Razvoj i usavršavanje

Jesenskim kongresom EESTEC uključuje zagrebačke studente u europske tokove

Zgrada fakulteta

ESSTEC Zagreb organizator je drugog Jesenskog kongresa. Pružena mu je prilika da Hrvatsku predstavi kao mjesto gdje se rađa napredak i prosperitet.

U nizozemskom Eindhovenu je grupa mladih, entuzijastičnih ljudi osnovala EESTEC – organizaciju koja okuplja studente elektrotehnike i računarstva. Ona trideset godina opstaje kao najjača inženjersko-studentska udruga na tlu Europe, a sa svakim stručnim predavanjem, razmjenom ili radionicom gradi nove kadrove spremne za napredak, razvoj i usavršavanje.

Na prvom Jesenskom Kongresu 2016. godine lokalna podružnica Zagreb službeno je svrstana među 10 najuspješnijih i najorganiziranijih podružnica EESTEC-a u protekloj godini. Ove godine Zagreb, kao organizator drugog Jesenskog kongresa, dobiva priliku da našu državu predstavi kao mjesto gdje se rađa napredak i prosperitet, otvarajući vrata Europi i različitim kulturama.

Kongres okuplja preko 100 domaćih i stranih studenata elektrotehnike i računarstva, koji tijekom sedam dana izlažu, diskutiraju i zaključuju o točkama presudnim za daljnje funkcioniranje organizacije. Na svakodnevnim radnim sastancima raspravlja se o aktualnim pitanjima u struci, o profesionalnom razvoju članova udruge i uspostavljaju se smjernice za veću mobilnosti mladih na europskom tlu.

Događaj ovog karaktera i obujmanašu državu predstavlja u najboljem svjetlu i uključuje mlade u europske tokove. Kroz različite programe koje obuhvaća, studenti Sveučilišta u Zagrebu, ali i oni izvan njega, imat će priliku unaprijediti se i izgraditi budućnost za sebe.

Svi zagrebački studenti imaju priliku biti dijelom ovog velikog događaja. Pozvani su pridružiti se na FER-u u ponedjeljak, 6. ožujka i utorak, 7. ožujka. Također, mogu doći na uvodni sastanak u srijedu u 19:15 sati u učionicu A201.

Više informacija potražite na službenoj stranici udruge.

Komentari na članak

Vezani članci

Donacija informatičke opreme

„1000 kompjutera za Vukovar“

Studenti Geodetskog fakulteta donirali informatičku opremu

Studenti Geodetskog fakulteta organizirali su humanitarnu akciju za pomoć osobama s invaliditetom, udrugama osoba s invaliditetom i ostalim socijalno ugroženim i potrebitim osobama.

Debatni klub EFZG

Trodnevna edukacija, zabava i druženje

Govornička škola za studente zagrebačkog i riječkog sveučilišta

Govornička škola za studente zagrebačkog i riječkog sveučilišta održat će se u Crikvenici od 28. do 30. listopada 2016. godine. Školu organiziraju Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih (HUM) u suradnji sa Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Zajedništvo

Stekni nova iskustva!

Ljetne škole 2014.: edukacija i zabava u jednom!

Upoznajte nove ljude, provedite ljeto u nekoj novoj državi i vratite se kući s dodatnim ECTS bodovima i mnoštvom novog iskustva i novih prijateljstva. Ljetne škole čekaju na vas. Odvažite se i zakoračite u nešto novo.

ISIS

ISIL nekada i sada

Na Hrvatskim studijima priprema se tribina o razvoju Islamske države kroz povijest

Tribina je posvećena povijesnom razvoju Islamske države i sadašnjem stanju ovog samoproglašenog kalifata.

Slavistička filologija 21. stoljeća

Udruga Ludens

Zadarski studenti pripremaju novo izdanje slavističke konferencije

Novo izdanje Slavističke filologije u 21. stoljeću nudi bogat izbor tema za mlade znanstvenike.