LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Na jesen Sava i Cvjetno u novom ruhu, najavljene gradnje novih zgrada za PMF i Farmaciju

Studentski centar u Zagrebu će, po svemu sudeći, imati turbulentno ljeto.

Studentski centar u Zagrebu će, po svemu sudeći, imati turbulentno ljeto.

Studentski centar u Zagrebu će, po svemu sudeći, imati turbulentno ljeto. Naime, najavljene su renovacije studentskih domova „Stjepan Radić“ i „Cvjetno naselje“.

Pejo Pavlović, upravitelj zagrebačkog Studentskog centra, izjavio je za Večernji list kako se čeka završetak procesa javne nabave, a ako sve prođe u redu, s renovacijama se kreće čim studenti isele iz domova u srpnju ove godine

U Cvjetnom naselju obnovit će se ukupno osam paviljona, a na Savi će se obnoviti sedam starih paviljona te će se prizemni dio s dvadeset soba prilagoditi potrebama studenata s invaliditetom.

Pavlović je istaknuo kako se trebaju promijeniti instalacije, namještaj, pročelja i okoliš unutar domskog prostora, a ne sumnja kako će sve biti gotovo do listopada iste godine

Tijekom radova će se misliti i na energetsku učinkovitost, pa će se tako renovacija prilagoditi visokim standardima, što će smanjiti troškove i do 40 posto. Smanjenju troškova doprinijet će i spajanje Save i Kineziološkog fakulteta na isti termalni izvor na Mladosti. U sve ove renovacije uložit će se oko 270 milijuna kuna.

Ususret Europskim sveučilišnim igrama, koje će se održati sljedeće godine u Zagrebu i Rijeci, počet će se s gradnjom sportsko-edukacijskog centra u blizini KIF-a i Save. Prije nekoliko tjedana izabrano je i pobjedničko rješenje dizajna zgrade u realizaciji Studija XXL, čija arhitektonska rješenja možete vidjeti u Osijeku (Portanova, Trg bana Josipa Jelačića), Zagrebu (Point Vrbani, Rotor M1-M2, Konzum Sesvete, Konzum Oporovečka), Splitu (Polyclinic) i drugdje.

Za dvije do tri godine počet će se graditi i zgrada na Horvatovcu, gdje će studenti Biološkog, Geografskog i Geološkog odsjeka PMF-a dobiti svoje prostorije. Studenti Agronomije i Šumarstva za godinu dana dobit će restoran koji će koštati oko 7,8 milijuna kuna. O njemu smo već prije pisali.

U Zmajevcu na sjevernom kampusu do 2017. godine izgradit će se zgrada Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR