LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Izbori za dekana na FER-u: mladi kadar zauzeo čelne pozicije

Danas je na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Fakulteta elektrotehnike i računarstva izabran novi dekan FER-a, kao i prodekani za nastavu, znanost te organizaciju i poslovanje.

Danas je na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Fakulteta elektrotehnike i računarstva izabran novi dekan FER-a, kao i prodekani za nastavu, znanost te organizaciju i poslovanje.

Danas je na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Fakulteta elektrotehnike i računarstva izabran novi dekan FER-a.

Radi se o prof. dr. sc. Mislavu Grgiću sa Zavoda za radiokomunikacije, koji je ujedino bio predloženik dosadašnjeg dekana prof. dr. sc. Nedjeljka Perića.

Grgić je u prvom krugu glasanja osvojio dvogodišnji mandat sa 118 glasova, dok je predloženik Zavoda za osnove elektrotehnike i električna mjerenja prof. dr. sc. Željko Štih dobio 66 glasova.

Izv. prof. dr. sc. Marko Delimar sa Zavoda za visoki napon i energetiku novi je Prodekan za nastavu, a izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec sa Zavoda za primijenjeno računarstvo novi je prodekan za znanost. Izv. prof. dr. sc. Mario Vražić (Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju) novi je prodekan za organizaciju i poslovanje.

Zanimljivo je kako je ovo doista mlada uprava. Prof. dr. sc. Mislav Grgić ima samo 41 godinu. Delimar i Vražić su doktorirali 2005. godine, a Gledec 2004. godine Usprkos tome, Grgić i Delimar su veoma aktivni u IEEE-u, udruzi za napredak tehnologije koja ima preko 400.000 članova i djeluje u 165 zemalja diljem svijeta, što će zasigurno dobro doći FER-u za nastavak uspješne međunarodne suradnje i napretka tehnologije.

Nismo naviknuti da se mladi profesori biraju za čelne pozicije, no FER zna provoditi ono o čemu svi pričaju: da nam treba mlađih ljudi za svježije razmišljanje. To će dokazati i novi studijski program, kao i inovacijski centar.

Svakako želimo novom dekanu i prodekanima puno uspjeha u radu!

FOTO: FER