LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Inovativna radionica „Riverzija” briše granice među studentima

Sveučilište u Rijeci i ove godine organizira „Riverziju”, interdisciplinarnu radionicu i predavanja za sve studente otvorenoga uma. Rok za prijavu je 1. svibnja.

Sveučilište u Rijeci i ove godine organizira „Riverziju”, interdisciplinarnu radionicu i predavanja za sve studente otvorenoga uma. Rok za prijavu je 1. svibnja.

U sklopu Student Day Festivala te ovogodišnjeg Culture Weeka u Rijeci održat će se trodnevna radionica pod nazivom Riverzija. Radionica će biti inovativnog i kreativnog karaktera, a i ove će godine u svoje središte staviti razmatranje pitanja granica.

Kroz stručna predavanja, ali i međusobnu interakciju studenata detaljno će se obraditi različite vrste granica postavljenih među ljudima, bilo da je riječ o zemljopisnim, rodnim, političkim i ideološkim granicama, ili pak onim granicama dublje prirode kao što su psihičke i fizičke granice. Stoga je radionica i interdisciplinarne naravi s obzirom na to da će u njoj sudjelovati sudionici različitih područja, mišljenja i djelovanja. Konačno, glavni je cilj radionice stvaranje individualne empatije i tolerancije prema ljudima drugačijih razmišljanja.

Konkretnije, radionica će obuhvaćati:

  • stručno vodstvo kroz razmišljanja o temi na riječkim lokacijama
  • govore stručnjaka na interaktivnom panelu
  • razmjenu dojmova sudionika
  • stvaranje kreativnih radova u timovima

Rok za prijavu je 1. svibnja, a dobrodošli su studenti svih fakulteta i godina koji su otvoreni za učenje i nova iskustva, ali i spremni na izlazak iz zone udobnosti koju pružaju klasične radionice. Studentima izvan Rijeke bit će omogućen smještaj i obrok, a riječkim će se sudionicima pružiti ručak i međuobroci. Prijaviti se možete na poveznici.

FOTO: PIXABAY