LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijavljena 972 tima

Mol Grupa najavila pobjednike natjecanja UPPP: Hrvatski studenti osvojili 8., 9. i 10. mjesto

Prvo je mjesto osvojio tim ONIONgas (koji čine Jakub Pitera, Dawid Bydlosz i Tomasz Malachowski) sa Sveučilišta AGH za znanost i tehnologiju u Poljskoj.

Prvo je mjesto osvojio tim ONIONgas (koji čine Jakub Pitera, Dawid Bydlosz i Tomasz Malachowski) sa Sveučilišta AGH za znanost i tehnologiju u Poljskoj.

MOL Grupa najavila je pobjednike natjecanja UPPP. Od 972 tročlana tima, 10 ih je sudjelovalo u završnici koja se od 9. do 11. prosinca održavala u Budimpešti. Hrvatski studenti s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojili su 8., 9. i 10. mjesto, a pobijedio je tim iz Poljske sa Sveučilišta AGH za znanost i tehnologiju.

MOL Grupa, vodeća međunarodna naftna kompanija, u potrazi je za talentima iz polja istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

Ukupno su prijavljena 972 tročlana tima s 27 sveučilišta iz 14 zemalja, od Ujedinjenog Kraljevstva do srednje Europe i Bliskog istoka. Najboljih 10 timova iz 6 zemalja dospjelo je u završnicu.

Tijekom sučeljavanja uživo timovi su, u prigodnom kampu organiziranom baš za ovu priliku, rješavali izazovne zadatke u skladu s motom natjecanja – „Priključi se! Ako se usudiš.“ Najboljih 5 timova predstavilo je svoj rad menadžmentu MOL Grupe za I&P. Na temelju evaluacije stručne komisije, tri su najbolja tima osvojila ukupno 20 000 eura te dobila priliku pridružiti se MOL Grupi i započeti svoju međunarodnu karijeru kroz 18-mjesečni program UPPP Technical Placement.

– Čestitamo članovima pobjedničkih timova ovog jedinstvenog natjecanja. Ujedno želim svim sudionicima zahvaliti na trudu. Njihovi iznimni rezultati i povratne informacije još nam jednom pokazuju da smo na pravom putu kad je riječ o privlačenju najboljih talenata na području istraživanja i proizvodnje nafte i plina. Oduševljeni smo odazivom te činjenicom da smo postavili novi standard u programima ljudskih resursa. – rekla je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica za ljudske resurse MOL Grupe.

Deset timova u završnici natjecanja
 
Deset timova u završnici natjecanja, FOTO: MOL grupa
 
 

Prvo je mjesto osvojio tim ONIONgas (koji čine Jakub Pitera, Dawid Bydlosz i Tomasz Malachowski) sa Sveučilišta AGH za znanost i tehnologiju u Poljskoj:

– Ovo je uistinu bilo nevjerojatno iskustvo, najveća avantura naših života. Svaki dio programa – od smještaja do same završnice – bio je organiziran u skladu s najvišim standardima. Finalni je rezultat bio potpuno neočekivan i pobjedu smatramo sjajnim temeljem za naše karijere. – složili su se članovi pobjedničkog tima.

Na drugom je mjestu završio tim TeamMechanical sa Sveučilišta NED za inženjerstvo i tehnologiju iz Pakistana, a na trećem tim OIL UP sa Sveučilišta Miskolc u Mađarskoj.

Više informacija o UPPP-u možete pronaći na službenoj stranici natjecanja.

FOTO: MOL