Predavanje studentske pravobraniteljice Barbare Šimić

Jeste li upoznati sa zakonskim mogućnostima koje vam se pružaju prilikom kršenja studentskih prava?

predavanje o studentskim pravima

Jeste li upoznati s vlastitim pravima? Znate li da se na svaki ispit možete žaliti? Niste sigurni u kojem roku mora biti ispravljen ispit? Ako bar jedno od ovih pitanja ostavlja upitnik iznad vaše glave, onda vam to može biti jasan znak da posjetite predavanje studentske pravobraniteljice koja će vam otkriti sve zakonske okvire studentskih prava te vas potaknuti na zaštitu i očuvanje istih.

Studenti se tijekom pohađanja fakulteta mogu susresti s različitim nedoumicama i problemima vezanim uz akademski život i odabrani studij, a mnogi od njih nisu ni svjesni prava koja im pripadaju ili su o njima nedovoljno informirani. Kako bi se takav oblik neznanja i neupućenosti među pripadnicima studentske populacije sveo na minimalnu razinu, Barbara Šimić, studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu, ponovno organizira iznimno korisno i edukativno predavanje na kojem će sve prisutne studente detaljno upoznati s njihovim pravima, ali i zakonskim mogućnostima koje im se pružaju u slučaju njihove povrede i kršenja. 

Predavanje pod nazivom Upoznaj svoja prava namijenjeno je svim zainteresiranim studentima Sveučilišta u Zagrebu, neovisno o fakultetu i godini studija. Neke od glavnih tema s kojima pravobraniteljica namjerava upoznati zagrebačke studente fokusirat će se na studentsko pravo žalbe i ponavljanja usmenog ili pismenog ispita, kao i na prava redovnih studenata na korištenje iksice u menzama. Na predavanju će svi studenti imati priliku saznati u kojem roku svaki ispit mora biti ispravljen, koji su rokovi za žalbe, na koji način zaštititi vlastita prava, ali i kome se tijekom studiranja mogu obratiti za pomoć nakon prepoznavanja određenih neregularnosti i eventualnog kršenja studentskih prava. 

Predavanje se planira održati u četvrtak, 22. ožujka, u 17 sati, u prostoriji 313 na Učiteljskom fakultetu, a svi će prisutni studenti dobiti i brošuru o studentskim pravima napravljenu u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu koju će zasigurno biti dobro imati pri ruci za vrijeme cjelokupnog trajanja fakultetskog obrazovanja. Više informacija o temama i ciljevima organiziranog predavanja možete potražiti na Facebook događaju, kao i na službenoj Facebook stranici studentske pravobraniteljice. 

Nemojte oklijevati, dođite na predavanje, upoznajte svoju pravobraniteljicu i, ono najvažnije – saznajte koja vam prava pripadaju!

Komentari na članak

Vezani članci

Kuglice dobrih želja, naslovnica

Blagdanska akcija humanitarnog karaktera

Studenti biotehnologije predstavljaju Kuglice dobrih želja

Volonteri i studenti s različitih riječkih fakulteta pomoći će vam da izradite kuglicu u koju ćete staviti svoju posebnu i jedinstvenu želju.

Branko Lustig na Fakultetu političkih znanosti

GOST PREDAVAČ

Branko Lustig na Fakultetu političkih znanosti

Branko Lustig održat će dva predavanja. Ako ste ljubitelj povijesti i filma, svakako dođite i poslušajte predavanja.

Divovska želja

NOVI NAGRADNI NATJEČAJ ZABA REFERADE

Ispuni svoju divovsku novogodišnju želju

Zaba Referada opet ispunjava želje svojim fanovima, ovaj put divovske. Uključi se u nagradnu igru i osvoji bicikl Giant.

Studentski aktivizam

Analiza tjedne ankete

Zašto studenti nisu više upućeni u rad studentskih tijela?

Pitali smo vas: ''Koliko ste upoznati sa radom nadležnih zborova (Hrvatski studentski zbor, Studentski zborovi Sveučilišta i sl.)?'', a osim toga, donosimo vam i informacije koja su to tijela koja zastupaju studente.

Hrana i učenje

Savjeti za uspješnije ostvarivanje ciljeva

Kako kao student možete održati motivaciju na visokoj razini?

Pad motivacije pojavljuje se u situacijama u kojima osoba nastoji ostvariti više ciljeva odjednom. Takav razvoj događaja naročito je poznat studentima koji često moraju uravnotežiti studentske i radne obveze.