LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ovogodišnje prijave maturanata

Koji su najpopularniji fakulteti među budućim studentima?

Ove se godine, u odnosu na prošlu, ljestvica interesa budućih studenata ipak mijenja.

Ove se godine, u odnosu na prošlu, ljestvica interesa budućih studenata ipak mijenja.

Fakultet elektrotehnike i računarstva, poslovna ekonomija i fizioterapija najtraženiji su smjerovi budućih studenata. Njih ukupno 37.000 svojim je odabirom fakulteta napravilo tablicu najpopularnijih. Nakon tri prethodno navedena slijede Ekonomski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, te Učiteljski fakultet sa svim smjerovima.

Malo manje popularan u odnosu na prethodne godine je Pravni fakultet, kao i Zdravstveno veleučilište. Ukupni podaci govore da su budući brucoši mogli birati čak 770 studijskih programa. Svaki budući student ima pravo prijaviti deset studijskih programa, a na temelju njihovih prijava je i nastala lista najpopularnijih.

Prošle je godine raspored bio drugačiji. Najpopularnija je bila ekonomija, zatim Filozofski fakultet te Medicinski. Poslovna ekonomija prošle je godine bila na trećem mjestu, a pravo na šestom. Najteži upis imat će svi oni koji žele upisati Akademiju dramske umjetnosti koja ove godine prima samo pet studenata.

Novi trend među studentima nije samo upisivanje vojnog vođenja, programa šest fakulteta u Zagrebu, nego i fitnessa i aeronautike. Jedini studij koji je među najtraženijima, a da se ne nalazi u Zagrebu je splitska Umjetnička akademija.