Dani povijesti

Lov na vještice i druge tamne strane povijesti na Sveučilištu u Zadru

Steampunk clock
IZVOR: https://www.flickr.com/photos/n3tuf8/47085931861/in/photolist-2eJPH6p-2d1UMHy-HoYWJW-P2xPB7-HjkafB-JowfoD-2aUoDvG-29Pb1pT-22LqzZR-2a88y8g-2dWMDp6-243jFr1-FdBbA2-ZgGhT9-Ypve4w-2cVoWbf-2cEeWmb-2aziHiL-26p2W7h-23prh4t-21rTjdi-2asjbWT-216fqMW-YCK1qU-27WjnKH-21E7vjZ-2d7Lxm8-bUUjES-QbvxNK-K9LfzR-2duHoqq-SKSoA1-2aM9iZ7-YZmG6A-2dWAyih-2cVmse7-26f3QUH-23Aw7cE-QbtMXF-23gPvtX-24T1CAX-ThQKMQ-FT3Xar-2dWAH55-24sPEXf-P1sB1v-2925mD5-Qg3MK6-2e361mA-236ZnVv

Zadarska Udruga studenata povijesti poziva sve zainteresirane na XIII. Dane povijesti. Program započinje okruglim stolom "Lov na vještice".

Zadarska Udruga studenata povijesti (ISHA) organizira XIII. Dane povijesti koji će se održavati od 15. do 17. svibnja na Odjelu za povijest Sveučilišta u Zadru. Ovogodišnja je tema Tamna strana povijesti.

Svečano otvorenje Dana povijesti zakazano je za 15. svibnja, a program započinje okruglim stolom na temu Lov na vještice. Sljedeći će dan profesori održati predavanja koja će biti uvod u sve četiri studentske radionice-veliku završnicu ovogodišnje manifestacije. Tragične sudbina osoba koje su obilježile povijest, Povijesne katastrofe velikih razmjera, More – plavi bezdan povijesnih kataklizmi te Bapske priče – praznovjerja i legende teme su studentskih radionica izlaganja, a detaljnije o svakoj možete pročitati u brošuri i aktivno sudjelovati ako ste zainteresirani.

Udruga studenata povijesti poziva studente svih odjela, ne samo povijesti, da se odazovu, daju svoj doprinos i mišljenje o ovogodišnjoj tematici Dana povijesti.

Komentari na članak

Vezani članci

Luj XVI

Na današnji dan

Giljotiniran Luj XVI.

'I die innocent of all the crimes laid to my charge; I pardon those who have occasioned my death; and I pray to God that the blood you are going to shed may never be visited on France' – Luj XVI.

Mladi iz regije u Vukovaru

Program regionalne razmjene mladih

Mladi iz regije razgovarali o stradanjima Hrvata i Srba s područja Vukovara

Želeći naučiti iz pogrešaka iz prošlosti kako se isti ili slični sukobi ne bi ponovili, mladi su u Vukovaru raspravljali o tome kako bi mogla i trebala izgledati nastava o novijoj povijesti.

Google Doodle

Promjene loga najpoznatije svjetske tražilice

Sve inkarnacije Google Doodlea

Nacrtali su jednostavnu siluetu čovjeka, inače simbol spomenutog festivala, koju su postavili iza drugog slova ˝o˝ u nazivu tražilice, što je korisnicima bio simpatičan podsjetnik da su šefovi kompanije otišli ˝na izlet˝.

Cirkus

Na današnji dan

VIDEO: Nevjerojatni podvizi i spektakularne akrobacije u prvom modernom cirkusu

Na današnji je dan 1768. godine Philip Astley na jednom mjestu okupio talentirane izvođače i publiku oduševio spektaklom.

Sveučilište u Zadru

Studentska inicijativa

Zadarski studenti odlučili stati na kraj suludim cijenama najma stanova

Zbog previsokih cijena i niza problema s kojima se susreću zadarski studenti kada je u pitanju iznajmljivanje stanova, sastavljena je crna lista iznajmljivača.