EY i EFZG

Ljetna porezna akademija pruža studentima završnih godina priliku za zaposlenje

Ljetna porezna akademija na EFZG-u

Polaznici Ljetne porezne akademije tijekom više od 30 nastavnih sati u pet dana imaju priliku saznati novosti iz svijeta financija i oporezivanja. Uz studente ekonomije u programu mogu sudjelovati i kolege s drugih smjerova, odnosno studija, poput prava i politologije. 

Treću godinu zaredom konzultantsko-revizorska tvrtka EY u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu poziva sve studente završnih godina koji su prepoznali financije, strateško planiranje i teme vezane uz poreznu politiku kao svoje područje interesa da se prijave na Ljetnu poreznu akademiju koja će se održati od 1. do 5. srpnja. Sudjelovanje je besplatno, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti na linku do 7. lipnja. Uz nova znanja i iskustva, studenti ostvaruju 2 ECTS boda te im se pruža prilika za stručnu praksu u EY-u Hrvatska.

Podiže se razina zapošljivosti i otvaraju se poslovne prilike

Polaznici Ljetne porezne akademije tijekom više od 30 nastavnih sati u pet dana imaju priliku saznati novosti iz svijeta financija i oporezivanja, no uz to i otkriti što donosi Brexit te kakve će posljedice imati ulazak zemalja zapadnog Balkana u EU. Uz studente ekonomije s naglaskom na smjer financija, računovodstva, poslovne analize i planiranja, u programu mogu sudjelovati i kolege s drugih smjerova, odnosno studija, poput prava i politologije. 

Dosadašnji veliki interes studenata za Akademiju leži u činjenici da uz mogućnost stjecanja dodatnih znanja, polaznici dostižu višu razinu zapošljivosti te sudjelovanjem u predavanjima, case studyjima i raspravama ostvaruju kontakte s domaćim i međunarodnim stručnjacima iz područja poreznog savjetovanja. Takvim pristupom i prezentacijom svojih znanja i vještina otvaraju im se brojne mogućnosti za buduće suradnje, poput mogućnosti pristupanja selekcijskom procesu u EY-u. Naime, oni najuspješniji dobivaju priliku za pripravništvo u ovoj tvrtki, a do sada je od ukupno stotinjak polaznika edukacije njih 15 svoju karijeru započelo u EY-u, bilo kroz stručnu praksu ili stalni posao.

Domaći i strani predavači – vodeći ljudi struke

Stručni program Ljetne porezne akademije na EFZG-u od prve godine organiziraju prof. dr. sc. Hrvoje Šimović i doc. dr. sc. Marko Primorac s EFZG-a te Maša Šarić iz EY-a Hrvatska. Predavanja i radionice na ovogodišnjoj Akademiji održat će izv. prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky i doc. dr. sc. Maja Mihelja Žaja s Ekonomskog fakulteta, Hrvoje Škrtić iz Porezne uprave te Robert Heinczinger, prof. dr. Klaus von Brocke i Vasil Milev, kao i domaći i inozemni EY stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području poreza.

Sve detalje o Ljetnoj poreznoj akademiji, prijavama, rasporedu i predavačima moguće je pronaći na službenoj mrežnoj stranici programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Ured

Edukativni sadržaj

O porezima za neinformirane – Taxedu

Ako još uvijek nosiš nedoumice oko toga čemu točno služe porezi i kako mogu utjecati na život građana, Taxedu je stranica koja nudi odgovore.

Djed Mraz

Humanitarna akcija

Student Božićnjak već je neko vrijeme na Ekonomskom fakultetu

Kako bi se prikupilo što više prehrambenih i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu Crvenog križa, na EFZG-u se od 10. do 20. prosinca održava humanitarna akcija Student Božićnjak.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dan_(rank)#/media/File:1gB.jpg

Sportsko natjecanje

Sveučilišni i veleučilišni karate borci snage će odmjeriti na državnom prvenstvu

Predstavnici sveučilišta i veleučilišta u karateu borit će se ekipno i pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ulaz

„Poduzetništvo inovacija"

Hrvatska studentska asocijacija otkriva što je potrebno za uspješno pokretanje posla

Svečano otvorenje projekta „Poduzetništvo inovacija“, održat će se 17. ožujka u 10 sati na Ekonomskom fakuletu u Zagrebu. Na događaj stiže ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, dekanat i profesori Ekonomskog fakulteta.

Peti susret na EFZG-u

Završnica „Maratona karijera“

Može li se u Hrvatskoj nakon faksa ostati i uspjeti?

Je li mladima u Hrvatskoj danas omogućeno ostvariti se u struci koju su završili? Ima li dovoljno prostora za zapošljavanje visokoobrazovane mladeži i koje su prednosti i zamke pri zapošljavanju? Posjetite peti „Maraton karijera“ i doznajte što o tome govore poznati hrvatski biznismeni.