LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTUDENT

Mozgalo predstavlja predavanje: „Je li Big Data ustvari Big Brother?"

Jeste li znali da svake minute pošaljemo 204 milijuna e-mailova, lajkamo 1.8 milijuna slika, napišemo 280 tisuća tweetova i uploadamo 100 sati videa na Youtubeu?

Jeste li znali da svake minute pošaljemo 204 milijuna e-mailova, lajkamo 1.8 milijuna slika, napišemo 280 tisuća tweetova i uploadamo 100 sati videa na Youtubeu?

Jeste li znali da svake minute pošaljemo 204 milijuna e-mailova, lajkamo 1.8 milijuna slika, napišemo 280 tisuća tweetova i uploadamo 100 sati videa na youtubu? Svaka dva dana nastane isto onoliko informacija koliko je nastalo od početka vremena pa do 2003., a kad bi sve informacije nastale u jednom danu stavili na cd-e i posložili ih jedan na drugi dosegli bi Mjesec - dvaput!

Zvuči fascinantno, zar ne? Zamislite kolike su mogućnosti kada bi se ti podaci mogli strukturirati i iskorištavati. Uštede milijuna, spašavanje zivota i predviđanje budućnosti samo su neke od njih. Stoga i nije čudno da Big Data proglašavaju tehnološkom revolucijom 21. stoljeća.

Mozgalo je prepoznao važnost i mogućnosti Big Data tehnologije te jedini u Hrvatskoj omogućuje studentima i svim zaljubljenicima u tehnologiju da se okušaju u poslu Big Data stručnjaka. Osim toga približava pojam Big Data svim zainteresiranim kroz dva motivacijska predavanja.

Prvo motivacijsko predavanje, „Prediktivno modeliranje - pogled u budućnost“, održao je gospodin Renee Ahel 10.12.2014.

Drugo motivacijsko predavanje, „Je li Big Data ustvari Big Brother?“, održat će se 17.12.2014. u 16 h na FER-u. Ovaj put predavač će biti Luka Stepinac, voditelj CROZ-ovog odjela za business intelligence. Luka će nas praktičnim prikazom detaljnije upoznati s Big Datom, približiti nam općenite primjere na svjetskoj razini i primjenu Big Date u Hrvatskoj.

Ako su statistika ili računarstvo tvoje područje interesa, dođi na ovo zanimljivo predavanje i nauči nešto novo o ovoj tehnologiji budućnosti.

FOTO: ESTUDENT