Motivacijsko predavanje

Mozgalo: Studenti će progledati računalnim vidom

Mozgalo 2017

Tijekom studentskog natjecanja Mozgalo, zakazanog za ožujak, održat će se različite radionice i edukacijska predavanja. Motivacijsko je prvo od njih, a posvećeno je računalnom vidu kao tehnologiji budućnosti.

Petu godinu zaredom udruga eSTUDENT organizira studentsko natjecanje Mozgalo. Bliži mu se početak, stoga je došlo vrijeme za motivacijsko predavanje koje će se održati 17. siječnja s početkom u 18 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A202. Održat će ga izv. prof. dr. sc. Siniša Šegvić, a tema je Computer vision: introduction and overview of current practice.

Mozgalo je jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Da bi došli do rješenja, studenti koriste različite statističke metode i tehnike strojnog učenja te samog računalnog vida, čime stječu korisno znanje. Cilj je potaknuti ih na analitičko razmišljanje i samostalan razvoj kreativnog rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i edukacijska predavanja, a motivacijsko predavanje je prvo od njih.

Računalni vid tehnologija je budućnosti koja je već sada izuzetno primjenjiva, a u skorije vrijeme zasigurno će se koristiti u još mnogo područja. Ovakav model dio je poslovanja i danas te ga je moguće smatrati zanimanjem budućnosti. Motivacijsko predavanje bit će usmjereno na upoznavanje zainteresiranih studenata s njegovim konceptom, mogućnostima i potencijalnim primjenama. Osim prezentacije koncepta i korištenja, posjetitelji će moći saznati i ponešto o samoj povijesti i razvitku područja kojim se računalni vid bavi te saznati kako na to gleda akademska zajednica.

Motivacijsko predavanje uvod je u natjecanje čiji je početak zakazan za ožujak, a na sudjelovanje pozvani su svi studenti koji se pronalaze u ovome području. Osim novog i korisnog znanja, imat će priliku iskusiti prvenstveno timski rad, a osim toga i mogućnost povezivanja s mnogim poduzećima iz bankarskog i IT sektora.

Više informacija nalazi se na službenoj internetskoj i Facebook stranici događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Marko Pavičić

Projekt mladih za podizanje motivacije

INTERVJU: MotivationUp će te pokrenuti i raditi s tobom na ostvarenju tvojih ciljeva

MotivationUp skupina je ljudi koja će pobuditi ono najbolje u vama; koja će vam dati snage i hrabrosti za ostvarenje svojih snova; koja će uz vas biti čak i u trenucima kada vaši najbliži ne mogu biti tu.

Kenan Crnkić

Predstavljanje knjige

Motivacijski stručnjak Kenan Crnkić otkriva 7 tajni uspjeha

Znate li da vaš uspjeh i sreća ovise samo o vama? Besplatno posjetite svojevrsno predavanje koje vam može promijeniti život.

ITC 2015

Start-up udruga

Otvorene prijave za 2. izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition

Sudjelovanje u aktivnostima projekta besplatno je za sve sudionike, a nagradni fond iznosi 15 000 kn.

osmerac

Tradicionalna sveučilišna utrka

Dvostruka pobjeda Oxforda nad Cambridgeom u tradicionalnoj veslačkoj utrci

Ovogodišnje izdanje tradicionalne utrke u veslanju uglednih britanskih sveučilišta obilježilo je prvo održavanje ženske utrke na tradicionalnoj „muškoj“ stazi od Putneya do Mortlakea na rijeci Temzi.

Studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu

Interaktivno predavanje

Pravobraniteljica upoznaje studente s pravom ponavljanja ispita, korištenja iksice i drugima

Studentska pravobraniteljica poziva sve studente Sveučilišta u Zagrebu na predavanje kojim želi ukazati na prava koja studenti imaju i na važnost njihovog očuvanja. Ono će se održati 14. prosinca u 17 sati.