Volonterska praksa u SIK-u

Iskoristi znanja s faksa i pobrini se za to da u našim tekstovima nitko ne može naći grešku

Lektori

Pravopis imaš u malom prstu, odlično barataš gramatikom i uživaš u ispravljanju tuđih grešaka? Ako su odgovori na prethodna pitanja potvrdni, čini nam se da si prava osoba za naš lektorski tim. A znamo da ti prakse treba. iskoristi priliku da ju stekneš i prijavi se do 14. listopada.

Dok skrolaš društvenim mrežama, hodaš ulicom, čitaš knjigu ili gledaš kroz prozor tramvaja uočavaš gramatičke i pravopisne greške? Ljutiš se kad ljudi griješe u osnovama, a nije ti teško prepoznati ni rečenicu koja bi mogla stilski biti bolje oblikovana? Svaki put kad ti prijatelji na kavi nešto krivo izgovore, dobiješ poriv ispraviti ih? I oni se zbog toga ljute? Čestitamo, ti si grammar nazi!

Ako ne želiš da ta, moramo priznati, u društvu i ne baš laskava titula, bude jedina koju ćeš imati, predlažemo ti da joj pridružiš i titulu lektora. Kako do nje? Pa zapravo, vrlo jednostavno! Kad naši novinari iskopaju zanimljive i važne situacije te ih slože u članak, prije nego što ih tim za upravljanje društvenim mrežama publici servira, netko ih mora pregledati kako nam nitko ne bi mogao reći da smo ne pismeni (namjerno je, bez panike). To rade upravo naši lektori.

Pijanka, khm, ovaj... sastanak lektora; FOTO: Studentski.hr

Ako cijelo vrijeme balansiraš između imanja prijatelja i ispravljanja tuđih grešaka, pridruži nam se jer kod nas možeš imati oboje. Ako se, usto, dobro snalaziš među zarezima, studiraš hrvatski jezik i uživaš u jezičnim raspravama, vrijeme je da nam se pridružiš. Riješi zadatke na poveznici do 14. listopada, pošalji ih skupa sa životopisom na mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Ja sam bezgrešni lektor i postani osoba odgovorna za to da se članci vodećeg studentskog medija publici plasiraju pismeni.

Ako misliš da lektoriranje nije posao za tebe, a želiš nam se pridružiti, škicni što te čeka u drugim SIK-ovim odjelima. Ako ne živiš ili ne studiraš u Zagrebu, ne brini se. Geografske udaljenosti vrlo uspješno premošćujemo društvenim mrežama, team buildinzima i raznim tulumima.

Komentari na članak

Vezani članci

Poslovni čovjek

Regrutacija članova

Šansa za iskorak u poslovni svijet uz AIESEC

Obratite se najbližem lokalnom odboru i steknite nova znanja i vještine koje će vas istaknuti na tržištu rada prijavom na regrutaciju organizacije AIESEC.

VCZ logo

Volonterski centar Zagreb

Upoznajte se s volontiranjem u međunarodnim kampovima na Međunarodnim danima VCZ-a

Program Međunarodnih dana u VCZ-u namijenjen je svima zainteresiranima za međunarodno volontiranje.

Komunikacija_galeb i ljubav; izvor: Pixabay

Regrutacija u timu odnosa s javnošću

Svatko treba naučiti strateški komunicirati

Svatko je pozvan da se pridruži radu PR tima portala Studentski.hr, doprinese nekim novim suradnjama, i ono najvažnije – stekne iskustvo u planskom komuniciranju.

IRO traži volontere

Oglas za volontere

Institut za razvoj obrazovanja u potrazi za suradnicima iz studentskih krugova

Do 3. prosinca otvorene su prijave za volontiranje u IRO-u. Ono podrazumijeva osmosatni angažman na tjednoj bazi u području komunikacija i marketinga, obrazovnog savjetovanja, administracije i praćenja politika visokog obrazovanja.

Starac u parku

Potraga za volonterima

„Plavi pomagači“ razbijat će međugeneracijski jaz

Plavi telefon svojim novim projektom omogućuje mladima da aktivno volontiraju s (naj)starijim građanima.