EY i EFZG

Ljetna porezna akademija pruža studentima završnih godina priliku za zaposlenje

Ljetna porezna akademija na EFZG-u

Polaznici Ljetne porezne akademije tijekom više od 30 nastavnih sati u pet dana imaju priliku saznati novosti iz svijeta financija i oporezivanja. Uz studente ekonomije u programu mogu sudjelovati i kolege s drugih smjerova, odnosno studija, poput prava i politologije. 

Treću godinu zaredom konzultantsko-revizorska tvrtka EY u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu poziva sve studente završnih godina koji su prepoznali financije, strateško planiranje i teme vezane uz poreznu politiku kao svoje područje interesa da se prijave na Ljetnu poreznu akademiju koja će se održati od 1. do 5. srpnja. Sudjelovanje je besplatno, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti na linku do 7. lipnja. Uz nova znanja i iskustva, studenti ostvaruju 2 ECTS boda te im se pruža prilika za stručnu praksu u EY-u Hrvatska.

Podiže se razina zapošljivosti i otvaraju se poslovne prilike

Polaznici Ljetne porezne akademije tijekom više od 30 nastavnih sati u pet dana imaju priliku saznati novosti iz svijeta financija i oporezivanja, no uz to i otkriti što donosi Brexit te kakve će posljedice imati ulazak zemalja zapadnog Balkana u EU. Uz studente ekonomije s naglaskom na smjer financija, računovodstva, poslovne analize i planiranja, u programu mogu sudjelovati i kolege s drugih smjerova, odnosno studija, poput prava i politologije. 

Dosadašnji veliki interes studenata za Akademiju leži u činjenici da uz mogućnost stjecanja dodatnih znanja, polaznici dostižu višu razinu zapošljivosti te sudjelovanjem u predavanjima, case studyjima i raspravama ostvaruju kontakte s domaćim i međunarodnim stručnjacima iz područja poreznog savjetovanja. Takvim pristupom i prezentacijom svojih znanja i vještina otvaraju im se brojne mogućnosti za buduće suradnje, poput mogućnosti pristupanja selekcijskom procesu u EY-u. Naime, oni najuspješniji dobivaju priliku za pripravništvo u ovoj tvrtki, a do sada je od ukupno stotinjak polaznika edukacije njih 15 svoju karijeru započelo u EY-u, bilo kroz stručnu praksu ili stalni posao.

Domaći i strani predavači – vodeći ljudi struke

Stručni program Ljetne porezne akademije na EFZG-u od prve godine organiziraju prof. dr. sc. Hrvoje Šimović i doc. dr. sc. Marko Primorac s EFZG-a te Maša Šarić iz EY-a Hrvatska. Predavanja i radionice na ovogodišnjoj Akademiji održat će izv. prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky i doc. dr. sc. Maja Mihelja Žaja s Ekonomskog fakulteta, Hrvoje Škrtić iz Porezne uprave te Robert Heinczinger, prof. dr. Klaus von Brocke i Vasil Milev, kao i domaći i inozemni EY stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području poreza.

Sve detalje o Ljetnoj poreznoj akademiji, prijavama, rasporedu i predavačima moguće je pronaći na službenoj mrežnoj stranici programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada

Projekt na EFZG-u

Business Matchmaker spaja studente s poduzećima

Studenti EFZG-a imaju priliku predstaviti se željenim poduzećima među ukupno njih 21. Na taj će način razviti svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznati se s tržištem rada iz prve ruke.

FIRST GLAM EXAM – Brucošijada ekonomije

Hrvatska studentska asocijacija i zagrebački klub Mansion pozivaju Vas na

FIRST GLAM EXAM – Brucošijada ekonomije

Riječ je o već svima dobro poznatom tulumu dobrodošlice za sve ovogodišnje brucoše Ekonomskog fakulteta te sve ostale studente i mlade ljude željne dobre zabave!

https://en.wikipedia.org/wiki/Dan_(rank)#/media/File:1gB.jpg

Sportsko natjecanje

Sveučilišni i veleučilišni karate borci snage će odmjeriti na državnom prvenstvu

Predstavnici sveučilišta i veleučilišta u karateu borit će se ekipno i pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

putna torba

Studiranje u inozemstvu

Međunarodni sajam mobilnosti namijenjen studentima ekonomije; predstavit će se 120 institucija

Međunarodni sajam mobilnosti pod nazivom „Razmijeni se” održat će se na EFZG-u 11. prosinca. Obuhvatit će edukativna predavanja i predstavljanje preko 120 međunarodnih partnerskih institucija EFZG-a za razmjenu.

Pokretač, vizual

Studentsko natjecanje

Objavljeni finalisti „Pokretača“; njihova borba za 9000 kuna i 2 STEMI robota otvorena za svu zainteresiranu publiku

Deset odabranih finalista svoja rješenja usmeno predstavljaju žiriju u završnici natjecanja, a dok žiri bude vijećao o njihovim izlaganjima, posjetitelje očekuje vrlo zanimljivo predavanje!