LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv za konferenciju

Međunarodna studentska konferencija „Jezik u (ne)književnim djelima“

Udruga studenata kroatistike „Idiom“ poziva sve zainteresirane studente kroatistike i bliskih znanosti hrvatskih i svjetskih sveučilišta na sudjelovanje na međunarodnoj studentskoj konferenciji „Jezik u (ne)književnim djelima“.

Udruga studenata kroatistike „Idiom“ poziva sve zainteresirane studente kroatistike i bliskih znanosti hrvatskih i svjetskih sveučilišta na sudjelovanje na međunarodnoj studentskoj konferenciji „Jezik u (ne)književnim djelima“.

Udruga studenata kroatistike „Idiom“ poziva sve zainteresirane studente kroatistike i bliskih znanosti hrvatskih i svjetskih sveučilišta na sudjelovanje na međunarodnoj studentskoj konferenciji „Jezik u (ne)književnim djelima“. Konferencija će se održati 24. i 25. listopada 2014. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Članovi Organizacijskog odbora su: Josip Jagodar (predsjednik), Kristina Lekić (tajnica), Iva Črnjar, Stephanie-Ruth Hamp, Jasenka Šeremet, Ana Pantaler, Marija Benko, Tena Samardžija, Nika Čunović, Mateja Fumić.

Studentskom konferencijom "Jezik u (ne)književnim djelima" želimo povezati studente kroatistike i srodnih znanosti (lingvistike, jezika, kroatologije, itd.) kako u Reublici Hrvatskoj, tako i one inozemne. Time želimo potaknuti studente na aktivno sudjelovanje u akademskoj zajednici, povezivanje s ostalim kolegama kroatistima i nekroatistika, ali i ponuditi priliku svim zainteresiranim za sudjelovanje i objavljivanje vlastitih radova. Ovim bismo projektom željeli potaknuti studente na promišljanje o vlastitom jeziku te primjenu stečenih znanja na konkretnim primjerima (ne)književnih djela.

Afirmiranjem što većeg broja profesora s matičnog Fakulteta, ali i drugih znanstvenih ustanova u zemlji, željeli bismo organizirati različita predavanja po sekcijama zanimljivijima i atraktivnijima ne samo aktivnim sudionicima u projektu, već i onim pasivnim, nadajući se da ćemo popisom stručnih i kompetentnih imena doprijeti do sudionika kojima kroatistika i drugih lingvistika nije primarno područje zanimanja, ali ih zanimaju saznanja o jeziku.

Kao što je navedeno, sudjelovanje na Konferenciji bilo bi omogućeno studentima na i izvan područja Republike Hrvatske pa bi i izlaganja bila predstavljena na hrvatskom i engleskom jeziku. Izlaganja bi bila podijeljena u tri sekcije, ovisno o temama pristiglih radova. Kao visokoobrazovni građani Republike Hrvatske s posebnim interesom za hrvatski jezik i književnost, smatramo da je održavanje Konferencije ne samo izvrsna prilika za upoznavanje kolega kroatista unutar i izvan Hrvatske, sjajna prilika za objavljivanje vlastitih radova, izvor novih i vrijednih (sa)znanja o jeziku. Ovime bismo željeli prikazati naučeno te dokazati kako naš rad na Fakultetu nije vezan samo za teorijska znanja, već sve naučeno aktivno primjenjujemo i u praksi. Radom na tekstovima te analizom konkretnih primjera najbolje ćemo naučiti i uočiti jezične zanimljivosti našega jezika, počevši od početaka pismenosti u Hrvata pa sve do suvremenoga doba. Tema se prijavljuje slanjem prijavnice na e-adresu: konferencija.jezik2014@gmail.com

Prijava sažetka do 01. lipnja 2014. 
Potvrda o prihvaćanju sažetaka do 15. lipnja 2014.
Uplata kotizacije do 01. rujna 2014.
Slanje znanstvenog rada do 15. rujna 2014.

Cijena kotizacije za izlagače izvan područja grada Rijeke iznosi 100 HRK, za izlagače s područja grada Rijeke 50 HRK, a za pasivne slušače izvan područja Rijeke 20 €. Pasivni slušači s područja Rijeke ne plaćaju kotizaciju.

Tehničke upute i prijavnica nalaze se na stranicama USK „Idiom“.

FOTO: IDIOM