Radionica na FER-u

Mladi inženjeri postaju konkurentniji na tržištu pohađanjem EESTEC-ove radionice

Zgrada fakulteta

Studentska udruga EESTEC LC Zagreb ponovno organizira radionicu o ugradbenim sustavima od 15. do 26. svibnja. Prijave za sudjelovanje visoko motiviranih studenata traju do 5. svibnja.

Budući inženjeri, usprkos tome što imaju dobru teorijsku podlogu za posao koji ih čeka nakon školovanja, rijetko kada imaju mogućnost doći u doticaj s problemima iz prakse. To dodatno iskustvo može biti baš ona sitnica koja im je potrebna da nadopune svoj životopis i istaknu se među mnoštvom svojih kolega. Proaktivnost i želja za unapređenjem svojih vještina, kao i nova znanja koja se steknu mimo predavanja, znak su da studenti žele raditi na sebi i iskoristiti sve što im se nudi da bi konstantno bili u korak s vremenom.

Zbog svega navedenog studentska udruga EESTEC LC Zagreb, u suradnji s partnerima, odlučila se na organizaciju druge po redu radionice o ugradbenim sustavima Workshop on Embedded Systems (WES). Tema ovogodišnjeg izdanja je FPGA, a riječ je o događaju koji traje dva tjedna, i to u razdoblju od 15. do 26 svibnja. Održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a na njoj će sudjelovati visoko motivirani studenti koji će se odabrati selekcijskom postupkom te će se podijeliti u timove po tri člana.

Radionica se sastoji od dva dijela. Prvi dio obuhvaća predavanja koja će održati profesori s FER-a, prof. dr. sc. Mladen Vučić i prof. dr. sc. Davor Petrinović sa Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (ZESOI), i inženjeri iz partnerskih tvrtki. U drugom, praktičnom dijelu, studenti će rješavati zadatak koji će postaviti Xylon, ovogodišnji zlatni partner događaja.

Ne propustite ovo motivirajuće iskustvo, poradite na sebi i prijavite se do 5. svibnja. Po završetku događaja svi redovni polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju koji se može priložiti uz životopis pri prijavi za posao, a najbolji tim očekuju vrijedne nagrade.

Komentari na članak

Vezani članci

s

Kino Forum

Besplatna radionica, predavanje i „stand-up” komedija o vještini javnog govorenja

Događaj će se održati 6. svibnja s početkom u 19 sati u Kino „Forumu” SD „Stjepan Radić”, a ulaz će za sve sudionike biti besplatan.

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Novi studij na Sveučilištu u Dubrovniku

Preddiplomski stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo, gastronomija izvodit će se od 2016./2017. akademske godine.

Social Impact Award

Studentsko natjecanje

Social Impact Award podupire poslovne ideje u začecima

Nemoj samo promatrati probleme koji te frustriraju u tvojoj okolini, odluči ih ukloniti. Osmisli njihovo rješenje do 10. lipnja i prijavi se na Social Impact Award.

https://unsplash.com/photos/zAm1sdicGXc

Za volanom

Studentska iskustva s ispita: „Pala sam vozački jer su ovce prelazile cestu!”

Više od polovice kandidata koji polažu vozački ispit barem jednom padne pismeni ili praktični dio vozačkoga ispita, a iskustva pri polaganju vozačkoga ispita s nama je podijelilo četvero studenata.

Posao

Priča dviju studentica

Stjecanje iskustva na faksu lijek je za nezaposlenost

Kako se boriti protiv nezaposlenosti pokazuje primjer dviju studentica koje su na vrijeme shvatile da je uz učenje potrebno uložiti dodatne napore kako bi uspjele u poslovnom smislu.