Projekt udruge Studentski informativni kutak

Mediatoolkit zanimljivom radionicom otvara drugi dio projekta „Maraton karijera"

Mediatoolkit

Kako bolje najaviti predavanje glavne urednice Tportala.hr Danijele Jozić, nego zanimljivom radionicom o načinima praćenja i organizacije informacija u medijskom svijetu koju će održati Igor Pekija iz Mediatoolkita, tvrtke koja se istaknula svojim nastojanjima da zapošljava mlade ljude i ambiciozne studente.

Druga je postaja zaustavljanja projekta Maraton karijera Fakultet političkih znanosti u Zagrebu gdje je za studente, osim predavanja bivše FPZG-ovke i današnje urednice Tportala.hr Danijele Jozić, organizirana i radionica media monitoringa. Održat će ju Igor Pekija iz tvrtke Mediatoolkit.

Mediatoolkit, kao start-up i sestrinska tvrtka Degordiana, jedne od najuspješnijih digitalnih agencija u regiji, broji oko 30 zaposlenika prosječne starosti oko 26 godina. Sukladno cilju Maratona, drži da interesi i iskustva studenata za vrijeme studiranja trebaju ići dalje od učenja, polaganja ispita i ispijanja kava. I sama se kao tvrtka više puta isticala zapošljavanjem mladih ljudi i studenata te poticanjem istih na stjecanje radnog iskustva, prakse i volontiranja za vrijeme studiranja. Upravo zbog toga što se uklapa u ideje projekta njen će predstavnik 19. travnja održati veoma poučnu i zanimljivu radionicu te pokazati sudionicima vještine koje im mogu pomoći pri razvijanju uspješne profesije u budućnosti. 

Važno je napomenuti da je naziv tvrtke ujedno i naziv alata koji služi za analitičko praćenje informacija na društvenim mrežama i ostalim internetskim stranicama, pretežno se oslanjajući na pretraživanje ključnih riječi. U današnjem medijskom svijetu u kojem nam je svakodnevica preplavljena neprestanim protokom mnoštva informacija, važnost ovakvog alata koji služi za organizaciju, pregled i filtriranje tih informacija očigledna je te najpotrebnija upravo onima koji su u svakodnevnom doticaju s medijskim svijetom. Tako je Mediatoolkit postao skoro neizostavan alat kojim se služe novinari, različiti mediji koji prate svoju čitanost i popularnost te marketinški i PR stručnjaci. 

Sve dodatne informacije nalaze se na Facebook eventu i službenoj stranici Maratona karijera

 

Komentari na članak

Vezani članci

žrtve fašizma

Na današnji dan

Akcija stadion – studentski otpor fašizmu

Za vrijeme Drugog svjetskog rata u Zagrebu proširila se priča o hrvatskim studentima koji su zaštitili Židove i Srbe

Pravni fakultet u Osijeku

Sveučilište Josipa J. Strossmayera u Osijeku

Studenti PRAVOS-a ostali bez dekanskog roka

Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća osječkoga Pravnog fakulteta odlučeno je da ove akademske godine neće biti dekanskog roka jer su izvanredni ispitni rokovi već iskorišteni u travnju i svibnju.

Izvanredna konferencija Hrvatskog studentskog zbora

Studentski standard

Izvanredna konferencija Hrvatskog studentskog zbora

Glavna tema konferencije za novinare bila je studentski standard. Od studentske prehrane i smještaja preko zdravstvenoga osiguranja do međunarodne skupštine i seminara o financijskim i nefinancijskim ograničenjima

Filip Rašković

„HEI-Hack” inicijativa

Riječki student sa studentima prestižnih europskih sveučilišta razvijao ideje o poboljšanju visokog obrazovanja

Prvi korak za unaprjeđenje visokog obrazovanja jest stvaranje zajednica za učenje, a zatim slijedi stvaranje „E-learning” platforme, smatraju Filip Rašković i članovi njegova tima.

Bicikli ispred SCZG

Nova studentska pobuna

Stanari zagrebačkih domova ujedinjeni: "Bicikle nećemo ostavljati na kiši i suncu"

– Uz stanare doma „Cvjetno naselje“, inicijativu podupire uprava navedenog doma te domski odbor „Stjepan Radić“ i „Ante Starčević“. Uz njih je podršku iskazao Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu te Ured sveučilišnog studentskog pravobranitelja. – kaže Nediljko Jerković.