Lakše studiranje

Manje od mjesec dana do velikog Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

Sajam

Kako bi olakšali pristup visokom obrazovanju i kako bi pomogli trenutnim studentima u uspješnijem završetku studija, IRO i Grad Zadar i ove godine organiziraju Sajam stipendija i visokog obrazovanja u prostoru Sveučilišta. A do njega je ostalo manje od mjesec dana.

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju treći po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru. Održat će se 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta, na adresi Obala kralja Petra Krešimira IV/2.

Riječ je o jedinstvenom događaju na kojem se na jednom mjestu u jednom danu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima i studentima u Hrvatskoj i inozemstvu. Među izlagačima nalaze se predstavnici lokalne zajednice poput Grada Zadra, predstavnici Sveučilišta u Zadru, ali i drugih hrvatskih sveučilišta, predstavnici veleučilišta poput Veleučilišta u Šibeniku i Veleučilišta Marko Marulić u Kninu. Predstavit će se i inozemne institucije kao što je to RIT Croatia. Državne će stipendije predstaviti Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a stipendije za mobilnost i studentsku razmjenu Agencija za mobilnost i programe EU. Tvrtke poput banke Erste i Steiermarkische Bank također će posjetitelje upoznati s programima stipendiranja. Strani kulturni centri dočarat će mogućnosti studiranja u Njemačkoj (DAAD – Njemačka služba za akademsku razmjenu), Velikoj Britaniji (British Council Croatia) i Austriji (Advantage Austria).

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te radi uspješnijeg završavanja studija onih koji već studiraju. Stipendije su vrlo važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da čim uspješnije i na vrijeme završe studij, tj. da uspješno pronađu posao nakon završetka studija. Grad Zadar primjer je proaktivne lokalne samouprave koja stipendiranjem srednjoškolaca i studenata ulaže u obrazovanje svojih građana te im na taj način olakšava upis i završetak školovanja i studiranja. Uz Grad je suorganizator Sajma Institut za razvoj obrazovanja, koji se zalaže se za pravedno i dostupno visoko obrazovanje osiguravanjem jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva.

Svake se godine Sajam organizira u trima sveučilišnim gradovima Hrvatske. Započinje u Zadru, a nastavlja se sajmovima u Zagrebu 15. listopada 2019. i na Sveučilištu u Rijeci 17. listopada 2019. Više informacija nalazi se na stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Želim stipendiju.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zadru

Potpisivanje ugovora

Zadarsko Sveučilište dobilo sredstva za izgradnju novog doma i menze

Sveučilištu u Zadru dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 75 milijuna kuna za izgradnju studentskog doma i menze. Očekuje se da će stanari u novi dom moći useliti početkom akademske 2020/2021. godine.

Noć Muzeja 2014.

Noć muzeja 2014.

Program Narodnog muzeja Zadar

Velika akcija hrvatskih muzeja koju s ciljem popularizacije muzejskih sadržaja i dovođenja publike u muzejske prostore organizira Hrvatsko muzejsko društvo.

Sajam stipendija ptičja 2015

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Saznajte zašto je Njemačka najpoželjnije odredište hrvatskih studenata koji žele studirati u inozemstvu

Njemačka se ubraja među tri najpoželjnija odredišta međunarodnih studenata, a više od 12% studenata na njemačkim visokim školama međunarodni su studenti.

Stipendije

Institut za razvoj obrazovanja

Glavni razlozi zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu

Osim informacija o stipendijama, posjetitelji će čuti brojne druge informacije. Govorit će, između ostalog, robotica Pepper te mladi inspirativni lideri.

Studentski život (projekt)

Natječaj IRO-a

Najboljem studentskom vizualnom rješenju „EDUpolicy LAB” projekta 7000 kuna

Sve do 5. listopada 2018. godine možeš se, samostalno ili kao dio kreativnog studentskog tima, prijaviti na natječaj za izradu vizualnog identiteta. Ukoliko pobijedi upravo tvoj rad, čeka te nagradu u iznosu od 7000 kuna.