„Ars Nautica: Seafaring through the Ages“

Mediteranska pomorska baština tema je ljetne škole u Dubrovniku

Dubrovnik

Sveučilište u Zadru u suradnji sa Sveučilištem Aix-Marseille organizira ljetnu školu u Dubrovniku za ljubitelje tradicijske i arheološke baštine drvene brodogradnje.

Ako ste zainteresirani za tradicijsku i arheološku baštinu drvene brodogradnje, željeli biste prezentirati vlastiti istraživački projekt, a uz to ste i studenti diplomskog studija, doktorandi ili postdoktorandi, možete se prijaviti na ljetnu školu mediteranske pomorske baštine. Ljetna škola Ars Nautica: Seafaring through the Ages u organizaciji Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta Aix-Marseille održava se u Dubrovniku u razdoblju od 3. do 10. lipnja 2017. 

Ova škola jedna je od aktivnosti projekta Hrvatske zaklade za znanost AdriaS – Archaeology of Adriatic Shipbuilding and Seafaring. Osnovni je cilj projekta poticanje i razvijanje sustavnog interdisciplinarnog istraživanja arheoloških i povijesnih svjedočanstava o istočnojadranskoj brodogradnji i plovidbi, a jedan od ciljeva jest razvijanje dinamične međunarodne mreže stručnjaka i mladih istraživača. Projekt AdriaS bavi se svim vremenskim razdobljima ljudske povijesti (prapovijest, antika, srednji i rani novi vijek), i to aktivnim terenskim radom, arhivskim istraživanjima i eksperimentiranjem u području virtualne stvarnosti.

Dokumenti koji su vam potrebni za prijavu su ispunjeni obrazac prijave, kratki životopis i prezentacija istraživanja. Program, prijavnica i detalji dostupni su na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zadru. Prijaviti se možete do 15. ožujka 2017. 

Komentari na članak

Vezani članci

Ribroo 2016

Sveučilište u Rijeci

Prijavite se na Ribroo i najbolje se pripremite za prvu godinu studija

Na trodnevnom druženju sudionici su podijeljeni u grupe koje vode stariji studenti, a organizirane su radionice o učenju, sveučilištu, studentskim razmjenama i poslovima, sportske aktivnosti i večernje zabave uz DJ-a.

Tišina molim! 2017.

Jugoslavenska kinematografija

Dubrovčani će gledati izgubljeni dokumentarac na otvorenju festivala „Tišina molim“

Tijekom sedam dana multimedijalnog festivala „Tišina molim! – Film i Grad od 1919.“ posjetitelji će imati priliku pogledati projekcije filmova snimljenih u Dubrovniku. Na otvorenju ih očekuje kratkometražni dokumentarac „Dubrovnik“.

Euri

Financijska podrška

Stipendija od 7800 eura za studij na Milano Fashion Institutu

Ako ste zainteresirani za diplomski studij u gradu koji se naziva svjetskom prijestolnicom mode, prijavite se na natječaj za stipendiju do 1. prosinca.

Ljetna škola AGENCY04

Prilika za posao

AGENCY04 zapošljava: otvoreno 9 pozicija

– Od benefita treba istaknuti razrađen sustav nagrađivanja, konstantnu edukaciju zaposlenika, učenje stranog jezika, nagrađuju se blogeri, dodjeljuju se godišnje nagrade za najbolju zaposlenicu ili zaposlenika. – ističu iz tvrtke AGENCY04.

openSUSE konferencija

U organizaciji HULK-a i Sveučilišta u Dubrovniku

openSUSE konferencija na Sveučilištu u Dubrovniku

Sudjelovanje je potpuno besplatno, a uz zanimljiva predavanja i aktualne teme o otvorenim tehnologijama, posjetitelji će moći upoznati istaknute pojedince iz mnogih poznatih projekata otvorenog koda.