Motivacijsko predavanje

Mozgalo: Studenti će progledati računalnim vidom

Mozgalo 2017

Tijekom studentskog natjecanja Mozgalo, zakazanog za ožujak, održat će se različite radionice i edukacijska predavanja. Motivacijsko je prvo od njih, a posvećeno je računalnom vidu kao tehnologiji budućnosti.

Petu godinu zaredom udruga eSTUDENT organizira studentsko natjecanje Mozgalo. Bliži mu se početak, stoga je došlo vrijeme za motivacijsko predavanje koje će se održati 17. siječnja s početkom u 18 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A202. Održat će ga izv. prof. dr. sc. Siniša Šegvić, a tema je Computer vision: introduction and overview of current practice.

Mozgalo je jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Da bi došli do rješenja, studenti koriste različite statističke metode i tehnike strojnog učenja te samog računalnog vida, čime stječu korisno znanje. Cilj je potaknuti ih na analitičko razmišljanje i samostalan razvoj kreativnog rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i edukacijska predavanja, a motivacijsko predavanje je prvo od njih.

Računalni vid tehnologija je budućnosti koja je već sada izuzetno primjenjiva, a u skorije vrijeme zasigurno će se koristiti u još mnogo područja. Ovakav model dio je poslovanja i danas te ga je moguće smatrati zanimanjem budućnosti. Motivacijsko predavanje bit će usmjereno na upoznavanje zainteresiranih studenata s njegovim konceptom, mogućnostima i potencijalnim primjenama. Osim prezentacije koncepta i korištenja, posjetitelji će moći saznati i ponešto o samoj povijesti i razvitku područja kojim se računalni vid bavi te saznati kako na to gleda akademska zajednica.

Motivacijsko predavanje uvod je u natjecanje čiji je početak zakazan za ožujak, a na sudjelovanje pozvani su svi studenti koji se pronalaze u ovome području. Osim novog i korisnog znanja, imat će priliku iskusiti prvenstveno timski rad, a osim toga i mogućnost povezivanja s mnogim poduzećima iz bankarskog i IT sektora.

Više informacija nalazi se na službenoj internetskoj i Facebook stranici događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodna konferencija "Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice"

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Međunarodna konferencija „Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice”

Projekt će se održati u obliku sedmodnevne konferencije od 16. do 22. studenog 2015. uz financijsko pokroviteljstvo Agencije za mobilnost i programe EU

Poljubac ispod imele

Predavanje na FFZG-u

Slatke ljubavne tajne – tips and tricks

Što žele i vole muškarci, a što žene? Kako pronaći idealnog partnera i koji je ključ uspješne i zdrave veze?

Zgrada

Motivacijsko predavanje

Aleksandra Dojčinović razmišlja kao „Vizionar”, o čemu će govoriti na EFZG-u

Modna dizajnerica o kojoj svi govore posljednjih nekoliko godina govorit će o svom putu, o tome kako je sačuvala dijete u sebi te će budućim dizajnerima i poduzetnicima otkriti niz korisnih savjeta.

Sveučilište

AMAC-UK raspisuje natječaj

Osvojite nagradu za projekte iz znanosti ili kulture

Hrvatski studenti i mladi znanstvenici imaju priliku za svoje projekte osvojiti nagradu od čak 1000 funti.

World Mobile Congress 2014.

Mobile World Congress 2014.

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj Mobile Word Congress 2014. koji će se održati u Barceloni te ugostiti vodeće stručnjake iz svijeta mobilne industrije.