LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dani medicinskog fakulteta

Medicinski fakultet u Rijeci slavi 58. obljetnicu

Medicinski fakultet u Rijeci slavi 58. obljetnica postojanja fakulteta i tim će povodom biti održane filmske večeri, projekcije, ali i brojna predavanja

Medicinski fakultet u Rijeci slavi 58. obljetnica postojanja fakulteta i tim će povodom biti održane filmske večeri, projekcije, ali i brojna predavanja

Pred kraj svake godine, Medicinski fakultet u Rijeci već tradicionalno održava svoje dane fakulteta, a ove godine imaju i poseban razlog slavlja. Naime, slavi se 58. obljetnica postojanja fakulteta i tim će povodom biti održane filmske večeri, projekcije, ali i brojna predavanja. Jedno od središnjih zbivanja biti će tribina: "Može li riječka medicina opstati bez sveučilišne bolnice?" koja će se održati 9. prosinca u 17 sati na fakultetu, a već idući dan će svoje gostovanje imati ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Od 2. do 6. prosinca održava se akcija doborovoljnog darivanja krvi za sve studente, a u petak će se održati i kongres studenata dentalne medicine. U večernjim satima studenti će se moći zabaviti na najvećem partyju studenata Medicinskog fakulteta pod nazivom "Krvavica". Tijekom 9. prosinca održati će se kampanja o promicanju zdravog života studenata i o prevenciji zloćudnih bolesti.

Pri samom kraju obilježavanja posjetitelji će svjedočiti predstavljanju novog broja glasila fakulteta "Speculum", a zadnji dan će obilježiti otvaranje izložbe studenata Akademije primjenjenih umjetnosti o ljudskom tijelu. Uz navedeni sadržaj, Medicinski fakultet je pripremio i promociju novih doktora medicine.

Opširniji raspored možete provjeriti na linku

FOTO: FLICKR