LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjet mladih grada Osijeka

Izglasan Plan programa rada za 2016. godinu

Nakon konstruktivne rasprave i osvrta na tekuću godinu, koja je gotovo iza njih, te iznošenja svih ideja članova, Program je jednoglasno usvojen i bit će upućen na usvajanje Gradskom Vijeću Grada Osijeka.

Nakon konstruktivne rasprave i osvrta na tekuću godinu, koja je gotovo iza njih, te iznošenja svih ideja članova, Program je jednoglasno usvojen i bit će upućen na usvajanje Gradskom Vijeću Grada Osijeka.

Savjet mladih Grada Osijeka, na sjednici održanoj 30. rujna, izglasao je Plan programa rada za 2016. godinu. Nakon konstruktivne rasprave i osvrta na tekuću godinu, koja je gotovo iza njih, te iznošenja svih ideja članova, Program je jednoglasno usvojen i bit će upućen na usvajanje Gradskom Vijeću Grada Osijeka.

Svojim aktivnostima predviđenima za 2016. godinu obuhvatit će sva područja iz Programa za mlade na području Grada Osijeka 2014. - 2017.:

1. Obrazovanja i informatizacije

2. Zapošljavanja i poduzetništva

3. Socijalne zaštite

4. Zdravlja i zdravstvene zaštite

5. Aktivnog sudjelovanja mladih u društvu

6. Kulture mladih i slobodnog vremena

7. Mobilnosti, informiranja i savjetovanja

S aktivnostima poput raznih predavanja, tribina, radionica, suradnji s udrugama i drugim Savjetima mladih, zanimljivih tematskih video materijala, obilazaka srednjih škola, humanitarnih aktivnosti te Kina pod zvijezdama, vjeruju kako će se mladi s područja grada Osijeka, ali i ostali građani, aktivno pridružiti u samom provođenju istih. Nadaju se kako će većem uključivanju mladih i građana doprinijeti i to što će se u predstojećem razdoblju posebno posvetiti prepoznatljivosti u široj društvenoj zajednici.

Na Facebook stranici možete pratiti njihov rad te pozivaju sve mlade da im se bez ikakvog ustručavanja jave sa svojim upitima, kreativnim idejama te željom za potencijalnom suradnjom. Ističu kako se planiraju posvetiti i jačanju povezanosti udruga mladih koje djeluju na području Grada Osijeka te pozivaju sve udruge da im se jave i najave svoj dolazak kako bi zajedničkim snagama pronašli način da se glas mladih malo jače čuje.       

FOTO: SAVJET MLADIH GRADA OSIJEKA