LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Split

Klub mladih Split otvorio svoja vrata u cilju poboljšanja obrazovno-kulturne scene

Klub mladih Split bit će otvoren za sve mlade i osobe koje rade s mladima u vremenu od 9 do 22 h tijekom radnih dana i povremeno tijekom vikenda.

Klub mladih Split bit će otvoren za sve mlade i osobe koje rade s mladima u vremenu od 9 do 22 h tijekom radnih dana i povremeno tijekom vikenda.

Zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva socijalne politike i mladih, u neposrednoj blizini splitskog Sveučilišnog kampusa (Ulica Ruđera Boškovića 20/II) otvara se prostor namijenjen isključivo mladima - Klub mladih Split.

Za otvaranje ovog prostora i realizaciju programa u istom zaslužna je istoimena udruga u suradnji sa studentskom udrugom AIESEC Split i udrugom CEDRA Split.

U Klubu mladih Split održavat će se predavanja, tečajevi, tribine, radionice i zabavne aktivnosti za mlade i udruge mladih, s ciljem pokretanja i osnaživanja srednjoškolaca, studenata, nezaposlenih i zaposlenih mladih osoba. Navedene aktivnosti bit će usredotočene na nekoliko glavnih polja: obrazovanje i usavršavanje, zapošljavanje i poduzetništvo, kultura i kreativnost, volonterstvo i aktivno sudjelovanje mladih u društvu, socijalna isključenost i zdravlje.

Klub mladih Split bit će otvoren za sve mlade i osobe koje rade s mladima u vremenu od 9 do 22 h tijekom radnih dana i povremeno tijekom vikenda. Od 9 do 17 h mladi će se u prostoru moći sastajati u svrhu grupnog i individualnog rada, dok će se nakon 17 h odvijati raznolike kulturne, umjetničke, kreativne, volonterske, zabavne, savjetodavne, edukativne i druge aktivnosti koje mladi budu zahtijevali i sami provodili za druge mlade.

Primjerice, održat će se prezentacije srednjih škola, fakulteta i udruga, predstaviti mogućnosti vezane uz stručno osposobljavanje i razmjene učenika i studenata, pokrenuti zajednički projekti srednjoškolaca i studenata, a organizirat će se i razni tečajevi i edukacije, kao i zabavne aktivnosti poput kvizova znanja, natjecanja, filmskih i književnih večeri i sl.

Važno je naglasiti da će se taj program realizirati u suradnji s pojedincima, grupama i organizacijama koje se već bave navedenim aktivnostima; dakle, cilj udruge Klub mladih Split je pružiti prostor i podršku svim takvim inicijativama te im pomoći u pristupu mladima, kao i povećati interes mladih za ovakve aktivnosti.

Zbog toga pozivaju sve zainteresirane da ih kontaktiraju ako su im potrebni prostor i podrška za organiziranje predavanja, tečajeva i projekata vezanih za osposobljavanje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih. Pozivaju se i svi mladi koji se žele okušati u volontiranju da svojim idejama doprinesu izgradnji novog omiljenog okupljališta splitskih mladih, stječući pri tom vještine i neprocjenjivo važna poznanstva i iskustvo.

Kontakt

e-mail: klubmladih.split@gmail.com

Mob. 091 169 5636

Facebook

Tomislav Mamić, predsjednik udruge Klub mladih Split

Romana Caktaš, voditeljica Kluba mladih Split

FOTO: ZVONIMIR MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR