Aplikacija Zagreb360

„Klijenti nam se sami javljaju i dodaju na mapu, a uskoro planiramo uvesti i studentske domove i menze.“

Zagreb360

Na jednom putovanju u Švedsku nije se snalazio u gradu u koji je sletio. Poželio je aplikaciju koja bi ga odvela na odredište te dočarala kako izgleda to mjesto. U tom trenutku nije dobio takvu aplikaciju, ali je dobio ideju koja ga je pretvorila u uspješnog poduzetnika. Donosimo intervju s tvorcem sve popularnije aplikacije u Zagrebu, Ervinom Sikirićem.

Mnogi Zagrepčani, turisti koji posjećuju Zagreb i studenti koji dolaze na studij u glavni grad koristili su aplikaciju koja omogućava jednostavno pretraživanje i pregled raznih objekata i lokacija u Zagrebu. Riječ je o aplikaciji Zagreb360 tvrtke NetworkLab, koju je osnovao mladi poduzetnik Ervin Sikirić. Kreativnost, ambicioznost i želja za radom karakteristike su bivšeg studenta Ervina koje su ga dovele do uspjeha u poslu, a i zadovoljstva u životu. Budući da posao doživljava kao užitak, sam kaže da radom ništa ne gubi. S Ervinom smo razgovarali o poslu, aplikaciji i planovima za budućnost.

Za početak, predstavi sebe i svoju tvrtku. Koji si studij završio? Kada i kako je osnovan NetworkLab i koji je vaš najpoznatiji projekt?

Zovem se Ervin Sikirić, 2015. godine diplomirao sam na Veleučilištu Velika Gorica, smjer, odnosno studij koji sam završio je održavanje računalnih sustava, odnosno imam titulu inženjera informacijskih tehnologija. NetworkLab osnovan je 18. 6. 2016. godine Najpoznatiji je projekt tvrtke NetworkLab  Zagreb360, web platforma i aplikacija, a pored toga bavimo se i grafičkim dizajnom, digitalnim marketingom te video snimanjem i produkcijom.

Zvuči vrlo zanimljivo. Kako funkcionira Zagreb360? Predstavi, molim te, ukratko projekt.

Zagreb360 zamišljen je kao najmoderniji gradski vodič koji je ujedno priznala i turistička zajednica grada Zagreba. Zagreb360 aplikacija promovira sva događanja u gradu Zagrebu od objekata koji su na mapi: izlasci, koncerti, kvizovi, izložbe, predstave, promocije albuma, tribute bendovi itd. Uz promociju samih događanja također izradimo svakom objektu virtualnu šetnju njihovog prostora i unesemo njihovu ponudu i opis u našu aplikaciju i web. Tako da, recimo, korisnik aplikacije može pogledati kako određeni objekt izgleda, što nudi i kakva događanja ima. Recimo da tražite salu za vjenčanje ili neki smještaj – hostel, hotel, apartman – možete iz udobnosti svog doma pogledati kako izgleda taj prostor. Također do svakog objavljenog objekta označenog na mapi može vas dovesti i naša aplikacija. I uskoro planiram uvesti i studentske domove i menze. Ova aplikacija je korisna za studente koji mogu vidjeti gdje se nalaze lokacije njihovih domova i okoline istog.

FOTO: Ervin Sikirić

Korisna aplikacija, mislim da će studenti biti vrlo zadovoljni, posebno brucoši. Kakav je interes za aplikaciju? Kakve si povratne informacije dobio od korisnika, a kakve od klijenata?

