programa Digitalna ekonomija. Novi studij će svim zainteresiranim budućim studentima pružiti sva potrebita znanja iz područja društvenih i tehničkih znanosti, što ga čini jedinstvenim na području Republike Hrvatske.

Potreba za njegovim pokretanjem javila se radi zadovoljavanja potreba tržišta rada u Republici Hrvatskoj za stručnjacima čiji će ishodi učenja jamčiti sposobnost fleksibilne primjene informacijskih tehnologija, poduzetništva i digitalnog marketinga u različitim okruženjima (javni i privatni sektor, različite organizacijske strukture i sl.)  te je u skladu s različitim i višestrukim korisničkim potrebama, što je u ekonomskim ili inženjerskim disciplinama vrlo često zanemareno. Pokretanjem ovog studija namjerava se ispuniti zapostavljena akademska i tržišna niša.

Upis na specijalistički diplomski stručni studij Digitalna ekonomija omogućen je svim studentima koji su dosadašnjim obrazovanjem stekli najmanje 180 ECTS bodova na preddiplomskom studiju visokoškolskih ustanova iz tehničkog ili društvenog znanstvenog područja, i to bez polaganja razlikovnih ispita. Studij traje četiri semestra, a nakon položenih 120 ECTS bodova njegovi će polaznici steći naziv stručni/a specijalist/specijalistica inženjer/inženjerka digitalne ekonomije.

Studij je osmišljen nakon intenzivnih konzultacija s predstavnicima uspješnih poduzeća s područja računarskih i informacijsko-komunikacijskih djelatnosti s kojima Tehničko veleučilište u Zagrebu već godinama uspješno surađuje i slijedom preporuka strateških dokumenata Republike Hrvatske koji ističu potrebu povezivanja akademskog sektora s tržištem rada i inzistiraju na mjerljivim i primjenjivim ishodima učenja. Više informacija o upisima i novom studijskom programu mogu se naći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Politehničko sveučilište u Torinu

Projekt TOPoliTO

Studij u Torinu uz stipendiju od 8000 eura

Cilj je projekta TOPoliTO na Politehničkom sveučilištu u Torinu okupiti najbolje studente iz svih krajeva svijeta koji studiraju ili namjeravaju studirati prirodne ili tehničke znanosti ili studij umjetničkih područja.

Sveučilište u Splitu

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu u ak. god. 2015/2016. Prijave traju do 15. siječnja, a dva tjedna kasnije bit će objavljeno 125 studenata koji će primati po 800 kuna mjesečno.

Učionica

Upisi na visoka učilišta

Na jesenskom roku upisano 4453 studenata; studiji medicine i glume najpoželjnjiji

Za preostala slobodna mjesta na visokim učilištima prijavilo se 7235 kandidata, od čega je 4453 ostvarilo pravo upisa. Studentski programi s najviše prijava prvog prioriteta bili su Medicina u Osijeku i Gluma u Zagrebu.

Promocija studenata

Studiranje u Italiji

Naučite sve o financijama na studiju u Trstu

Studirati u Italiji oduvijek je bila tvoja želja? Sada se možeš prijaviti na studij koji je uvršten među top 10 u području osiguranja. Prijave traju do 10. prosinca.

Prijatelji

Stipendije za 11 sveučilišta

Potpune stipendije za studij podatkovne znanosti u Škotskoj

Ako vam se diplomski studij podatkovnih znanosti čini idealnom opcijom za vas, ne smijete propustiti prijaviti se na natječaj za čak 130 stipendija koje se dijele za taj studij u Škotskoj.