Promocija znanja

Kako je folk postao turbo, jedna je od tema prve Noći znanja

Znanost

Nove načine razmišljanja o društveno zanimljivim temama nudi prva Noć znanja koja će se 15. rujna održati u organizaciji Sveučilišta VERN'.

Zanima li vas kako o aktualnim temama u znanosti i društvu promišljaju vrhunski domaći znanstvenici i stručnjaci, poput člana škotske akademije Royal Society of Edinburgh, uglednog dirigenta i profesora na Muzičkoj akademiji ili inovativnog profesora arhitekture? Ako je vaš odgovor potvrdan, ne propustite prvu Noć znanja koja će se 15. rujna održati u organizaciji Sveučilišta VERN'. Događanje će, kroz formu 45-minutnih doku-predavanja, ponuditi posjetiteljima nove načine razmišljanja o društveno zanimljivim temama.

Želja sudionika i organizatora promocija je znanja i približavanje znanosti zainteresiranoj javnosti. O temama kao što su Preživljavanje ljudske vrste, Svemirska era čovječanstva, Pravni aspekti sharing economy u EU, Kako je folk postao turbo, Gradovi budućnosti, Novi svjetski poredak, Porez na nekretnine, Potreba čovjeka za stalnom promjenom identiteta govorit će prof. dr. sc. Igor Rudan, Ante Radonić, dr. sc. Goran Selanec, dirigent Mladen Tarbuk, prof. dr. sc. Idis Turato, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dr. sc. Sandra Švaljek, književnik Zoran Ferić i drugi ugledni stručnjaci i profesori.

Sveučilište VERN' će u sklopu događaja biti otvoreno za javnost ovoga petka od 18:30 do 23:30 sati na lokaciji Importanne Galleria, Iblerov trg 10, 1. i 2. kat. Ulaz je slobodan. Detaljne informacije nalaze se na službenoj internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Hands

Oprečna istraživanja o povezanosti životnog vijeka i stvaranja potomstva

Potomstvo može drastično smanjiti životni vijek majki

Biti roditeljem najljepša je i istovremeno najzahtjevnija životna odluka. No jeste li ikada pomislili da ta odluka uskraćuje ljudski život? Saznajte produžuju li djeca život svojih roditelja ili ga skraćuju.

Program "Za žene u znanosti"

Nacionalno stipendiranje

Četiri mlade znanstvenice nove su stipendistice prestižnog programa „Za žene u znanosti“

– Ovaj program stipendiranja „Za žene u znanosti“ poznat je na svim fakultetima iz područja prirodnih znanosti i izvor je inspiracije, podrške i motivacije za mlade znanstvenice, a geslo programa – žene u znanosti imaju moć promijeniti svijet – snažna je poruka i činjenica koju često i same zaboravimo. – ističe Maja Žulj Mihaljević.

Knjige

Međunarodna konferencija

PUBMET 2017 donosi aktualne trendove izdavaštva u kontekstu otvorene znanosti

Na novom izdanju međunarodne konferencije PUBMET predstavljaju se aktualni trendovi otvorene znanosti, uključujući otvoreni pristup znanstvenim publikacijama, otvorene istraživačke podatke i otvoreni recenzijski postupak. Posjetitelji će dobiti uvid u inovativne pristupe izdavanju znanstvenih publikacija, najbolje uredničke prakse, nove oblike digitalnih publikacija, različite pokazatelje utjecaja znanstvene aktivnosti i znanstvenu čestitost.

Znanstveni kutak - prvo predavanje

Splitski studenti pokreću novi projekt

Prvo predavanje novog projekta „Znanstveni kutak”

Prvo predavanje bit će posvećeno dokazima u medicini, a održat će se u utorak, 10. veljače, u Klubu mladih Split.

Naslovna

Festival znanosti u Rijeci

FOTO: Dan otvorenih vrata Odjela za biotehnologiju

U sklopu Festivala znanosti koji je obilježen diljem Hrvatske mnogi fakulteti održali su Dan otvorenih vrata. Među njima je Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci gdje su posjetitelji mogli vidjeti laboratorije i doznati čime se bave profesori i studenti.