LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata sociologije ''Anomija'' poziva

Ljetna sociološka škola na temu uzroka zločinačkog i kriminalnog ponašanja te učinkovitosti kaznenih ustanova

Ljetna sociološka škola „Zločin i kazna: kazneni sustav i resocijalizacija“ zamišljena je kao sedmodnevna edukacija unutar područja sociologije devijantnosti i zločina.

Ljetna sociološka škola „Zločin i kazna: kazneni sustav i resocijalizacija“ zamišljena je kao sedmodnevna edukacija unutar područja sociologije devijantnosti i zločina.

Udruga studenata sociologije "Anomija" organizira Ljetnu sociološku školu pod nazivom „Zločin i kazna: kazneni sustav i resocijalizacija". Ljetna sociološka škola održavat će se na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj (Borongajska cesta 83d).

Vrijeme održavanja ljetne škole je od 6. do 12. listopada 2014. 

Ljetna sociološka škola „Zločin i kazna: kazneni sustav i resocijalizacija“ zamišljena je kao sedmodnevna edukacija unutar područja sociologije devijantnosti i zločina. Glavna ideja nam je pružiti znanstveni pogled na teme koje su danas aktualne i važne na području kojim se sociologija devijantnosti i zločina bavi.

Anomija smatra da mladi danas ne znaju dovoljno o uzrocima devijantnog, kriminalnog i zločinačkog ponašanja, a još manje o učinkovitosti kaznenih ustanova kao institucija koje su primarno namijenjene resocijalizaciji te time zapadaju pod različite zablude i simplifikacije određenih društvenih fenomena.

U programu Ljetne sociološke škole biti će obrađene sljedeće i mnoge druge teme: aktualne spoznaje na području sociologije devijantnosti i zločina, kazneni sustav, resocijalizacija, viktimizacija, strah od kriminala, noviji oblici kriminalnog ponašanja kao što su elektronički kriminal, ali i perspektive vezane uz budućnost zločina i mjere koje bi se mogle razviti kao odgovor u svrhu sprječavanja i kažnjavanja kriminalnih djela.

Osim predavanja Ljetna sociološka škola će sadržavati i radionice; jedna od njih u vidu edukativnog obilaska kaznionica, projekcije dokumentarnih filmova te debate i okrugle stolove. Detaljnije informacije o programu zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama Ljetne sociološke škole.

Samo neki od uglednih profesora i stručnjaka koji će izlagati su: prof. dr. sc. Renato Matić, prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović, prof.dr.sc. Irma Kovčo Vukadin, doc. dr. sc. Ines Sučić, doc.dr.sc. Dalibor Doležal i uz njih i mnogi drugi ugledni stručnjaci na tom području.

FOTO: ANOMIJA