Pregovori oko cijena domova nakon obnove

Ministar Šustar odlučit će o cijenama studentskog smještaja

Natpis Šara

Datum sastanka ministra s predstavnicima Studentskog zbora i Studentskog centra još nije poznat, no sastanak bi se trebao dogoditi već sljedeći tjedan. 

Samo nekoliko dana nakon što je sjeo u ministarsku fotelju, novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara čeka velika odluka. Sljedeći tjedan morat će donijeti odluku o visini cijena zagrebačkog studentskog smještaja, zbog koje studenti već gotovo mjesec dana prosvjeduju.

Studentski centar u Zagrebu uručio je Studentskom zboru financijska izvješća, iz kojih je Zbor pronašao riješenja za financijsku stabilnost Studentskog centra bez značajnog povećanja cijena studentskog smještaja. Svoje prijedloge Zbor je poslao Sanacijskom vijeću Studentskog centra. Vijeće prijedloge nije prihvatilo, ali nije ih ni odbilo.

Odluku su prepustili ministru Šustaru, koji bi trebao donijeti konačnu odluku o korekciji cijena studentskog smještaja. Ministrovu odluku obećali su podržati predstavnici Studentskog centra.

Datum sastanka ministra s predstavnicima Studentskog zbora i Studentskog centra još nije poznat, no sastanak bi se trebao dogoditi već sljedeći tjedan. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Novi paviljoni na Savi

Očitovanje Studentskog zbor studentima

Studentski zbor odgovorio nezadovoljnim studentima

Žalosti nas vidjeti plakate izlijepljene po studentskim domovima s natpisima „SC + SZ“ i „SC=SZ“ te komentare pojedinaca na društvenim mrežama kako smo kupljeni od strane Studentskog centra. Studentski se zbor u posljednja dva mjeseca u potpunosti posvetio ovakvom načinu borbe za studentski standard i u niti jednom trenutku nije okrenuo leđa studentima.

Aplikacija za pomoć stradalima u poplavama

Nova aplikacija studenata

Studentska aplikacija koja traži smještaj stradalima u poplavama

Studenti su pokrenuli aplikaciju kako bi žrtvama poplava pomogli u pronalaženju smještaja.

Novi studentski dom i tereni

Studentsko stanovanje

Objavljeni su privremeni rezultati natječaja za smještaj u splitske studentske domove

Studentski centar Split na svojim web-stranicama objavio je privremene rang-liste za smještaj u akademskoj godini 2019/2020.

Hs prosvjed

Kraj borongajske drame?

Hrvatski studiji službeno postali odjel unatoč velikom studentskom prosvjedu

Prosvjed u kojem je sudjelovalo više od stotinu ljudi nije utjecao na odluku Senata koji je velikom većinom glasovao za to da Hrvatski studiji postanu odjel.

SCZG dvorište

Raspodjela u domove

Prijave za smještaj u zagrebačke domove za akademsku godinu 2014./2015. od 30. lipnja

30. lipnja se otvara natječaj za smještaj u studentske domove za akademsku godinu 2014./2015. Natječaj će biti otvoren do 28. srpnja.