Sveučilište u Zagrebu

Mnogi znanstvenici i umjetnici sudjelovali na raspravi o obrazovanju u području intelektualnog vlasništva

Rektorat pročelje

Stručni skup pod nazivom "Obrazovanje u području intelektualnog vlasništva" održao se na Sveučilištu u Zagrebu. Velik broj sudionika pokazatelj je važnosti i aktualnosti teme.

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak 11. travnja 2016. održana je stručna rasprava Obrazovanje u području intelektualnog vlasništva. Riječ je o skupu koji je organiziralo Sveučilište u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske.

Skup je započeo pozdravnim govorima rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, potpredsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademika Jakše Barbića i Jadranke Huljev iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Uslijedilo je uvodno izlaganje o novom poslijediplomskom sveučilišnom interdisciplinarnom specijalističkom studiju Intelektualno vlasništvo koje je održala doc. dr. sc. Romana Matanovac-Vučković s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica studija. Očekuje se da će natječaj za upis studenata na ovaj studij biti raspisan tijekom travnja.

Potom je uslijedila panel-rasprava u kojoj su sudjelovali potpredsjednik HAZU-a akademik Jakša Barbić, akademik Slobodan Vukičević s Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ravnateljica Državnoga zavoda za intelektualno vlasništvo mr. sc. Ljiljana Kuterovac, viši direktor Istraživanja i razvoja tvrtke Pliva d.o.o. prof. dr. sc. Ernest Meštrović i producent i vlasnik IDM Musica Tomo J. in der Mühlen. Skup je moderirao prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

Velik broj zainteresiranih sudionika skupa među kojima su bili znanstvenici, skladatelji i glazbenici, predstavnici kreativnih industrija, producenti i filmski djelatnici te predstavnici brojnih drugih struka pokazatelj je važnosti i aktualnosti ove teme te zainteresiranosti za upis ovoga studija koji se bavi rješavanjem pitanja u području zaštite intelektualnoga vlasništva. Snimku možete pogledati na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Podsjetimo, Obrazovanje u području intelektualnog vlasništva jedno je u nizu javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima inovativnoga gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize.

Komentari na članak

Vezani članci

kopačke

Obrazovanje i sport

Biti vrhunski sportaš i intelektualac nije nemoguće

Da obrazovanje i sport nekada ne mogu zajedno, dokazuje nam nekoliko primjera iz naše države. Ali uvijek postoji i ona druga strana, a to su u ovom slučaju nogometaši koji imaju svoje diplome i uspješnu sportsku karijeru.

Politička akademija

Program za političko obrazovanje

Politička akademija otvorila natječaj

Akademija će odabrati 25 sudionika koji će sudjelovati na tri vikend-seminara u Hrvatskoj i jednom u Strasbourgu. Prijaviti se mogu hrvatski državljani do 35. godine starosti.

naslovna, Virovitica

Ulaganje u obrazovanje

Virovitica dobiva novi studentski kompleks

Možda već sljedeće godine, Virovitica će biti bogatija za jedan od najmodernijih studentskih domova u koji je uloženo 16 600 000 kuna.

Ispunjavanje obrazaca

Akademska godina 2013./2014.

Natječaj za stipendije Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za stipendiranje darovitih studenata, kao i natječaj za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava.

Rođendan KK Bosco

Rođendan neobičnog kluba

Iza KK-a Bosco 25 godina sportskih uspjeha i brojnih odgojnih trenutaka

Brojna su poznata lica pristigla u Boćarski dom kako bi košarkaškim nadmetanjem proslavila jubilarni rođendan sasvim neobičnog košarkaškog kluba. Naime, uz svoju sportsku funkciju, on funkcionira kao odgojna i obrazovna ustanova već 25 godina.