Promocija znanja

Kako je folk postao turbo, jedna je od tema prve Noći znanja

Znanost

Nove načine razmišljanja o društveno zanimljivim temama nudi prva Noć znanja koja će se 15. rujna održati u organizaciji Sveučilišta VERN'.

Zanima li vas kako o aktualnim temama u znanosti i društvu promišljaju vrhunski domaći znanstvenici i stručnjaci, poput člana škotske akademije Royal Society of Edinburgh, uglednog dirigenta i profesora na Muzičkoj akademiji ili inovativnog profesora arhitekture? Ako je vaš odgovor potvrdan, ne propustite prvu Noć znanja koja će se 15. rujna održati u organizaciji Sveučilišta VERN'. Događanje će, kroz formu 45-minutnih doku-predavanja, ponuditi posjetiteljima nove načine razmišljanja o društveno zanimljivim temama.

Želja sudionika i organizatora promocija je znanja i približavanje znanosti zainteresiranoj javnosti. O temama kao što su Preživljavanje ljudske vrste, Svemirska era čovječanstva, Pravni aspekti sharing economy u EU, Kako je folk postao turbo, Gradovi budućnosti, Novi svjetski poredak, Porez na nekretnine, Potreba čovjeka za stalnom promjenom identiteta govorit će prof. dr. sc. Igor Rudan, Ante Radonić, dr. sc. Goran Selanec, dirigent Mladen Tarbuk, prof. dr. sc. Idis Turato, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dr. sc. Sandra Švaljek, književnik Zoran Ferić i drugi ugledni stručnjaci i profesori.

Sveučilište VERN' će u sklopu događaja biti otvoreno za javnost ovoga petka od 18:30 do 23:30 sati na lokaciji Importanne Galleria, Iblerov trg 10, 1. i 2. kat. Ulaz je slobodan. Detaljne informacije nalaze se na službenoj internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

JCVD

Znanost otkriva istinu

VIDEO: Najveće laži koje nam "prodaju" filmovi

Akcijski filmovi najčešće su odmor za mozak i najčešće ne razmišljamo kolike su zapravo šanse da se scene iz tih filmova izvedu u stvarnom svijetu. A one su male. Jako male.

Futsal Martinovka

Zagrebačka sveučilišna futsal liga

VERN i Građevinski fakultet u finalu sveučilišne lige

Finale Zagrebačke sveučilišne futsal lige izborili su VERN i Građevinski fakultet uvjerljivim pobjedama u polufinalu.

Primatijada

Znanstveno-sportska manifestacija Primatijada

Studente prirodnih znanosti i ove godine očekuju znanstvena izlaganja i sportska natjecanja

Četvrtu godinu zaredom održava se studentska znanstveno-sportska manifestacija Primatijada. Ove godine održat će se u Poreču s temom "Integracija znanosti, IT-a i poduzetništva".

https://pixabay.com/en/workplace-team-business-meeting-1245776/

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Riječkim studentima konačno omogućeno upoznavanje s osnovama znanstvenog istraživanja

Premda je znanstveni rad forma koju svaki akademski građanin mora savladati, nerijetko se sa studentima po tome pitanju ne radi ništa. Stoga je riječkim studentima pružena prilika za dvodnevni izlet u to područje.

RoboCup Junior Zagreb 2017

Robotičko natjecanje

Praznik robotike kakav se ne viđa često – RoboCup Junior Zagreb 2017.

Mnoštvo je posjetitelja imalo priliku vidjeti naše nadarene osnovce i srednjoškolce koji su nestrpljivo željeli pokazati koliko su napredovali u svom robotičkom radu. Neki od tih robota pravi su mali znanstveni projekti.