Studentsko natjecanje

Koji je okus tvoje ideje za hrvatsko izdanje Ecotrophelie?

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Ecotrophelia Hrvatska potiče studentsku inovativnost i kreativnost, a najbolje vodi na međunarodno natjecanje u London. Prijavite se, stoga, do 28. travnja i predstavite svoje genijalne ideje.

U tijeku su online prijave studenata za četvrto nacionalno natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda – Ecotrophelia Hrvatska 2017. godine Završnica će se održati 5. lipnja na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Prijave traju do 28. travnja i tada kreće finalizacija proizvoda do završnice natjecanja. Organizator je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, a suorganizatori su PBF, Hrvatska gospodarska komora i eSTUDENT.

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Tim koji na nacionalnom natjecanju bude najuspješniji predstavljat će Hrvatsku na sedmom međunarodnom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se održati 22. i 23. studenog 2017. u Londonu.

Natjecanje potiče multidisciplinarnost timova i sinergiju znanja iz različitih područja (prehrambene tehnologije, biotehnologije, nutricionizma, agronomije, ekonomije, dizajna te marketinga), a hrvatski predstavnici su na dosadašnjim europskim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate.

 Sudjelovanje na jednom ovakvom natjecanju i rad na projektu naučio nas je gomilu praktičnih znanja iz posve novih područja. Javni govor, poslovna prezentacija i komunikacija, timski duh, organizacijske vještine – sve smo to nadogradili u tih nekoliko mjeseci. – istaknuli su članovi tima Unita, čiji je jestivi prehrambeni konac na europskom natjecanju u Milanu 2015. osvojio posebnu nagradu stručnog žirija za inovativnost.

Ecotrophelia je natjecanje studenata u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda koje je pokrenuto u Francuskoj prije 16 godina, a prije sedam godina proširilo se po Europi. Danas se u 15 europskih država održavaju nacionalna natjecanja čiji se pobjednici natječu za titulu najboljeg tima u Europi. Projekt je postao izrazito prepoznatljiv kao referentna i priznata spona za suradnju između visokoobrazovnih institucija, tehničkih centara i tvrtki u preradi i distribuciji hrane. Mladi, kreativni i inovativni studenti koriste ovo natjecanje kao odskočnu dasku prema karijerama i razvijanju punog potencijala, uz posebno obraćanje pozornosti na ekološki pristup u svrhu očuvanja životne sredine.

Sve informacije, tijek i pravila natjecanja možete pronaći na službenoj internetskoj i Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišno vaterpolo prvenstvo 2009

Utakmice će se odigravati na bazenu Utrine

U dva tjedna odigrat će se cjelokupno natjecanje zagrebačkog sveučilišta u vaterpolu

Deset muških ekipa i samo 3 ženske ekipe odigrat će u 2 tjedna sve utakmice i saznat ćemo pobjednika ovogodišnjeg UNISPORT ZG natjecanja u vaterpolu.

Europska komisija

Stručna praksa

Postani prevoditelj pripravnik u Europskoj komisiji!

Studiraš jezike i sanjaš o prevoditeljskoj karijeri u nekoj od najvažnijih svjetskih institucija? Na pravom si mjestu jer ti donosimo izvrstan prijedlog koji obuhvaća jedinstvenu priliku za obavljanje kvalitetne i uzbudljive pripravničke prakse u jednoj od najmoćnijih institucija Europske unije –Europskoj komisiji.

Kvizanje u Zoni!

Kviz u Klubu Zona

Novo Kvizanje otkriva tajne alternativnog rocka

Udruga iTHEom pripremila je pitanja za novo kolo Kvizanja. Prijavite svoje dvočlane ekipe i odgovorite na pitanja o alternativnom rocku.

Čelo

Natječaj HGM-a

Diploma, novac i koncert čine Nagradu „Ivo Vuljević“ namijenjenu mladim glazbenicima

Mladi pojedinci, udruge, ustanove i organizacije sa svojim se umjetničkim ostvarenjem mogu prijaviti na natječaj za dodjelu Nagrade „Ivo Vuljević“ do 15. studenog.

Stand up "Čajk Majk"

Stand up komedija

Smijeh je dobar, posebno kad se smijemo blagdanskom ludilu na „Čak majku"

Zajedništvo, podrška i prijateljstvo – to su tri osnovna postulata na kojima se temelji „Čak majk". Svi dobronamjerni komičari, koji žele pokazati svoj originalni materijal, slobodno se mogu prijaviti za četvrto izdanje posvećeno potrošačkom društvu, obitelji i blagdanima.