Predstavljen simpozij na EFOS-u

Kreativna riznica: umrežavanje u industriji projekata, poticanje kreativnosti i inovativnosti

Predstavljena Kreativna riznica 2018.

Predstavljen je program koji okuplja 60 pojedinačnih događanja u četiri dana. Sudjelovanje na njima potpuno je besplatno, a prijave se vrše na mobilnoj aplikaciji.

Program četvrtoga popularizacijskog simpozija kreativne industrije – Kreativna riznica – predstavljen je u utorak, 17. travnja, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Ta visokoobrazovna institucija otvorit će svoja vrata od 18. do 21. travnja svim zainteresiranim, profesionalcima i amaterima, kulturnjacima i umjetnicima, znanstvenicima i stručnjacima, ali i učenicima i studentima.

Krovna je tema ovogodišnjeg programa OS mreža, kojom se ovaj jedinstveni simpozij u Hrvatskoj promiče u susretište onih koji promišljaju o sektorima kreativne industrije i platformu za istraživanje stajališta heterogenih kreativaca. Program koji okuplja 60 pojedinačnih događaja u četiri dana predstavili su: J. Mijoč, predsjednica Programskog odbora i izvršna direktorica, prodekan za znanost Ekonomskog fakulteta u Osijeku J. Mesarić, D. Radl Ćućić, izvršna producentica i autorica instalacija u interijeru, I. Bestvina Bukvić, predstavnica partnera Kreativne riznice, I. Jobst, predsjednica Organizacijskog odbora, I. Martinović, predsjednica Komunikacijskog odbora, te Ž. Ronta, autor mobilne aplikacije i voditelj tehničke podrške.

Upravo je mobilna aplikacija Kreativne riznice inovacija koja je primjerom spoja teorije i prakse kreativne industrije, učenja i primjene znanja. Aplikacijom se želi približiti simpozij širem krugu posjetitelja, a digitalno je okružje ono koje je svakodnevica mlađim dobnim skupinama, ciljnoj skupini ovogodišnjeg simpozija.

Četiri dana svi zainteresirani moći će besplatno sudjelovati na različitim radionicama koje će, istaknuo je dekan EFOS-a Crnković, nastavljajući fakultetsku praksu, ukazati na važnost prosperiteta kroz razvoj znanosti i njezine primjene u svim segmentima života. I ove godine simpozij se održava uz ugledna pokroviteljstva predsjednice Republike Hrvatske, Sabora Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Studentskog zbora J. J. Strossmayera u Osijeku, Grada Osijeka i Županije osječko-baranjske.

Osim pokroviteljstva i sponzora veliku ulogu u organizaciji ovoga velikog događaja imaju i partnerske ustanove, posebice Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas u Osijeku, čija je suradnja primjerom uključivanja srednjoškolaca u sadržaje kreativne industrije, te Odjel za kulturologiju, koji pomaže svojim znanjima u komunikaciji s medijima, ali i analizi prijepora u kreativnoj industriji.

Na besplatna događanja moguće je prijaviti se mobilnom aplikacijom Kreativne riznice ili mrežnim mjestom i time osigurati mjesto za umrežavanje u industriji projekata.

Komentari na članak

Vezani članci

Cicret narukvica

Cicret aplikacija i narukvica

VIDEO: Uskoro sa svojim „pametnim telefonom“ i pod tuš

Tvorci ovog seta uvidjeli su kako ljudima smeta sve manja granica privatnosti korisnika na određenim društvenim mrežama, stoga je sve počelo mobilnom aplikacijom koja omogućava komunikaciju i prijenos datoteka s drugim ljudima bez upisivanja ikakvih osobnih podataka.

Trčanje

Projekt Pedala&Patika

Besplatna škola trčanja u Splitu

Tijekom ljetnog semestra splitski studenti imaju priliku pohađati školu trčanja, a uz nju će se organizirati i izleti vikendom. Najbolji trkači imat će priliku natjecati se na državnom studentskom prvenstvu u krosu.

Ekonomski fakultet

Nagodba s USKOK-om

Afera „Indeks“ se nastavlja – studenti priznali krivnju

Na pripremnom ročistu na Županijskom sudu u Osijeku još dvoje studenata EFOS-a priznalo je krivnju u aferi „Indeks“. Osuđeni su na uvjetnu kaznu, odnosno rad za opće dobro.

Pisanje projekta

Zaklada Kultura nova

Radionica pisanja projekata i izrade proračuna

Polaznici radionice steći će znanja i vještine vezane uz osnove pisanja projekta te izrade proračuna, što će uključivati različite teorijsko-praktične individualne i grupne metode – od izlaganja, preko simulacija, pa čak i igre.

Dodjela nagrada "Poduzetnici budućnosti", 2018

„Poduzetnici budućnosti”

Učenici iz Pule osmislili aplikaciju za dijeljenje prijevoza prtljage

U sklopu natječaja Poduzetnici budućnosti nagrađena su dva projekta učenika iz Pule. Jedan je od njih inovativna aplikacija koja bi spajala ljude koji putuju obavještavajući ih o praznom prostoru za prtljagu u njihovim vozilima kako bi lakše dijelili prostor, a drugi je slikovnica koja objašnjava ekonomske pojmove djeci na zabavan i lako pamtljiv način.