LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Programiranje u programskom jeziku Python

Ljetna škola programiranja iz Pythona u Splitu

Ljetna škola naprednog znanstvenog programiranja iz Pythona održat će se u Splitu u razdoblju od 8. do 13. rujna ove godine.

Ljetna škola naprednog znanstvenog programiranja iz Pythona održat će se u Splitu u razdoblju od 8. do 13. rujna ove godine.

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB) u suradnji s German Neuroinformatics Nodeom (G-Node) organizira ljetnu školu naprednog znanstvenog programiranja iz Pythona, koja će se održati u Splitu u razdoblju od 8. do 13. rujna ove godine

Upravo će se Python koristiti kroz cijeli tečaj kako bi se svi zainteresirani još bolje upoznali s ovim programskim jezikom te ga naučili koristiti.

Na tečaju će biti predstavljene napredne tehnike programiranja, a svi sudionici moći će prisustvovati predavanjima i praktičnim vježbama prilagođenim potrebama programiranja znanstvenika. Sudionici će na kraju testirati usvojena znanja i vještine kroz razvoj zabavne znanstvene računalne igre.

Prijaviti se mogu svi studenti diplomskog, doktorskog ili poslijediplomskog studija iz svih područja znanosti. Za prijavu je potrebno osnovno znanje iz Pythona, Jave, C / C + +, MATLAB-a ili Mathematice. Ako kandidati nemaju osnovna znanja iz navedenih programskih jezika, mogu proći kroz osnove na poveznici.

Također, potrebno je ispuniti prijavnicu s osobnim podacima, razinom znanja i motivacijskim pismom. Prijave traju do 1. lipnja.

Program je vrlo raznolik, a prvi dan kandidati će krenuti s učenjem najboljeg načina za znanstveno programiranje. Nakon toga slijedi usvajanje test-driven developmenta, testiranje jedinica i osiguranje kvalitete. Potom, ispravljanje pogrešaka, profiliranje i usvajanje benchmarking tehnika te korištenje naprednih tehnika iz Pythona. Drugi dan koristit će se znanstveni alati za Python te napredne tehnike za NumPy i održati programiranje u timovima. Treći dan pisat će se paralelne aplikacije u Pythonu i projekt iz programiranja. Četvrti dan proučavat će se CPU problem i koristiti napredne tehnike iz Pythona II te održati projekt. Zadnji dan bit će usmjeren na praktični dio, odnosno sam projekt, te će se održati Pelita turnir.

Važno je naglasiti da predavanja svaki dan počinju u 8:30, a završavaju oko 18:30. Tijekom dana bit će nekoliko kratkih pauza i duga pauza za ručak. Na kraju svakog dana, zadnjih pola sata namijenjeno je za razgovor s tutorima i mentorima.

Registracija kandidata počinje 8. rujna u 8 sati, a zadnji dan održat će se Closing Party. Samo pohađanje škole je besplatno, dok se kandidati sami moraju pobrinuti za troškove prijevoza, smještaja i slično.

Više informacija pronađite na stranici.

FOTO: DINKO VRANJIČIĆ/STUDENTSKI.HR