Sveučilište u Zagrebu

Mnogi znanstvenici i umjetnici sudjelovali na raspravi o obrazovanju u području intelektualnog vlasništva

Rektorat pročelje

Stručni skup pod nazivom "Obrazovanje u području intelektualnog vlasništva" održao se na Sveučilištu u Zagrebu. Velik broj sudionika pokazatelj je važnosti i aktualnosti teme.

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak 11. travnja 2016. održana je stručna rasprava Obrazovanje u području intelektualnog vlasništva. Riječ je o skupu koji je organiziralo Sveučilište u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske.

Skup je započeo pozdravnim govorima rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, potpredsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademika Jakše Barbića i Jadranke Huljev iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Uslijedilo je uvodno izlaganje o novom poslijediplomskom sveučilišnom interdisciplinarnom specijalističkom studiju Intelektualno vlasništvo koje je održala doc. dr. sc. Romana Matanovac-Vučković s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica studija. Očekuje se da će natječaj za upis studenata na ovaj studij biti raspisan tijekom travnja.

Potom je uslijedila panel-rasprava u kojoj su sudjelovali potpredsjednik HAZU-a akademik Jakša Barbić, akademik Slobodan Vukičević s Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ravnateljica Državnoga zavoda za intelektualno vlasništvo mr. sc. Ljiljana Kuterovac, viši direktor Istraživanja i razvoja tvrtke Pliva d.o.o. prof. dr. sc. Ernest Meštrović i producent i vlasnik IDM Musica Tomo J. in der Mühlen. Skup je moderirao prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

Velik broj zainteresiranih sudionika skupa među kojima su bili znanstvenici, skladatelji i glazbenici, predstavnici kreativnih industrija, producenti i filmski djelatnici te predstavnici brojnih drugih struka pokazatelj je važnosti i aktualnosti ove teme te zainteresiranosti za upis ovoga studija koji se bavi rješavanjem pitanja u području zaštite intelektualnoga vlasništva. Snimku možete pogledati na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Podsjetimo, Obrazovanje u području intelektualnog vlasništva jedno je u nizu javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima inovativnoga gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize.

Komentari na članak

Vezani članci

worried1

Pomoć pri donošenju važnih odluka

Kratki vodič za odabir zanimanja

Prije nego odabreš zanimanje, potrebno je učiniti nekoliko važnih koraka. Za početak, važno je definirati svoje interese i dobro se informirati.

Panorama

Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu

Otvorene su prijave za besplatan program postakademskog zapošljavanja

Studenti će se kroz program osposobljavati za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata. Prvi modul izvodit će se putem Ljetne škole koja će se održati od 11. do 22. srpnja 2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Zgrada

Na današnji dan

140. obljetnica prirodoslovlja na Sveučilištu u Zagrebu

Prirodoslovno-matematički fakultet obilježava 140 godina organizirane nastave prirodoslovlja i matematike na Sveučilištu u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Sve o sveučilištu na kojem studira 77 tisuća studenata na trodnevnoj Smotri krajem studenog

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održat će se u prostorijama zagrebačkoga Studentskog centra te će trajati ukupno tri dana. Osamdesetak izlagača koji će sudjelovati na smotri pokušat će što bolje predstaviti sve studijske programe te tako pomoći budućim studentima pri odabiru željenog fakulteta.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Otvorena Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture

Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture dugi niz godina zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika.