Projekt udruge Studentski informativni kutak

Mediatoolkit zanimljivom radionicom otvara drugi dio projekta „Maraton karijera"

Mediatoolkit

Kako bolje najaviti predavanje glavne urednice Tportala.hr Danijele Jozić, nego zanimljivom radionicom o načinima praćenja i organizacije informacija u medijskom svijetu koju će održati Igor Pekija iz Mediatoolkita, tvrtke koja se istaknula svojim nastojanjima da zapošljava mlade ljude i ambiciozne studente.

Druga je postaja zaustavljanja projekta Maraton karijera Fakultet političkih znanosti u Zagrebu gdje je za studente, osim predavanja bivše FPZG-ovke i današnje urednice Tportala.hr Danijele Jozić, organizirana i radionica media monitoringa. Održat će ju Igor Pekija iz tvrtke Mediatoolkit.

Mediatoolkit, kao start-up i sestrinska tvrtka Degordiana, jedne od najuspješnijih digitalnih agencija u regiji, broji oko 30 zaposlenika prosječne starosti oko 26 godina. Sukladno cilju Maratona, drži da interesi i iskustva studenata za vrijeme studiranja trebaju ići dalje od učenja, polaganja ispita i ispijanja kava. I sama se kao tvrtka više puta isticala zapošljavanjem mladih ljudi i studenata te poticanjem istih na stjecanje radnog iskustva, prakse i volontiranja za vrijeme studiranja. Upravo zbog toga što se uklapa u ideje projekta njen će predstavnik 19. travnja održati veoma poučnu i zanimljivu radionicu te pokazati sudionicima vještine koje im mogu pomoći pri razvijanju uspješne profesije u budućnosti. 

Važno je napomenuti da je naziv tvrtke ujedno i naziv alata koji služi za analitičko praćenje informacija na društvenim mrežama i ostalim internetskim stranicama, pretežno se oslanjajući na pretraživanje ključnih riječi. U današnjem medijskom svijetu u kojem nam je svakodnevica preplavljena neprestanim protokom mnoštva informacija, važnost ovakvog alata koji služi za organizaciju, pregled i filtriranje tih informacija očigledna je te najpotrebnija upravo onima koji su u svakodnevnom doticaju s medijskim svijetom. Tako je Mediatoolkit postao skoro neizostavan alat kojim se služe novinari, različiti mediji koji prate svoju čitanost i popularnost te marketinški i PR stručnjaci. 

Sve dodatne informacije nalaze se na Facebook eventu i službenoj stranici Maratona karijera

 

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti iz Texasa u Velikom Trgovišću

Posjet uspješnih tvrtki

Studenti iz Texasa posjetili Tvornicu tekstila Trgovišće čije proizvode kupuje i Gordon Ramsay

– Dio našeg studijskog programa je pokazati studentima kako izgleda poslovanje u globalnom kontekstu i Hrvatska je u tom smislu atraktivna destinacija. Htjeli smo istaknuti tradicionalne industrije i njihov svojevrsni povratak kroz inovativnost i globalnu konkurentnost. – istaknuo je Luis D. L. Martins sa Sveučilišta u Texasu.

Riverzija

Interdisciplinarna radionica

Riječkim simbolima „ri:verzija” pristupa na suvremeni način

U tijeku su prijave za „ri:verziju”, radionicu koja će okupiti hrvatske studente i studente iz šire regije kako bi stvorili novu sliku Rijeke kao grada.

Mobilne aplikacije

Brže, lakše, jednostavnije

Aplikacije za lakši rad novinara

Zahvaljujući razvoju mobilne tehnologije, pristup informacijama znatno je brži i lakši. Bilješke možemo spremati, a fotografije dijeliti.

Riva- izdaleka

Sveučilište u Splitu

Zahvaljujući inovativnosti studenata, maturanti dobili priliku za virtualnu „šetnju“ sveučilištem

Dostupna je virtualna smotra Sveučilišta u Splitu na kojoj se mogu pronaći informacije o svim sastavnicama, svakom pojedinačnom studijskom programu te ostalim sadržajima koji će olakšati odluku budućim studentima prilikom odabira studijskog programa.

Mobitel, Izvor: Pixabay (https://pixabay.com/en/iphone-smartphone-apps-apple-inc-410311/)

Spas za internacionalne studente

Studiranje u inozemstvu olakšavaju aplikacije

Provjerite naših top 10 aplikacija s kojima će život studenata u inozemstvu postati mačji kašalj.