Promocija znanja

Kako je folk postao turbo, jedna je od tema prve Noći znanja

Znanost

Nove načine razmišljanja o društveno zanimljivim temama nudi prva Noć znanja koja će se 15. rujna održati u organizaciji Sveučilišta VERN'.

Zanima li vas kako o aktualnim temama u znanosti i društvu promišljaju vrhunski domaći znanstvenici i stručnjaci, poput člana škotske akademije Royal Society of Edinburgh, uglednog dirigenta i profesora na Muzičkoj akademiji ili inovativnog profesora arhitekture? Ako je vaš odgovor potvrdan, ne propustite prvu Noć znanja koja će se 15. rujna održati u organizaciji Sveučilišta VERN'. Događanje će, kroz formu 45-minutnih doku-predavanja, ponuditi posjetiteljima nove načine razmišljanja o društveno zanimljivim temama.

Želja sudionika i organizatora promocija je znanja i približavanje znanosti zainteresiranoj javnosti. O temama kao što su Preživljavanje ljudske vrste, Svemirska era čovječanstva, Pravni aspekti sharing economy u EU, Kako je folk postao turbo, Gradovi budućnosti, Novi svjetski poredak, Porez na nekretnine, Potreba čovjeka za stalnom promjenom identiteta govorit će prof. dr. sc. Igor Rudan, Ante Radonić, dr. sc. Goran Selanec, dirigent Mladen Tarbuk, prof. dr. sc. Idis Turato, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dr. sc. Sandra Švaljek, književnik Zoran Ferić i drugi ugledni stručnjaci i profesori.

Sveučilište VERN' će u sklopu događaja biti otvoreno za javnost ovoga petka od 18:30 do 23:30 sati na lokaciji Importanne Galleria, Iblerov trg 10, 1. i 2. kat. Ulaz je slobodan. Detaljne informacije nalaze se na službenoj internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Znanost

Festival znanosti Sveučilišta u Splitu

Kroz radionice uđite u svijet znanosti

Ako se nalazite u Splitu ili njegovoj neposrednoj blizini, a želite naučiti nešto više o znanosti, svakako se pridružite Festivalu znanosti koji i ove godine održavaju Sveučilište u Splitu i Umjetnička akademija.

Znanstveni piknik na Zagrebačkom Velesajmu

Druga najveća manifestacija popularizacije znanosti u Europi

Posjetite Znanstveni piknik na Zagrebačkom Velesajmu

Znanstveni piknik je mjesto gdje znanost postaje zabavna. Edukatori brojnih udruga, institucija, škola i znanstvenih centara na ležeran, ali edukativan način prikazuju pokuse iz brojnih grana znanosti.

Kako sačuvati 21 dan brzin tipkanjem

Dvodnevna škola

Znanstveno izražavanje ne mora biti kompleksno, naučite pravila igre

Pod voditeljskom palicom Filipa Đerke, održat će se škola Osnove znanstvenog izražavanja. Kroz 14 tematskih jedinica, polaznici će proći edukaciju o pisanju znanstvenih radova za znanstvene publikacije, ali i edukaciju o prezentaciji rezultata na znanstvenim i stručnim događanjima.

Studenti Sestrinstva bogatiji za umijeće znanstvene komunikacije

Sveučilišni centar Varaždin

Studenti Sestrinstva bogatiji za umijeće znanstvene komunikacije

Velik odaziv studenata Sestrinstva zabilježen je na radionici "Umijeće znanstvene komunikacije" u Sveučilišnom centru Sjever. Organiziranje sličnih aktivnosti očekuje se i u budućnosti.

JCVD

Znanost otkriva istinu

VIDEO: Najveće laži koje nam "prodaju" filmovi

Akcijski filmovi najčešće su odmor za mozak i najčešće ne razmišljamo kolike su zapravo šanse da se scene iz tih filmova izvedu u stvarnom svijetu. A one su male. Jako male.