Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Na simpoziju FARMEBS doznajte sve o lijekovima, od dizajna i sinteze do dijagnostike

IZVOR: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216480812425552&set=gm.356718498273399&type=3&theater

U bogatom programu osmoga Simpozija studenata farmacije i medicinske biokemije 1. lipnja sudjeluju i studenti s fakulteta iz susjednih zemalja. Krovna je tema istraživanje lijekova u svim aspektima, a najuspješnijima će biti osigurane vrijedne nagrade i priznanja.

Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu organizira osmi Simpozij studenata farmacije i medicinske biokemije (FARMEBS) 1. lipnja 2019. godine sa svečanim otvorenjem u 14 sati.

Već tradicionalna manifestacija nastala je suradnjom Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske i Studentskim zborom Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te samog Fakulteta.

FARMEBS je ove godine okrenut istraživanju lijekova u svim aspektima, od dizajna i sinteze do korištenja u dijagnostici, a u razmjeni iskustava te upoznavanju i povezivanju studenata sa strukom i znanošću surađivat će studenti farmacije i medicinske biokemije Sveučilišta u Splitu, Mostaru i Beogradu te studenti Medicinskog i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na iznimno bogatom programu, detaljno predstavljenom na internetskoj stranici, mjesta su osigurali za plenarno predavanje o vitaminu K, usmena priopćenja, promotivna predavanja o važnosti pravovremenog otkrivanja sepse i glikolizaciji te usmena priopćenja o, između ostaloga, ulozi protein-kinaza. Najuspješnijim izlagateljima osigurane su vrijedne nagrade i priznanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Migracije u državama

Kriminalizacija migracija kao predmet kritičkoga promišljanja u organizaciji „Diskrepancije" i „Studenata za izbjeglice"

Simpozij o kriminalizaciji migracija namijenjen je svim studentima, a rok je za prijavu 19. listopada.

https://pixabay.com/en/audience-speech-speaker-1677028/

Edukacija i podizanje svijesti

Sve o mentalnom zdravlju studenata saznajte na ovogodišnjem simpoziju „Upoznaj me”

Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku domaćin je ovogodišnjeg simpozija „Upoznaj me 2018”, na kojem će čak 28 studenata predavača otvoreno govoriti o problemima s kojima su se susretali tijekom studiranja, kao i o načinima rješavanja stresa.

Medicinski fakultet

Što nakon završetka medicinskog fakulteta?

Dan liječničkih karijera otvara perspektivu budućnosti mladih liječnika u RH

U medijima je sve popularnija tema odlazak mladih liječnika iz Hrvatske u druge europske i svjetske zemlje gdje ih strani poslodavci zbog visokog znanja i dobrih iskustava s hrvatskim liječnicima dočekuju raširenih ruku. Zato se na ovaj način želi potaknuti na konstruktivan dijalog kako bi mlade liječnike potaknuli na ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike.

xray

Na današnji dan

Otkrivene rendgenske zrake

Promijenile su tijek medicinske dijagnostike, a trebala su desteljeća da se svijetu prikažu njihova štetna djelovanja.

Laboratorij

Poslijediplomski specijalistički studij

Farmaceutsko-biokemijski fakultet raspisao natječaj za šest područja specijalizacije

Počele su prijave za upis na poslijediplomski specijalistički studij na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, a moguće je prijaviti se sve do 10. rujna 2019.