Sveučilište u Rijeci

Inovativna radionica „Riverzija” briše granice među studentima

Timski rad, grupni rad

Sveučilište u Rijeci i ove godine organizira „Riverziju”, interdisciplinarnu radionicu i predavanja za sve studente otvorenoga uma. Rok za prijavu je 1. svibnja.

U sklopu Student Day Festivala te ovogodišnjeg Culture Weeka u Rijeci održat će se trodnevna radionica pod nazivom Riverzija. Radionica će biti inovativnog i kreativnog karaktera, a i ove će godine u svoje središte staviti razmatranje pitanja granica.

Kroz stručna predavanja, ali i međusobnu interakciju studenata detaljno će se obraditi različite vrste granica postavljenih među ljudima, bilo da je riječ o zemljopisnim, rodnim, političkim i ideološkim granicama, ili pak onim granicama dublje prirode kao što su psihičke i fizičke granice. Stoga je radionica i interdisciplinarne naravi s obzirom na to da će u njoj sudjelovati sudionici različitih područja, mišljenja i djelovanja. Konačno, glavni je cilj radionice stvaranje individualne empatije i tolerancije prema ljudima drugačijih razmišljanja.

Konkretnije, radionica će obuhvaćati:

  • stručno vodstvo kroz razmišljanja o temi na riječkim lokacijama
  • govore stručnjaka na interaktivnom panelu
  • razmjenu dojmova sudionika
  • stvaranje kreativnih radova u timovima

Rok za prijavu je 1. svibnja, a dobrodošli su studenti svih fakulteta i godina koji su otvoreni za učenje i nova iskustva, ali i spremni na izlazak iz zone udobnosti koju pružaju klasične radionice. Studentima izvan Rijeke bit će omogućen smještaj i obrok, a riječkim će se sudionicima pružiti ručak i međuobroci. Prijaviti se možete na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

 Festival 25 FPS

Internacionalni festival u Zagrebu i Rijeci

Filmske projekcije i audiovizualni nastupi na festivalu 25 FPS

"Sada se želim smijati", "Novi muzej čovječanstva", "Nesavršeni film" i "Yujiapu" proširenofilmski su radovi koji će se u Zagrebu i Rijeci prikazati na festivalu 25 FPS.

Trg

Kinoklub Zagreb

Kinoklub Zagreb organizira drugu besplatnu radionicu filmske kritike i analize

Cilj dvomjesečne radionice podrazumijeva osposobljavanje polaznika za pisanje kraćih filmskih kritika te ponudu korisnih alata za filmsku analizu.

TOF Koprivnica

TOF, Chew the Fat!CRO i Kandžija & Gole žene kreću put Rijeke!

Tuborg Open Fair i Halloween u Rijeci - bit će strašno!

Jesenski Tuborg Open Fair je krenuo – prošlog petka, iz koprivničkog MMC Kugle, a 31. listopada žestoki ritmovi i odličan tulum, šišmiši i vampiri, stižu u Rijeku!

 Povezivanje gradova sa sveučilištima u projektu Europska prijestolnica kulture

Dubrovnik, Rijeka i Osijek kandidirani za Europsku prijestolnicu kulture

Povezivanje gradova sa sveučilištima u projektu Europska prijestolnica kulture

Cilj partnerstva između gradova kandidata i njihovih sveučilišta jest uspostavljanje dugoročne suradnje koja će omogućiti šire razumijevanje načina na koje kultura može doprinijeti razvoju grada.

mikrofon

Odvaži se i nasmij Rijeku

Otvoreni mikrofon čeka neke nove komičare

Ako si kojim slučajem osoba koja uvijek zabavlja ekipu i može svakome izmamiti osmijeh na lice, onda je ovaj događaj upravo za tebe.