LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba inovacija

Inovativna Hrvatska ovoga se tjedna okuplja u Ivanić-Gradu

Više od 200 sudionika iz nekoliko hrvatskih županija predstavit će inovativne ideje i projekte na Izložbi inovacija u Ivanić-Gradu. Posjetitelje očekuje bogat popratni program u obliku predavanja, radionica i panel diskusije.

Više od 200 sudionika iz nekoliko hrvatskih županija predstavit će inovativne ideje i projekte na Izložbi inovacija u Ivanić-Gradu. Posjetitelje očekuje bogat popratni program u obliku predavanja, radionica i panel diskusije.

Hodajući robot pokretan umjetnim pneumatskim mišićima, besposadna letjelica s kanard sustavom, robotsko kazalište lutaka, pametni stol, pametni tuš, električni skateboard, solarno oklopno vozilo, zvono za osobe s oštećenjem sluha – samo su neke od inovacija učenika i studenata koje možete pogledati u Ivanić-Gradu. Njihovo će se predstavljanje održati 11. i 12. svibnja na Izložbi inovacija I3G. U četvrtak će ju u 11 sati otvoriti zagrebački župan Stjepan Kožić.

Na izložbi će inovativne ideje i projekte predstaviti više od 200 sudionika iz nekoliko hrvatskih županija, uglavnom studenti s vodećih domaćih fakulteta: Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računalstva u Zagrebu, Grafičkog fakulteta u Zagrebu, Prometnog fakulteta u Zagrebu, Geodetskog fakulteta u Zagrebu, Naftno-rudarskog fakulteta u Zagrebu, Strojarskog fakulteta iz Slavonskog broda, Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek i Visokog tehničkog učilišta Bjelovar te srednjih strukovnih škola iz većeg dijela Hrvatske. Među sudionicima se i ove godine našlo nekoliko uspješnih inovatora i poduzetnika s kojima će mladi moći razmijeniti iskustva, poput ambasadora izložbe, poznatog inovatora, osnivača i direktora tvrtke DOK-ING, Vjekoslava Majetića.

Popratni program izložbe namijenjen je također mladima, ali i njihovim roditeljima i profesorima. Izdvajamo inspirativna predavanja Kreativnost u obrazovanju Predraga Palea, Što je zajedničko IT industriji i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji Marka Severa i Hoće li nam roboti oteti posao/Zašto upisati FER Ane Sović Kržić. U panel diskusiji predviđena je rasprava o inovacijama i zakonodavnom okviru Republike Hrvatske. Mladima će osobito zanimljive biti informatičke i robotičke radionice Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatskog saveza CB radioklubova te natjecateljske radionice ZXQuest“ i SMS@433 Elektroničkog i računalnog kluba. Jedna od glavnih tema izložbe je elektromobilnost u Hrvatskoj pa će na tu temu biti izloženo i nekoliko vrlo zanimljivih vozila.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada te u suradnji s partnerima Udrugom inovatora Hrvatske, Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, Društvom pedagoga tehničke kulture i informatike Grada Samobora i Srednjom školom Ivan Švear iz Ivanić-Grada.

FOTO: PIXABAY