Poziv na simpozij u Splitu

„Juriš na posljednje margine“ udruge iTHEom

Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom želi okupiti angliste, kroatiste, talijaniste i ostale zainteresirane mlade znanstvenike kroz interdisciplinarni pristup aktualnim pitanjima.

Ako studirate anglistiku, kroatistiku ili talijanistiku te se želite okušati u pisanju znanstvenog rada unutar ovih područja, Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom nudi vam pravu priliku. Na Filozofskom fakultetu u Splitu organiziraju Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista pod nazivom Juriš na posljednje margine. Simpozij će se održati od 7. do 9. listopada 2016. godine u Splitu.

Udruga iTHEom želi povezati različite discipline te o aktualnim pitanjima progovoriti na nov način i iz različitih perspektiva, stoga radovi mogu pokrivati širok spekar tema. Mladi se znanstvenici mogu s aspekta jezika (lingvistika, stilistika, retorika) ili književnosti (različite teorije poput feminističke, rodne, queer, postkolonijalne) uhvatiti u koštac sa suvremenim autorima i djelima, multimedijom (film, glazba, videospot, reklame, strip, grafički roman, videoigrice) te ostalim autorima i djelima za koje se može smatrati da su na margini ili govore o marginalnim skupinama. Pozivaju se i istraživači drugih znanstvenih područja koji se mogu interdisciplinarno nadovezati na ove teme.

Izlagači će imati osiguran smještaj, a sudjelovanje je na simpoziju besplatno. Rok za prijavu je 20. kolovoza 2016. godine, a sve potrebne informacije možete pronaći na poveznici ili Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Djevojka s laptopom

Edukacija

PINS provodi „online“ trening za razvoj poduzetničkih vještina

PINS-ov „online“ trening za razvoj poduzetničkih vještina omogućuje ti besplatno i brzo učenje kroz sedam modula, a, ako se iskažeš, i priliku za besplatno sudjelovanje na Hackathon treningu u Mađarskoj. Rok za prijavu je 15. ožujka.

No stress siječanj

Udruga Studenti za studente Split

„No stress siječanj“ za lakši studentski život

Svjesni činjenice da je siječanj najstresniji mjesec u životu prosječnog studenta, udruga S4S pokrenula je projekt „No stress siječanj“. O čemu se radi i što su sve pripremili saznajte na linku!

Stolni tenis ilustracija

Natjecanja Sveučilišta u Splitu

Zadnji dan prijava za natjecanja u vaterpolu i stolnom tenisu

Splitski sveučilišni športski savez i Sveučilišna športska udruga organiziraju oba natjecanja, a održat će se krajem ožujka.

Studenti

Europski Forum Alpbach

700 stipendija za multidisciplinarnu konferenciju EFA u Austriji

Zanimljiv multidisciplinarni susret studenata i mladih s brojnim stručnjacima održat će se od 15. do 31. kolovoza ove godine. Prijave za stipendije zaprimaju se do 30. ožujka.

Ansambl Antiphonus

Međunarodni festival komorne glazbe

Gromoglasnim pljeskom i pozivom na bis ansambla Antiphonus završen 8. MAGfestival

Koncertnim programom „Claudio Monteverdi 450 godina na 465 Hz“ na najbolji je mogući način zatvoreno ovogodišnje izdanje MAGfestivala – festivala komorne glazbe Split. Organizatori su ove godine zabilježili najveći broj stranih gostiju na festivalu.