Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi

Interdisciplinarni skup studentskih udruga Filozofskog fakulteta bavit će se temom jezika

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Skup Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi održat će se od 25. do 27. travnja, a uz društveni program moći će se poslušati i različita predavanja na temu jezika.

Savez studentskih udruga Filozofskog fakulteta u Zagrebu po prvi put organizira studentski interdisciplinarni skup. Ove godine svi zainteresirani imaju priliku poslušati različita predavanja na temu jezika. S različitih gledišta raspravljat će se o jednom fenomenu koji predstavlja nepresušan izvor za brojne studentske radove i rasprave. Odabrani pristup temi potiče mlade na kreativnost, promišljanje, ali i njihovo međusobno upoznavanje, druženje te suradnju.

U prostorima fakulteta od 25. do 27. travnja na konferenciji nazvanoj Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi moći ćete naučiti mnoštvo novih informacija i sudjelovati u društvenom programu skupa.

Teme radova podijeljene su u nekoliko skupina:

  • Razvoj jezika
  • Jezik i tekst
  • Jezik i politika
  • Jezik i kultura/društvo
  • Jezik i tehnologija
  • Jezik i mediji.

Lidija Bajuk 25. će travnja od 13 sati u svom predavanju nazvanom Nekad bilo, sad se spominjalo – Stara vjerovanja u svakodnevnoj komunikaciji i u suvremenom hrvatskom jeziku govoriti o starim vjerovanjima do danas sačuvanim u našem jeziku. Također, u sklopu velikog skupa održat će se i panel-rasprava Obrazovanje danas: kurikul(um)i za Povijest i Hrvatski jezik – kritike i prijedlozi.

Dodatne informacije o skupu potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

unizd

Sveučilište u Zadru organizira

VIII. dani iberoromanskih jezika i kultura

Odsjek za iberoromanske studije ogranizira 8. dane iberoromanskih jezika i kultura unutar kojih će se naći veoma zanimljiv i edukativan program.

same

Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za pohađanje tečajeva mađarskog jezika

Natječaj za stipendije Vlade Mađarske za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture trajat će dva do četiri tjedna, a prijave traju do 6. ožujka.

Concordia discors

Zagrebačka katedrala i mladi

Mozartova Velika misa u izvedbi Zagrebačkog orkestra mladih i Concordije discors

Zagrebački orkestar mladih i Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu pozivaju vas na izvedbu Mozartove VELIKE MISE u c-molu.

Filozofski fakultet

Nove nevolje na Filozofskom fakultetu

Studenti FFZG-a bore se protiv seksualnog uznemiravanja na fakultetu

Novooformljeni Studentski zbor FF-a krenuo je u borbu protiv seksualnog uznemiravanja na fakultetu. Mole sve studentice koje su doživjele neugodna iskustva da to prijave studentskoj pravobraniteljici.

Grammar nazi

Drugi dio savjeta

Korisni jezični savjeti za sve studente, dio drugi

U drugom dijelu jezičnih savjeta govorit će se o pisanju bjelina (razmaka), navodnim znakovima, polunavodnicima te izostavniku (apostrofu).