Mediatoolkit radionica

Media monitoring u malome prstu volontera portala Studentski.hr

Volonteri na radionici

Kada smo rekli da Mediatoolkit proširuje formalno obrazovanje iz studentskih klupa – bili smo ozbiljni. Volonterima portala Studentski.hr omogućeno je stjecanje novih znanja o media „monitoringu".

Mediatoolkit i Studentski.hr pokrenuli su uspješnu suradnju koja je ovoga tjedna i službeno krenula u realizaciju. Sve što su studenti volonteri mogli naučiti na svome studiju i radom na portalu sada su podigli na jednu novu razinu. U prostorijama spomenutog startupa održana je radionica gdje su mladi poučavali mlade, a uz nova saznanja nije nedostajalo ni smijeha ni dobre zabave.

Volonteri su imali priliku naučiti nešto više o media monitoringu, kako koristeći ovaj alat dobro rukovoditi informacijama online svijeta te pritom zadržati dobar imidž i ostati konkurentan na tržištu. Upravo za buduće marketinške i PR stručnjake, ali i novinare, ovakav je analitički alat izuzetno važan budući da prati relevantna spominjanja ključnih riječi u medijima, na webu i društvenim mrežama.

Mediatoolkit radionica; IZVOR Mediatoolkit

Naravno, u svome će volonterskome radu studenti na portalu moći u daljnjem korištenju alata naučiti kako kreirati i distribuirati relevantan sadržaj, analizirati uspješnost distribucije i čitanost na svim kanalima. Ipak, ono će im zasigurno pomoći i u daljnjem radu i praksi, kada će praćenje obilja internetskih informacija biti jedan od glavnih faktora njihovog poslovanja.
 
– Vidim se jednog dana u odnosima s javnošću i community managementu. Odnedavno koristim ovaj alat, i ne znam više kako bih bez njega. Osim što je izuzetno koristan u pretraživanju ključnih informacija, njegov potencijal krije se upravo u ljudima koji stoje iza čitavog startupa. To su mladi i komunikativni entuzijasti koji su nam toliko srdačno približili ovaj alat na radionici, i svakodnevno su tu za bilo koji upit. –  ističe Adela, suradnica tima za odnose s javnošću

Savjeti na radionicama koji se tiču naprednog pretraživanja informacija, ali i konkurentskog tržišta, kao i uvida u ostale bitne odrednice svih informacija (doseg, pozitivne ili negativne informacije, kanali distribucije, engagement korisnika i sl) tek su djelić onoga što volonteri imaju priliku naučiti. Mediatoolkit orijentira se na važnost prakse tijekom studija te zapošljavanje mladih. Upravo je zato ova suradnja izvrstan poticaj za mlade volontere na portalu, a to je tek početak.

Komentari na članak

Vezani članci

Predavaonica

„Tvoji 5 do 12 – Od ideje do projekta”

Besplatna radionica o pisanju projekata i osiguravanju financijske potpore

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizira novu radionicu „Tvoji 5 do 12 – Od ideje do projekta”. Rok za prijavu je 22. siječnja.

Marina Orsag

„Stand up“ radionica

Duhovitim Splićanima Marina Orsag pomaže pri razvoju talenta

Jedna od najpoznatijih komičarki svijeta održat će besplatnu „stand up“ radionicu u Klubu Zona. Najbolji će polaznici dobiti priliku za nastavak suradnje sa Studijem smijeha.

Snimanje filma

Program Filmske RUNDE

Besplatna radionica snimanja, i to spota za Kandžiju

Radionica osnova snimanja i montaže namijenjenja je početnicima koji se za sudjelovanje mogu prijaviti do 24. travnja. Potrebno je poslati motivaciju, a ona može biti u rimi jer snima se spot za Kandžiju.

Kreativna riznica

Ekonomski fakultet Osijek

Pokaži svoju kreativnost na Kreativnoj riznici

– Termini poput „kreativne ekonomije“ te „kulturne i kreativne industrije“ ukazuju na to da se trenutačno institucionalizira cijela jedna industrija temeljena na kulturi i kreativnosti. Prema studiji Hrvatskog klastera konkurentosti kreativnih i kulturnih industrija, taj će sektor imati 12 dionika. Slijedom navedenog – kreativnost i kulturu posjedujemo, ali kao i sve ostalo, uspijeva ono što njegujete i u čemu ustrajate.

IoT workshop

Radionica na FESB-u

IoT "geekovi" se okupljaju u sklopu SpliTech konferencije

Predviđa se da će iduće godine broj IoT-a zasjeniti broj mobilnih telefona. Stoga, ne propustite naučiti nešto novo i pridružite se na IoT workshopu.