Studiranje u inozemstvu

Moskovsko državno sveučilište nudi mogućnost upisa jednom hrvatskom državljaninu

ruski jezik
IZVOR: https://pixabay.com/illustrations/board-flag-wood-text-translate-1072568/

Moskovsko državno sveučilište međunarodnih odnosa (MGIMO) nudi mogućnost upisa na prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija u akademskoj godini 2019/2020. jednom državljaninu Republike Hrvatske. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji prima dokumente i prijave do 25. svibnja.

Uz neki od stranih jezika znate i ruski? Zanimaju vas međunarodni odnosi, političke znanosti, međunarodno novinarstvo, primijenjena ekonomija i trgovina ili neko drugo srodno znanstveno područje? Moskovsko državno sveučilište međunarodnih odnosa (MGIMO) nudi mogućnost upisa na prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija u akademskoj godini 2019/2020. jednom državljaninu Republike Hrvatske. 

Otvorene su mogućnosti studiranja na sljedećim fakultetima: Fakultetu međunarodnih odnosa, Fakultetu međunarodnog prava, Fakultetu međunarodnih ekonomskih odnosa, Fakultetu političkih znanosti, Fakultetu međunarodnog novinarstva, Fakultetu međunarodnog biznisa i poslovne administracije, Fakultetu primijenjene ekonomije i trgovine te Fakultetu europskih studija.

Kako bi vaš upis bio moguć, morate poznavati ruski i još jedan strani jezik za koje će se održati ispiti provjere znanja jezika na MGIMO-u (za ruski 5. srpnja, a za strani jezik 9. srpnja), a za studij ekonomije preporučuje se srednjoškolsko obrazovanje matematičkog smjera. Također, kandidati za diplomski studij moraju predati dokumente magistrature prijemnoj komisiji i položiti prijemne ispite predodređene Pravilima prijema iz 2019. godine

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji prima dokumente kandidata do 25. svibnja. Na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja nalaze se detalji o slanju dokumenata i kontakti. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Sajam stipendija ptičja 2015

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Saznajte zašto je Njemačka najpoželjnije odredište hrvatskih studenata koji žele studirati u inozemstvu

Njemačka se ubraja među tri najpoželjnija odredišta međunarodnih studenata, a više od 12% studenata na njemačkim visokim školama međunarodni su studenti.

http://hannahreveur.tumblr.com/post/145878892455/13062016-it-has-been-quite-a-while-since-i

Obrazovni programi

Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu obilazi tri hrvatska grada

Ove će godine na Sajmu gostovati fakulteti i škole iz Velike Britanije, Švicarske, Danske, Španjolske, SAD-a, Kine i Singapura. Svi zainteresirani u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku moći će se informirati o njihovim obrazovnim programima

zadarske_košarkašice

Međunarodni studentski turnir u Moskvi

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile zlato

Zadranke su u finalu igrale protiv momčadi Sveučilišta USEK iz Bejruta. U utakmici, u kojoj su obje ekipe pokazale visoku kvalitetu igre, Zadranke su bile nadmoćnije.

Laptop

Iskustvo međunarodnog studiranja

Stipendijski program „Best of South East” u Austriji namijenjen studentima različitih fakulteta

Kako bi se studentima omogućilo učenje i razvijanje u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji, pruža im se stipendija u iznosu od 750 eura mjesečno za jednogodišnji boravak.

Sveučilište Ljubljana, Slovenija

Studiranje u inozemstvu

Gotovo 500 hrvatskih studenata upisalo se na Sveučilište u Ljubljani

Studenti iz Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni. Osim Fakulteta za arhitekturu, veliko zanimanje iskazuju za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet.