Motivacijsko predavanje

Mozgalo: Studenti će progledati računalnim vidom

Mozgalo 2017

Tijekom studentskog natjecanja Mozgalo, zakazanog za ožujak, održat će se različite radionice i edukacijska predavanja. Motivacijsko je prvo od njih, a posvećeno je računalnom vidu kao tehnologiji budućnosti.

Petu godinu zaredom udruga eSTUDENT organizira studentsko natjecanje Mozgalo. Bliži mu se početak, stoga je došlo vrijeme za motivacijsko predavanje koje će se održati 17. siječnja s početkom u 18 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A202. Održat će ga izv. prof. dr. sc. Siniša Šegvić, a tema je Computer vision: introduction and overview of current practice.

Mozgalo je jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Da bi došli do rješenja, studenti koriste različite statističke metode i tehnike strojnog učenja te samog računalnog vida, čime stječu korisno znanje. Cilj je potaknuti ih na analitičko razmišljanje i samostalan razvoj kreativnog rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i edukacijska predavanja, a motivacijsko predavanje je prvo od njih.

Računalni vid tehnologija je budućnosti koja je već sada izuzetno primjenjiva, a u skorije vrijeme zasigurno će se koristiti u još mnogo područja. Ovakav model dio je poslovanja i danas te ga je moguće smatrati zanimanjem budućnosti. Motivacijsko predavanje bit će usmjereno na upoznavanje zainteresiranih studenata s njegovim konceptom, mogućnostima i potencijalnim primjenama. Osim prezentacije koncepta i korištenja, posjetitelji će moći saznati i ponešto o samoj povijesti i razvitku područja kojim se računalni vid bavi te saznati kako na to gleda akademska zajednica.

Motivacijsko predavanje uvod je u natjecanje čiji je početak zakazan za ožujak, a na sudjelovanje pozvani su svi studenti koji se pronalaze u ovome području. Osim novog i korisnog znanja, imat će priliku iskusiti prvenstveno timski rad, a osim toga i mogućnost povezivanja s mnogim poduzećima iz bankarskog i IT sektora.

Više informacija nalazi se na službenoj internetskoj i Facebook stranici događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Lopta na obruču

Sportsko-edukacijski projekt

Na ovogodišnjoj Humanijadi studenti odmjeravaju snage u deset sportova

Projekt Humanijada slavi svoju jubilarnu 25. godišnjicu. Studente će okupiti u termama Tuhelj, a oni će se educirati, zabavljati i odmjeravati svoje snage u velikom broju sportskih disciplina.

STEM Games

Međunarodno natjecanje u znanju i sportu

Studenti 11 hrvatskih fakulteta zajedno organiziraju STEM događanje godine

Znanje, sport, edukacija i zabava čine STEM Games događajem koji izlazi iz okvira običnog natjecanja. Sudjelovanjem u njegovim aktivnostima, studenti će promišljati i o razvoju tehnologije te tehnološkom napretku koji mijenja društvo u kojem živimo.

Yolo

Sve čari mladosti

Iskoristite dvadesete najbolje što možete

Donosimo vam popis svega što morate napraviti u svojim dvadesetima kako ne biste žalili poslije tridesete.

UniSport HR

Studentski futsal

Nova sezona UniSport Futsal Lige u studenom

Malonogometni turnir futsalskih reprezentacija hrvatskih sveučilišta i veleučilišta počinje 23. studenog. Ove akademske godine UniSport Futsal Liga igra se u Zadru, Varaždinu i Osijeku.

Junior Freshhh za srednjoškolce

Prijavite se!

„Junior Freshhh” INA-ino natjecanje za srednjoškolce: okupi tim prijatelja i postanite prvaci u prirodnim znanostima!

Hrvatska je od ove godine uključena u program, s ciljem poticanja interesa mladih za prirodne znanosti i jačanja suradnje kompanije s mladim talentima.