Motivacijsko predavanje

Mozgalo: Studenti će progledati računalnim vidom

Mozgalo 2017

Tijekom studentskog natjecanja Mozgalo, zakazanog za ožujak, održat će se različite radionice i edukacijska predavanja. Motivacijsko je prvo od njih, a posvećeno je računalnom vidu kao tehnologiji budućnosti.

Petu godinu zaredom udruga eSTUDENT organizira studentsko natjecanje Mozgalo. Bliži mu se početak, stoga je došlo vrijeme za motivacijsko predavanje koje će se održati 17. siječnja s početkom u 18 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A202. Održat će ga izv. prof. dr. sc. Siniša Šegvić, a tema je Computer vision: introduction and overview of current practice.

Mozgalo je jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Da bi došli do rješenja, studenti koriste različite statističke metode i tehnike strojnog učenja te samog računalnog vida, čime stječu korisno znanje. Cilj je potaknuti ih na analitičko razmišljanje i samostalan razvoj kreativnog rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i edukacijska predavanja, a motivacijsko predavanje je prvo od njih.

Računalni vid tehnologija je budućnosti koja je već sada izuzetno primjenjiva, a u skorije vrijeme zasigurno će se koristiti u još mnogo područja. Ovakav model dio je poslovanja i danas te ga je moguće smatrati zanimanjem budućnosti. Motivacijsko predavanje bit će usmjereno na upoznavanje zainteresiranih studenata s njegovim konceptom, mogućnostima i potencijalnim primjenama. Osim prezentacije koncepta i korištenja, posjetitelji će moći saznati i ponešto o samoj povijesti i razvitku područja kojim se računalni vid bavi te saznati kako na to gleda akademska zajednica.

Motivacijsko predavanje uvod je u natjecanje čiji je početak zakazan za ožujak, a na sudjelovanje pozvani su svi studenti koji se pronalaze u ovome području. Osim novog i korisnog znanja, imat će priliku iskusiti prvenstveno timski rad, a osim toga i mogućnost povezivanja s mnogim poduzećima iz bankarskog i IT sektora.

Više informacija nalazi se na službenoj internetskoj i Facebook stranici događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Vlado Lucić

Vlado Lucić na konferenciji „Should I stay or should I go?”

Jedina konkurencija News baru je satirična hrvatska stvarnost

Zadaća satire nije samo „bubnuti i ostati živ”. Ona treba na prvu nasmijati, a potom baciti u razmišljanje. Time dobiva edukativnu svrhu. Također služi kao podsjetnik novinarima da ipak prvo provjere izvor svoje priče.

Konferencija Strater

Konferencija o ljudskim potencijalima

Počnite na vrijeme, posjetite Starter konferenciju eSTUDENT-a

Na Konferenciji će stručnjaci iz petnaestak poduzeća otkriti male tajne koje svakome mogu biti od neizmjerne pomoći pri traženju i prijavi studentskih praksi i poslova. Studenti će biti u prilici saznati kako sastaviti vrhunski CV

Predavanje Tomislava Perka, 10.04.

Predavanje na Hrvatskim studijima

Najveća je iluzija da život nema rok trajanja, uvjerava nas Tomislav Perko

Svoju turneju po Hrvatskoj „1000 dana ljeta˝ Tomislav Perko zaključio je prošlog ponedeljka, 10. travnja predavanjem na Hrvatskim studijima.

FOTO: i.imgflip.com

Savjeti za bolje raspoloženje

Krećite se, promijenite navike i prebrodite krizu

Svatko od nas može pasti u depresiju, no srećom, postoje načini da se iz nje izvučete u što kraćem roku.

Music

Natječaj za sudjelovanje

Traju prijave za Međunarodno natjecanje mladih glazbenika u Münchenu

Svi mladi i perspektivni glazbenici pozvani su na 66. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika ARD-a koje će se održati Münchenu.