Najveći međunarodni događaj za mlade

Mnoštvo motivacijskih poruka prvog dana LEAP Summita

LEAP Summit

Zanimljive su se poruke mogle čuti na konferenciji za medije, ali i na središnjoj pozornici gdje su govorila četiri prva (pozvana) predavača!

Službeno je započeo LEAP Summit. Zagreb na tri dana postaje domaćin preko tisuću mladih entuzijasta koji dolaze kako bi usavršili nova znanja i vještine te spremno zakoračili u svijet poduzetništva, vodstva, poslovnog razvoja, kreativnosti i inspiracije.

Andrej Kajganić, jedan od organizatora konferencije, zaželio je da ona pridonese napretku društva te da mladi u tri dana nešto nauče i, ono najvažnije  da se uključe! Mario Antonić, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta naglasio je važnost dobre komunikacije znanosti i akademskog svijeta s poduzetništvom. Na konferenciji za medije najavio je da će uskoro izići novi bogati natječaj i da su u planu i programu nove mjere za start-upove te male i srednje poduzetnike.

Erik Meijer iz Deutsche telekoma istaknuo je kako na primjeru svoje dvije kćeri koje multitaskaju vidi koliko mladi brže i bolje uče te kako se tehnologija brzo mijenja. Na pitanje zašto je na konferenciji i zašto želi pomoći, odgovorio je da je on dobio puno od drugih kada mu je trebalo i da to želi sada vratiti na ovaj način.

 Mladi kada dođu u neku tvrtku, toliko brzo uče da uskoro prestignu one koji su zaposleni već duže vrijeme. Ponekad ono što ste radili nekad prije više ne garantira da ćete biti uspješni u budućim zadacima  važno je stalno učiti! savjet je kojeg je dao sudinicima.

Uz bok velikom svjetskom poduzetniku uspješno je stao i Hrvat impresivnog žvotnog puta  Damir Zec. Direktor IBM-a Hrvatska istaknuo je čak četiri projekta ove globalne tvrtke koja svojom tehnologijom unaprjeđuje društvo i pomaže mladima. Okupljenima na LEAP Summitu pokazao je koliko je jak tehnološki napredak.

 Stvaramo kognitivno računalstvo i inteligenciju  poučavamo računala koja mogu donositi odluke, ali ne mimo nas, nego u suradnji s ljudima! – istaknuo je Damir Zec.

Davorin Štetner, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za gospodarska i ekonomska pitanja, studente je pokušao potaknuti na promjene prepričavši vlastitu priču. Pritom ih je i nasmijao.

U Hrvatskoj, ako pokušate nešto i ne uspijete reći će vam da ste idiot. Ako pokušate i uspijete reći će da ste kriminalac. – rekao je Štetner.

Nenad Bakić pitao je zašto u Hrvatskoj postoji sindrom da je sramota pokušati nešto, bez obzira na ishod. Ako ne uspijemo, rugat će nam se; ali i ako uspijemo, rugat će nam se. A zavist je, kaže, ostatak prošlog državnog uređenja. Teško ga se riješiti, ali to ne znači da ne trebamo pokušavati kao pojedinci.

Na kraju prvog dana poslušali smo zanimljivo predavanje o (životnim) mentorima. Andrey Shtylenko, poduzetnik i govornik-motivator podsjetio je da će učitelj (mentor) doći sam kada je učenik spreman (i zna svoj izazov, odnosno zadatak).

 Da se zaustavite u liftu s tri najmoćnije osobe na svijetu, znate li što biste ih pitali?  pitao nas je Andrey ne bi li nas potaknuo na razmišljanje.

Komentari na članak

Vezani članci

Irena Brbić

Blic-intervju

Irena Brbić: Superjunak poslovanja može pobijediti stres!

Kako vratiti zdravlje i energiju, kako otkriti bolest prije simptoma i kako transformirati svoj život te pobijediti stres, otkrila je Irena Brbić.

Ekonomski fakultet III

Youth reshaping the future

Dvadeseti rođendan studentskog lista Manager uz korisnu konferenciju

Shvativši kako je najbolji način za stjecanje novih znanja učiti iz iskustva uspješnih osoba, na popis predavača uvrštena su neka od najistaknutijih stranih i hrvatskih imena iz sfere poduzetništva, marketinga, razvoja i obrazovanja.

Izvanredna konferencija Hrvatskog studentskog zbora

Studentski standard

Izvanredna konferencija Hrvatskog studentskog zbora

Glavna tema konferencije za novinare bila je studentski standard. Od studentske prehrane i smještaja preko zdravstvenoga osiguranja do međunarodne skupštine i seminara o financijskim i nefinancijskim ograničenjima

https://pixabay.com/en/environment-tree-nature-2948299/

Projekt udruge Bioteka

Besplatne edukacije u zelenom sektoru namijenjene mladima

Udruga Bioteka dolazi u regionalne centre donoseći informativno-edukativne radionice i podršku prilikom provođenja istraživačkog, projektnog, aktivističkog i okolišnog samostalnog rada mladih. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 18. ožujka.

Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko, poslovna konferencija

Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko na konferenciji „Should I stay or should I go?“

Svaka dobra ideja može pronaći svoje mjesto na tržištu, bitno je samo ne odustati od nje

Da bi sebi stvorili priliku za poduzetnički pothvat Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko morali su pronaći put kojim će se probiti kroz sve barijere suvremenog tržišta. Njihova je ideja bila inovativna, a naizgled vrlo jednostavna.