Budući da smo svi bili studenti i znamo priče o teškom snalaženju u metropoli, sigurni smo da će ova aplikacija olakšati našim studentima snalaženje po gradu Zagrebu. Vjerujemo da će nas studenti podržati i skinuti našu aplikaciju i također se nadamo da će nas kontaktirati mailom ili na facebook stranici Zagreb360 kako bi nam predložili što ih najviše zanima, odnosno kako im naša aplikacija može još bolje pomoći, npr. koje bi još objekte oni dodali na mapu. Zadovoljni smo odazivom za aplikaciju i željeli bismo da ova aplikacija postane jedna platforma za sve građane grada Zagreba i sve one koji dolaze u naš lijepi Zagreb. Zašto ova aplikacija nije bila tijekom mog studija?, Ova aplikacija bi mi dobro došla kada sam putovala u Berlin!, Vjerujem da će ova aplikacija poboljšati moje poslovanje, Sad će ljudi moći lakše vidjeti i pronaći moj frizerski salon, samo su neke od izjava koje smo dobili od naših korisnika i klijenata. Klijenti nam se sami javljaju i dodaju se na mapu što je dokaz da projekt ima svijetlu budućnost.

Nesumnjivo ima. A kako je uopće došlo do osnivanja tvrtke? Čija je ideja bila? Kako je rad u NetworkLabu utjecao na tvoj život?

Jednom prilikom išao sam u Malmö, grad na jugu Švedske, na razgovor za posao i nisam se baš snalazio po gradu nakon slijetanja. Odnosno, morao sam pitati lokalne stanovnike gdje se mogu kupiti namirnice ili naći neki pristojni restoran. Također, hostel u kojemu sam odsjeo nije bio isti kao onaj koji sam vidio na fotografijama, a vjerujem da nisam jedini kojem se to dogodilo. I jedno je vezalo drugo i na kraju sam se zapitao zašto ne postoji aplikacija koja bi sve to sadržavala u sebi i tako se rodila i sama ideja i eto dvije godine poslije i uspješan projekt Zagreb360. Rad u NetworkLabu je imao svojih uspona i padova kao i svaki početak. Kao student često sam izlazio više puta tjedno i onda se to preko noći promijenilo, tako da poručujem budućim mladim poduzetnicima da budu spremni žrtvovati većinu svog slobodnog vremena na njihov projekt. 

FOTO: Ervin Sikirić

Zanimljiva priča, ideje nastaju neočekivano. Što planiraš za budućnost? Imate li u vidu još koji velik projekt?

U budućnosti planiram dodati još puno korisnih opcija u Zagreb360 aplikaciju koje će sigurno koristiti svim generacijama našeg grada. Trenutno se baziram samo na Zagreb, a uskoro ću i na Hrvatsku. Imam u vidu odvojen projekt, ali o tome ćemo kada se istraži tržište za isti.

Sigurni smo kako je aplikacija Zagreb360 već sada korisna brojnim brucošima koji dolaze studirati u Zagreb iz različitih mjesta diljem Lijepe Naše, a svi skupa nestrpljivo iščekujemo njezinu nadgradnju brojnim opcijama koje će ju učiniti studentima još korisnijom.

Komentari na članak

Vezani članci

Ekonomski fakultet III

Ekonomski fakultet u Zagrebu

Svečano otvorenje Knjižnično-dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Knjižnicu će svečano otvoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Aplikacija Adobe Photoshop Express

Lagano uredi i podijeli fotografije

Aplikacija: Adobe Photoshop Express

Aplikacija Adobe Photoshop Express besplatna je za uređivanje i dijeljenje fotografija s prijateljima.

Informiranje – pravo mladih - izdužena

Projekt „Informiranje – pravo mladih"

Brucoši dobili brojne informacije vezane uz život i studij u Zagrebu

„Informativni ponedjeljci" održavaju se u u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih" koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jučerašnji je okupio zagrebačke brucoše.

Radionica SUP

Udruga Amazons

Edukativne video radionice "Sloboda umjetničkog pokreta"

Ciklus se sastoji od pet radionica na kojima će sudionici na jednostavan, zabavan i besplatan način naučiti kako snimiti i editirati video isječak. 

Obnova domova u punom jeku - soba iznutra 3

Od 1. listopada

Ako još niste riješili smještaj – SC je osigurao mjesta za 300 studenata na Trešnjevci!

Iz Studentskog centra su poručili kako će cijena biti pristupačna, a sve dodatne informacije biti će uskoro dostupne na njihovim službenim stranicama.