Volonterska praksa u SIK-u

Iskoristi znanja s faksa i pobrini se za to da u našim tekstovima nitko ne može naći grešku

Lektori

Pravopis imaš u malom prstu, odlično barataš gramatikom i uživaš u ispravljanju tuđih grešaka? Ako su odgovori na prethodna pitanja potvrdni, čini nam se da si prava osoba za naš lektorski tim. A znamo da ti prakse treba. iskoristi priliku da ju stekneš i prijavi se do 14. listopada.

Dok skrolaš društvenim mrežama, hodaš ulicom, čitaš knjigu ili gledaš kroz prozor tramvaja uočavaš gramatičke i pravopisne greške? Ljutiš se kad ljudi griješe u osnovama, a nije ti teško prepoznati ni rečenicu koja bi mogla stilski biti bolje oblikovana? Svaki put kad ti prijatelji na kavi nešto krivo izgovore, dobiješ poriv ispraviti ih? I oni se zbog toga ljute? Čestitamo, ti si grammar nazi!

Ako ne želiš da ta, moramo priznati, u društvu i ne baš laskava titula, bude jedina koju ćeš imati, predlažemo ti da joj pridružiš i titulu lektora. Kako do nje? Pa zapravo, vrlo jednostavno! Kad naši novinari iskopaju zanimljive i važne situacije te ih slože u članak, prije nego što ih tim za upravljanje društvenim mrežama publici servira, netko ih mora pregledati kako nam nitko ne bi mogao reći da smo ne pismeni (namjerno je, bez panike). To rade upravo naši lektori.

Pijanka, khm, ovaj... sastanak lektora; FOTO: Studentski.hr

Ako cijelo vrijeme balansiraš između imanja prijatelja i ispravljanja tuđih grešaka, pridruži nam se jer kod nas možeš imati oboje. Ako se, usto, dobro snalaziš među zarezima, studiraš hrvatski jezik i uživaš u jezičnim raspravama, vrijeme je da nam se pridružiš. Riješi zadatke na poveznici do 14. listopada, pošalji ih skupa sa životopisom na mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Ja sam bezgrešni lektor i postani osoba odgovorna za to da se članci vodećeg studentskog medija publici plasiraju pismeni.

Ako misliš da lektoriranje nije posao za tebe, a želiš nam se pridružiti, škicni što te čeka u drugim SIK-ovim odjelima. Ako ne živiš ili ne studiraš u Zagrebu, ne brini se. Geografske udaljenosti vrlo uspješno premošćujemo društvenim mrežama, team buildinzima i raznim tulumima.

Komentari na članak

Vezani članci

meuz

Model European Union Zagreb 2017

U organizacijskom timu MEUZ-a možete naučiti kako funkcionira Europska unija

Model European Union Zagreb 2017 poziva sve odgovorne, komunikativne i ambiciozne osobe da postanu dio organizacijskog tima. Prijave su otvorene do 19. prosinca.

volonteri, Rijeka, Drugo more, travanj

Rijeka 10-12. travnja

Udruga „Drugo more" traži volontere za festival „Moje, tvoje, naše"

Festival „Moje, tvoje, naše" kroz predavanja, umjetničke instalacije i nastupe propituje pitanje vlasništva i mogućnosti razmjene dobara i znanja u suvremenom svijetu.

Regrutacija

Prijavi se, popuni svoj životopis i sudjeluj u brojnim projektima!

AIESEC regrutira nove članove

Želiš li raditi i organizirati zanimljive projekte, steći nova poznanstva, poboljšati znanje stranih jezika te razviti svoje potencijale? Želiš li otkriti lidera u sebi i naučiti raditi u timu? Vrijeme je da se prijaviš u AIESEC!

Ljetni volonterski kampovi - naslovna

Udruga CINAZ Zadar

Okrugli stol: ljetni volonterski kampovi

Volite putovati i upoznavati druge kulture, a pritom pomagati i stjecati nova iskustva? Dođite na okrugli stol u Klub mladih KLOOZ!

more, pogled i hrid

Odaberi destinaciju i kreni na put života

Worldpackers – odgovor na pitanje kako povoljno putovati

U zamjenu za jednostavan rad, domaćini diljem svijeta nude besplatan smještaj i hranu, a na vama je samo da odaberete kamo želite ići i da odlučite kojim se poslom želite baviti. Osigurajte si niskobudžetno putovanje visoko profitabilnog iskustva što prije!