LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam poslova

Ministar Pavić i rektor Boras posjetili Job Fair; na prvom danu sajma preko 2000 posjetitelja

– Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti. – istaknuo je ministar Marko Pavić.

– Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti. – istaknuo je ministar Marko Pavić.

Fakultet elektrotehnike i računarstva domaćin je četrnaestog sajma poslova Job Fair. Najveći sajam poslova, koji je okupio 115 poduzeća i više od 2 tisuće studenata u prvom danu, posjetili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Ministar je istaknuo kako je u vrijeme studentskih dana i on bio u organizaciji Job Faira te je izrazio zadovoljstvo jer projekt podržava sveučilišna zajednica. Također je rekao:

– Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti.

Kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama?

Sajam poslova Job Fair službeno je otvoren 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Redatelji su istaknuli kako su filmom htjeli odgovoriti na pitanje kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama.

– Na početku snimanja pokušali smo uključiti Facebook, Google i Twitter u raspravu, ali frustrirajuće je da tvrtke ne vjeruju da je javna rasprava po tom pitanju nužna. Facebook više nije mreža na kojoj dijelite fotografije s odmora. On je postao politička platforma. Zato odluka o tome što se objavljuje mora pasti na stručnjake, a ne na građane Trećeg svijeta. – poručili su.

115 poduzeća na Job Fairu

Cilj je Job Faira upoznati studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Ove godine čak 115 vodećih tvrtki traži studentske talente.

 Paula Franić, jedna od organizatorica sajma poslova, istaknula je kako Job Fair ove godine bilježi povećan interes poduzeća od čak 20%.

– Studenti su u 9 sati već bili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, tako da i ove godine očekujemo i rast posjetitelja kao i potencijalnih zaposlenja i praksi. – dodala je.

Job Fair za sve studente

Tijekom dva dana trajanja sajma studenti imaju priliku posjetiti devet praktičnih radionica na temu tehnologije i razvoja proizvoda, a kroz dvadeset i tri predavanja mogu se upoznati s najuspješnijim projektima poduzeća. Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, ali i studenti društveno-humanističkih usmjerenja mogu pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike. Za više informacija pratite internetsku stranicu sajma, Facebook stranicu i Instagram profil.

FOTO: KSET