Razvoj i usavršavanje

Jesenskim kongresom EESTEC uključuje zagrebačke studente u europske tokove

Zgrada fakulteta

ESSTEC Zagreb organizator je drugog Jesenskog kongresa. Pružena mu je prilika da Hrvatsku predstavi kao mjesto gdje se rađa napredak i prosperitet.

U nizozemskom Eindhovenu je grupa mladih, entuzijastičnih ljudi osnovala EESTEC – organizaciju koja okuplja studente elektrotehnike i računarstva. Ona trideset godina opstaje kao najjača inženjersko-studentska udruga na tlu Europe, a sa svakim stručnim predavanjem, razmjenom ili radionicom gradi nove kadrove spremne za napredak, razvoj i usavršavanje.

Na prvom Jesenskom Kongresu 2016. godine lokalna podružnica Zagreb službeno je svrstana među 10 najuspješnijih i najorganiziranijih podružnica EESTEC-a u protekloj godini. Ove godine Zagreb, kao organizator drugog Jesenskog kongresa, dobiva priliku da našu državu predstavi kao mjesto gdje se rađa napredak i prosperitet, otvarajući vrata Europi i različitim kulturama.

Kongres okuplja preko 100 domaćih i stranih studenata elektrotehnike i računarstva, koji tijekom sedam dana izlažu, diskutiraju i zaključuju o točkama presudnim za daljnje funkcioniranje organizacije. Na svakodnevnim radnim sastancima raspravlja se o aktualnim pitanjima u struci, o profesionalnom razvoju članova udruge i uspostavljaju se smjernice za veću mobilnosti mladih na europskom tlu.

Događaj ovog karaktera i obujmanašu državu predstavlja u najboljem svjetlu i uključuje mlade u europske tokove. Kroz različite programe koje obuhvaća, studenti Sveučilišta u Zagrebu, ali i oni izvan njega, imat će priliku unaprijediti se i izgraditi budućnost za sebe.

Svi zagrebački studenti imaju priliku biti dijelom ovog velikog događaja. Pozvani su pridružiti se na FER-u u ponedjeljak, 6. ožujka i utorak, 7. ožujka. Također, mogu doći na uvodni sastanak u srijedu u 19:15 sati u učionicu A201.

Više informacija potražite na službenoj stranici udruge.

Komentari na članak

Vezani članci

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Kanadsko sveučilište stipendira studente iz inozemstva

The University of Winnipeg nudi stipendiju „President's Scholarship“ svim međunarodnim studentima koji se prijavljuju za preddiplomski, diplomski, PACE ili ELP.

Naslovna

Studentsko „cuganje“

Zagrebačke pivnice, kafići i klubovi za studentski džep

Student si i želiš izaći s ekipom, ali nemaš ideju kamo? Donosimo nekoliko, možemo slobodno reći, kultnih mjesta, gdje jeftina „cuga“ nije iznimka.

Studenti iz Texasa u Velikom Trgovišću

Posjet uspješnih tvrtki

Studenti iz Texasa posjetili Tvornicu tekstila Trgovišće čije proizvode kupuje i Gordon Ramsay

– Dio našeg studijskog programa je pokazati studentima kako izgleda poslovanje u globalnom kontekstu i Hrvatska je u tom smislu atraktivna destinacija. Htjeli smo istaknuti tradicionalne industrije i njihov svojevrsni povratak kroz inovativnost i globalnu konkurentnost. – istaknuo je Luis D. L. Martins sa Sveučilišta u Texasu.

OTP banka

Studiraj bezbrižno

Prepusti brigu o financijama OTP banci

Nizom izrazito kvalitetnih usluga OTP banka pomaže studentima u lakšem odabiru bankarskih proizvoda i omogućava im da bezbrižno zadovolje svoje studentske potrebe vezane uz bankarstvo i financije. 

AIESEC BALKAN KONGRES 2

Balkan Cooperation Congress

Održan prvi AIESEC-ov Balkanski kongres s ciljem unapređenja stanja u regiji

Ideja kongresa bila je spajanje mladih delegata u multikulturalnom okruženju sa svrhom razvijanja novih vještina, ideja, razbijanja predrasuda te stvaranja novih mladih lidera.