Poziv na simpozij u Splitu

„Juriš na posljednje margine“ udruge iTHEom

Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom želi okupiti angliste, kroatiste, talijaniste i ostale zainteresirane mlade znanstvenike kroz interdisciplinarni pristup aktualnim pitanjima.

Ako studirate anglistiku, kroatistiku ili talijanistiku te se želite okušati u pisanju znanstvenog rada unutar ovih područja, Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom nudi vam pravu priliku. Na Filozofskom fakultetu u Splitu organiziraju Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista pod nazivom Juriš na posljednje margine. Simpozij će se održati od 7. do 9. listopada 2016. godine u Splitu.

Udruga iTHEom želi povezati različite discipline te o aktualnim pitanjima progovoriti na nov način i iz različitih perspektiva, stoga radovi mogu pokrivati širok spekar tema. Mladi se znanstvenici mogu s aspekta jezika (lingvistika, stilistika, retorika) ili književnosti (različite teorije poput feminističke, rodne, queer, postkolonijalne) uhvatiti u koštac sa suvremenim autorima i djelima, multimedijom (film, glazba, videospot, reklame, strip, grafički roman, videoigrice) te ostalim autorima i djelima za koje se može smatrati da su na margini ili govore o marginalnim skupinama. Pozivaju se i istraživači drugih znanstvenih područja koji se mogu interdisciplinarno nadovezati na ove teme.

Izlagači će imati osiguran smještaj, a sudjelovanje je na simpoziju besplatno. Rok za prijavu je 20. kolovoza 2016. godine, a sve potrebne informacije možete pronaći na poveznici ili Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Job Hunt 2016

Otkrivanje poslovnog svijeta kroz praksu i pripravništvo

Otvorene prijave za "The Job Hunt 2016"

Do kraja veljače su otvorene prijave za "The JOB HUNT 2016" studentima na završnim godinama studija. Projekt će se održati od 7. do 11. ožujka.

Knjiga i pas

Volontiranje u okolici Zagreba

Zrnce dobrote za male četveronošce u njihovim skloništima

Ako doista volite životinje i tražite savršeni način na koji im možete pomoći, javite se skloništu u Dumovcu ili udruzi Šapica. Postanite njihovi volonteri i krenite u poklanjanje svojih zrnaca dobrote za male četveronošce. 

FESTKULTURA

Projekt USTEF-a

„FESTKULTURA": Sezonski studentski posao na hrvatskim ili svjetskim festivalima

„FESTKULTURA" jedinstven je događaj koji organizira Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta (USTEF). Povezuje organizatore festivala kao poslodavce i entuzijastične studente koji traže studentske poslove.

FOTO: stiff.uniri.hr

Student International Film Festival

Prijavite svoj dokumentarac na treće izdanje STIFF-a

U posljednje dvije godine na STIFF je prijavljeno više od 3000 filmova. Vrijeme je da i vi prijavite svoj uradak!

Novi studij u Splitu

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Split dobiva novi sveučilišni diplomski studij iz područja održive i zelene gradnje

Projektom „Zelena i održiva gradnja na mediteranskom području“ Split će postati bogatiji za još jedan sveučilišni diplomski program, program održive i zelene gradnje, koji do sada nije bio dostupan u Hrvatskoj.