LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inovacija studenta iz Karlovca

Inovativni hrvatski student napravio ležaljku sa sefom

Mladi je Karlovčanin, čini se, stao na kraj krađama mobitela na plažama Jadrana.

Mladi je Karlovčanin, čini se, stao na kraj krađama mobitela na plažama Jadrana.

Mladi inovator Domagoj Šoše trenutno je u potrazi za sponzorom koji bi podržao njegov izum - ležaljku za plažu sa sefom za mobitel i novčanik. Ideju je dobio sasvim slučajno, kada je jednom prilikom bio na Zrću s curom kojoj su ukrali mobitel i novčanik.

Iako je u tom trenutku bio bijesan, počeo je razmišljati kako stati na kraj tom problemu. Nakon što se vratio u rodni Karlovac, odlučio je raditi na projektu u kojem su mu pomogli i stručnjaci. Završivši patent, odlučio ga je i zaštititi, ne samo u Hrvatskoj, nego u još 146 svjetskih zemalja.

Patentiranje je bilo tajno i trajalo je oko dvije godine. Sa završenim projektom spreman je izaći na tržište, a toliko je dugo na to čekao upravo zbog činjenice da niti jedna tvornica u Hrvatskoj nije mogla napraviti ležaljku u jednom komadu.

Trenutno je u pregovorima s potencijalnim investitorima, ali se nada i sredstvima iz EU fondova. Vjeruje kako će ležaljka, čiju se cijenu u maloprodaji procjenjuje na oko 300 kuna, biti pravi hit među ugostiteljima na Jadranu. Osim sefa, koji se otvara preko posebno ugrađenog čipa, ležaljka će imati i ugrađeni senzor koji će spriječiti krađu paljenjem alarma.

FOTO: POSLOVNI.HR