LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje Ecotrophelia Hrvatska 2015.

Kreirajte ekoinovativne prehrambene proizvode i otputujte u Milano!

Ecotrophelia Hrvatska 2015. je studentsko natjecanje u kreiranju ekoinovativnih prehrambenih proizvoda. Sudjelovati mogu svi studenti bez obzira na fakultet.

Ecotrophelia Hrvatska 2015. je studentsko natjecanje u kreiranju ekoinovativnih prehrambenih proizvoda. Sudjelovati mogu svi studenti bez obzira na fakultet.

Ecotrophelia Hrvatska 2015. je studentsko natjecanje u kreiranju ekoinovativnih prehrambenih proizvoda, koje se ove godine održava drugi put.

Ovo nacionalno natjecanje dio je europskog natjecanja Ecotrophelia Europe, koje se na Starom Kontinentu održava već šest godina.

Ovim natjecanjem želi se potaknuti studente na kreativnost, inovativnost, razvijanje ideja, odnosno stvaranje ekoinovativnih proizvoda, te promociju i plasman na domaće i inozemno tržište.

Organizator natjecanja je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu (PBF).

Studentski timovi mogu se sastojati od najmanje dva, a najviše sedam studenata svih preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija u Republici Hrvatskoj. Članovi tima moraju biti mlađi od 35 godina. Moraju izabrati i koordinatora tima koji će komunicirati s članovima tima i organizatorima.

U natjecanju je potrebno pripremiti i predstaviti proizvod koji zadovoljava kriterije navedene u obavijesti, a neki od njih su: da je namijenjen prehrani ljudi; da je spreman za maloprodajnu distribuciju i/ili za distribuciju restoranima i/ili općenito u ugostiteljstvu; da je inovativan u jednom ili više aspekata u odnosu na slične proizvode na tržištu; da je u skladu s važećim zakonskim propisima; da je komercijalno isplativ; da je rezultat timskog rada.

Timovi se trebaju prijaviti do 11. svibnja 2015. Ani Lani Ivančić, tajnici HDPBN-a, na alivancic@pbf.hr, a na istu adresu treba poslati i potpunu dokumentaciju proizvoda (PDF format), i to najkasnije do 3. lipnja 2015. godine Za prijavu i sudjelovanje u natjecanju ne plaća se kotizacija. Nacionalno natjecanje održat će se 15. lipnja u Zagrebu.

Okupite ekipu i predstavljate Hrvatsku na završnom natjecanju u Milanu! Dodatne informacije mogu se dobiti na adresi elektroničke pošte alivancic@pbf.hr.

FOTO: ECOTROPHELIA EUROPE