Sajam poslova

Ministar Pavić i rektor Boras posjetili Job Fair; na prvom danu sajma preko 2000 posjetitelja

Pavić i Boras na Job Fairu

– Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti. – istaknuo je ministar Marko Pavić.

Fakultet elektrotehnike i računarstva domaćin je četrnaestog sajma poslova Job Fair. Najveći sajam poslova, koji je okupio 115 poduzeća i više od 2 tisuće studenata u prvom danu, posjetili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Ministar je istaknuo kako je u vrijeme studentskih dana i on bio u organizaciji Job Faira te je izrazio zadovoljstvo jer projekt podržava sveučilišna zajednica. Također je rekao:

– Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti.

Kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama?

Sajam poslova Job Fair službeno je otvoren 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Redatelji su istaknuli kako su filmom htjeli odgovoriti na pitanje kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama.

– Na početku snimanja pokušali smo uključiti Facebook, Google i Twitter u raspravu, ali frustrirajuće je da tvrtke ne vjeruju da je javna rasprava po tom pitanju nužna. Facebook više nije mreža na kojoj dijelite fotografije s odmora. On je postao politička platforma. Zato odluka o tome što se objavljuje mora pasti na stručnjake, a ne na građane Trećeg svijeta. – poručili su.

115 poduzeća na Job Fairu

Cilj je Job Faira upoznati studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Ove godine čak 115 vodećih tvrtki traži studentske talente.

 Paula Franić, jedna od organizatorica sajma poslova, istaknula je kako Job Fair ove godine bilježi povećan interes poduzeća od čak 20%.

– Studenti su u 9 sati već bili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, tako da i ove godine očekujemo i rast posjetitelja kao i potencijalnih zaposlenja i praksi. – dodala je.

Job Fair za sve studente

Tijekom dva dana trajanja sajma studenti imaju priliku posjetiti devet praktičnih radionica na temu tehnologije i razvoja proizvoda, a kroz dvadeset i tri predavanja mogu se upoznati s najuspješnijim projektima poduzeća. Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, ali i studenti društveno-humanističkih usmjerenja mogu pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike. Za više informacija pratite internetsku stranicu sajma, Facebook stranicu i Instagram profil.

Komentari na članak

Vezani članci

Rektor Boras i Anđelinović

Reakcija na prošle sjednice

Hrvatski studentski zbor osuđuje senate Splita i Zagreba zbog neakademskog ponašanja i lošeg odnosa prema studentima

– Na obje sjednice senata pokazano je izrazito neakademsko ponašanje te HSZ smatra kako to nije primjereno instituciji senata te pozivamo na akademsko ponašanje i poštivanje zakona svih sudionika sustava visokog obrazovanja – priopćili su iz Hrvatskog studentskog zbora.

Što je previše

Dekan Filozofskog fakulteta se branio pred javnosti

Previšić: "Moje razrješenje je u rukama Senata, plenum je fantomsko tijelo"

Kao jedan od okidača velike pobune studenata protiv dekana pokušaj je suradnje s Katoličko-bogoslovnim fakultetom, a sporne ugovore o suradnji dekan je, kako tvrdi, revidirao i na kraju otkazao. Kolar je na to rekao da je dekan "gurnuo pod tepih" te ugovore.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

ESI Zagreb-Rijeka 2016.

Sportaši, ministar Šustar i gradonačelnik Bandić sadili stabla ususret Europskim sveučilišnim igrama

– Svako stablo dobit će ime po jednom od velikih europskih sveučilišta koji će sudjelovati na Europskim sveučilišnim igrama, a već sada znamo da nam dolaze studenti sa Sorbonne, Oxforda, Camebridgea i sveučilišta iz više od 40 europskih zemalja. – ističe Zrinko Čustonja

Posjetitelji Job Faira 2019.

Sajam poslova

Job Fair srušio sve rekorde; posjetilo ga preko 4000 studenata

– Volimo biti dio Job Faira zbog odlične organizacije i sve većeg broja studenata koji posjećuju sajam i naš štand. – istaknula je Jelena Gašpar iz tvrtke CROZ.

Job Fair 2018, fotka s prošlogodišnjeg predavanja

Sajam karijera na FER-u

Ovogodišnji „Job Fair” pokazuje pravo lice izbora karijera u tehnološkoj industriji

Organizatori „Job Faira” još su jednom pripremili bogat program koji ovog puta uključuje i vrlo vrijedne radionice. Sudeći prema objavljenom programu, zabave također neće nedostajati.