Fakultet organizacije i informatike

Karijerni špancir velika je novost Tjedna karijera

Fakultet organizacije i informatike(FOI)

Tjedan karijera događaj je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca, alumnija i studenata. Najveća je ovogodišnja novost karijerni špancir, odnosno dio programa kada će poslodavci zauzeti FOI-jeve hodnike te se umrežavati s potencijalnim budućim zaposlenicima.

Od ponedjeljka, 16. do petka, 20. listopada 2017. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održat će se šesti po redu Tjedan karijera u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK). Na događaj ovog puta stižu 44 poduzeća koja će od ponedjeljka do četvrtka održati ukupno 33 stručna predavanja i 23 radionice. Zadnji je dan ujedno glavni te će tada renomirane osobe iz IT područja održati motivacijske govore, a poslodavci će se studentima predstaviti pomoću idejnih prezentacija (pitcheva) te na štandovima u sklopu karijernog špancira. Na kraju dana ovaj će se važan karijerni događaj začiniti i nezaobilaznim studentskim partyjem.

Tjedan karijera događaj je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca, alumnija i studenata, a najveća je ovogodišnja novost karijerni špancir, odnosno dio programa kada će poslodavci zauzeti FOI-jeve hodnike te se umrežavati s potencijalnim budućim zaposlenicima. Studenti će istovremeno imati priliku sagledati širu sliku o tržištu rada te upoznati svoje potencijalne poslodavce.

U četvrtak će se održati i AIESEC konferencija Business in Practice koju organiziraju studenti FOI-ja uključeni u AIESEC Varaždin uz podršku Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI. Dan kasnije u programu je okrugli stol na temu razvoja karijernih centara na visokim učilištima, uz podršku Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Petak, 20. listopada 2017., kao glavni dan tjedna karijera, započet će s predavanjem poznatog hrvatskog poduzetnika i investitora Nenada Bakića na temu Croatian Makers – stvaranje kulture uspjeha. Nakon pauze počinje (studentima) najzanimljiviji dio programa, Employer pitches, gdje će se 30-ak poslodavaca kratkim idejnim prezentacijama (pitchevima) boriti za naklonost studenata, odnosno titulu najboljeg poslodavca. Slijedit će idejne prezentacije o studentskim praksama i prilikama, nakon čega će se poslodavci preseliti u FOI-jeve hodnike.

Na 6. Tjednu karijera ukupno će sudjelovati više od četrdeset poslodavaca: Acceleratio d.o.o., Adecco d.o.o., APIS IT d.o.o., Asseco SEE d.o.o., Async Labs, Comminus d.o.o., CS Computer Systems d.o.o., Degordian, ecx.io croatia d.o.o., Ekobit d.o.o., Ericsson Nikola Tesla d.d., Ernst & Young d.o.o., Erste&Steiermarkische Bank d.d., Exapoint Solutions AG, Financijska agencija, Gideon Brothers d.o.o., GlobalLogic d.d., IGEA d.o.o., Inchoo d.o.o., Infinum d.o.o., Infobip d.o.o., Infodesign d.o.o., King ICT d.o.o., Megatrend poslovna rješenja d.o.o., Mercury Processing Services International d.o.o., Metro Cash & Carry d.o.o., Mobilisis d.o.o., NTH Mobile d.o.o., Privredna banka Zagreb d.d., Perpetuum Mobile d.o.o., Pet Minuta d.o.o., PLIVA Hrvatska d.o.o., Poslovna inteligencija d.o.o., Repsly, Inc., Sedam IT d.o.o., Styria medijski servisi d.o.o., svinaweb d.o.o., Trikoder d.o.o., Undabot d.o.o., UpchainXLM d.o.o., Vipnet d.o.o., Vollo tehnologije d.o.o., Zagrebačka banka d.d.

Više o programu kroz cijeli tjedan saznajte na mrežnoj stranici te na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

žena sjedi

Projekt na EFZG-u

Susret studenata ekonomije s potencijalnim poslodavcima na „Business Matchmakeru”

Studentima završnih godina ekonomskih usmjerenja otvorena je izvrsna prilika da se predstave pred ukupno 20 potencijalnih poslodavaca te da razviju svoje vještine samoprezentacije koje će im itekako koristiti prilikom potrage za praksom, pripravništvom ili poslom.

Orgulje

Manifestacija u Zadru

Zadrani „điraju” poluotokom povodom Svjetskog dana multiple skleroze

Kako bi se podigla svijest javnosti o multipli sklerozi, ovog je utorka u planu „đir” zadraskim poluotokom uz prigodan program.

Filozofski fakultet

Sveučilište u Rijeci

„f.IKS – večer kulturalnih studija“ u neformalnom okruženju spaja profesore, studente i kulturu

Druga u nizu večeri koje su zamišljene kao (ne)formalna druženja studenata i profesora, ali i svih ostalih istomišljenika, donosi promocije knjiga riječkih i ljubljanskih profesora koji djeluju na području kulturalnih studija.

HRT

Hrvatska - zemlja znanja?

Obrazovni program nestaje s HRT-a

HRT je ukinuo neke od svojih najdugovječnijih i najpopularnijih emisija namijenjenih školarcima.

Motovun Film Festival

Motovun Film Festival

Devetnaest filmova donosi priče iz raznih dijelova svijeta u Motovun

Počinje Motovun Film Festival koji ove godine u glavnom programu predstavlja 19 filmova, u posebnom programu Istrand prikazuje presjek svih važnijih islandskih filmova te se sastoji od bogatog umjetničkog i glazbenog dijela.