Volonterska praksa u SIK-u

Iskoristi znanja s faksa i pobrini se za to da u našim tekstovima nitko ne može naći grešku

Lektori

Pravopis imaš u malom prstu, odlično barataš gramatikom i uživaš u ispravljanju tuđih grešaka? Ako su odgovori na prethodna pitanja potvrdni, čini nam se da si prava osoba za naš lektorski tim. A znamo da ti prakse treba. iskoristi priliku da ju stekneš i prijavi se do 14. listopada.

Dok skrolaš društvenim mrežama, hodaš ulicom, čitaš knjigu ili gledaš kroz prozor tramvaja uočavaš gramatičke i pravopisne greške? Ljutiš se kad ljudi griješe u osnovama, a nije ti teško prepoznati ni rečenicu koja bi mogla stilski biti bolje oblikovana? Svaki put kad ti prijatelji na kavi nešto krivo izgovore, dobiješ poriv ispraviti ih? I oni se zbog toga ljute? Čestitamo, ti si grammar nazi!

Ako ne želiš da ta, moramo priznati, u društvu i ne baš laskava titula, bude jedina koju ćeš imati, predlažemo ti da joj pridružiš i titulu lektora. Kako do nje? Pa zapravo, vrlo jednostavno! Kad naši novinari iskopaju zanimljive i važne situacije te ih slože u članak, prije nego što ih tim za upravljanje društvenim mrežama publici servira, netko ih mora pregledati kako nam nitko ne bi mogao reći da smo ne pismeni (namjerno je, bez panike). To rade upravo naši lektori.

Pijanka, khm, ovaj... sastanak lektora; FOTO: Studentski.hr

Ako cijelo vrijeme balansiraš između imanja prijatelja i ispravljanja tuđih grešaka, pridruži nam se jer kod nas možeš imati oboje. Ako se, usto, dobro snalaziš među zarezima, studiraš hrvatski jezik i uživaš u jezičnim raspravama, vrijeme je da nam se pridružiš. Riješi zadatke na poveznici do 14. listopada, pošalji ih skupa sa životopisom na mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Ja sam bezgrešni lektor i postani osoba odgovorna za to da se članci vodećeg studentskog medija publici plasiraju pismeni.

Ako misliš da lektoriranje nije posao za tebe, a želiš nam se pridružiti, škicni što te čeka u drugim SIK-ovim odjelima. Ako ne živiš ili ne studiraš u Zagrebu, ne brini se. Geografske udaljenosti vrlo uspješno premošćujemo društvenim mrežama, team buildinzima i raznim tulumima.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih Klooz

Klub mladih „KLOOZ“

Ako želite svirati gitaru, volontirati u inozemstvu ili samo igrati društvene igre, posjetite Udrugu „CINAZ“

U Udruzi „CINAZ“ čeka vas nekoliko zanimljivih događanja. Pogledajte što su vam pripremili.

Regrutacija

AIESEC Hrvatska

AIESEC prima nove članove, uključite se u najveću studentsku organizaciju

Udruga trenutno organizira regrutaciju novih članova i traži mlade i ambiciozne studente koji žele aktivno sudjelovati u rješavanju problema na globalnoj razini.

Euro U17

Zagreb i Rijeka

Volontirajte na U17 Europskom nogometnom prvenstvu u Hrvatskoj

Jedino se mogu prijaviti punoljetne osobe s osiguranim smještajem u jednom od gradova domaćina (Zagreb, Rijeka, Kostrena, Varaždin, Velika Gorica, Sesvete, Lučko ili Zaprešić).

Božićna svjetla

Humanitarna akcija

Studenti s Cvjetnog za školarce u Africi

U studentskom se domu trenutno ukrašavaju božićne kuglice i anđeli, a sredstva od prodaje istih namijenjena su za izgradnju i obnovu obrazovnih ustanova u Africi.

Studentski.hr

Oglas za volonterski posao: Administrator

Studentski.hr traži pojačanje!

Oduvijek ste htjeli biti dio našeg super kul portala, ali niste znali kako se priključiti? Sada imate priliku (života)!