Sajam poslova

Ministar Pavić i rektor Boras posjetili Job Fair; na prvom danu sajma preko 2000 posjetitelja

Pavić i Boras na Job Fairu

– Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti. – istaknuo je ministar Marko Pavić.

Fakultet elektrotehnike i računarstva domaćin je četrnaestog sajma poslova Job Fair. Najveći sajam poslova, koji je okupio 115 poduzeća i više od 2 tisuće studenata u prvom danu, posjetili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Ministar je istaknuo kako je u vrijeme studentskih dana i on bio u organizaciji Job Faira te je izrazio zadovoljstvo jer projekt podržava sveučilišna zajednica. Također je rekao:

– Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti.

Kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama?

Sajam poslova Job Fair službeno je otvoren 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Redatelji su istaknuli kako su filmom htjeli odgovoriti na pitanje kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama.

– Na početku snimanja pokušali smo uključiti Facebook, Google i Twitter u raspravu, ali frustrirajuće je da tvrtke ne vjeruju da je javna rasprava po tom pitanju nužna. Facebook više nije mreža na kojoj dijelite fotografije s odmora. On je postao politička platforma. Zato odluka o tome što se objavljuje mora pasti na stručnjake, a ne na građane Trećeg svijeta. – poručili su.

115 poduzeća na Job Fairu

Cilj je Job Faira upoznati studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Ove godine čak 115 vodećih tvrtki traži studentske talente.

 Paula Franić, jedna od organizatorica sajma poslova, istaknula je kako Job Fair ove godine bilježi povećan interes poduzeća od čak 20%.

– Studenti su u 9 sati već bili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, tako da i ove godine očekujemo i rast posjetitelja kao i potencijalnih zaposlenja i praksi. – dodala je.

Job Fair za sve studente

Tijekom dva dana trajanja sajma studenti imaju priliku posjetiti devet praktičnih radionica na temu tehnologije i razvoja proizvoda, a kroz dvadeset i tri predavanja mogu se upoznati s najuspješnijim projektima poduzeća. Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, ali i studenti društveno-humanističkih usmjerenja mogu pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike. Za više informacija pratite internetsku stranicu sajma, Facebook stranicu i Instagram profil.

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorova ogrlica

Okrugli stol o ulozi socijalnog dijaloga u sustavu visokog obrazovanja i znanosti

"Predugo su se ulaganja u znanost i visoko obrazovanje smatrala nepotrebnim troškom"

Sudionici skupa u zaključku su istaknuli kako su izdvajanja za sustav znanosti i visokoga obrazovanja izrazito skromna te je u tom kontekstu iznimno važno kreirati promišljenu znanstvenu i obrazovnu politiku.

Sveučilište u Zagrebu

Manifestacija u SC-u

Uručena priznanja najuspješnijim sudionicima Smotre Sveučilišta u Zagrebu

Najuspješnijim sudionicima, od njih 80-ak, na Smotri Sveučilišta u Zagrebu priznanja su dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Tonći Lazibat.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

ESI Zagreb-Rijeka 2016.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

– Svako stablo dobit će ime po jednom od velikih europskih sveučilišta koji će sudjelovati na Europskim sveučilišnim igrama, a već sada znamo da nam dolaze studenti sa Sorbonne, Oxforda, Camebridgea i sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja. – ističe Zrinko Čustonja

Festa Choralis 2016.

Hrvatski glazbeni zavod

VI. "Festa Choralis" ponovno okuplja studentske glazbene sastave

Šesta "Festa Choralis" okuplja zborove, vokalne ansamble, klape i glazbene sastave zagrebačkih sveučilišta u petak 3. lipnja.

FFDI

Nova odluka Senata

Filozofski fakultet Družbe Isusove postao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu

Suradnja između spomenutog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu postoji još od 1997. godine otkada se njegovi studijski programi izvode u sklopu Hrvatskih studija. Ipak, inicijativa za potpuno priključenje došla je s više strana.