LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultati istraživanja

„I studenti, i nastavnici, i poslodavci priželjkuju više praktičnog rada studenata”

Rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo 155 predstavnika poslodavaca koji zapošljavaju mlade informatičare pokazali su da su generičke kompetencije važnije od tehničkih.

Rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo 155 predstavnika poslodavaca koji zapošljavaju mlade informatičare pokazali su da su generičke kompetencije važnije od tehničkih.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održano je predstavljanje rezultata istraživanja o generičkim kompetencijama mladih informatičara pod nazivom Važnost generičkih kompetencija mladih informatičara – Što misle studenti i nastavnici?. Predstavili su ih dr. sc. Katarina Pažur Aničić, docentica na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) FOI-ja te dr. sc. Vjeran Bušelić, viši predavač na Tehničkom Veleučilištu Zagreb (TVZ) i voditelj karijernog savjetovanja s dugogodišnjim iskustvom u IT sektoru. 

Događaj je zaokružen panel-diskusijom studenata, poslodavaca i nastavnika o razvoju kompetencija mladih informatičara koje su potrebne na tržištu rada. Sudjelovali su Ivan Brezak Brkan, osnivač i glavni urednik portala Netokracija, Tanja Bulbuk Jergović, voditeljica ljudskih resursa poduzeća Infinum te Blerim Sela, predsjednik Uprave poduzeća Perpetuum Mobile, a pridružio se i veći broj studenata i nastavnika FOI-ja.

Rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo 155 predstavnika poslodavaca koji zapošljavaju mlade informatičare pokazali su da su generičke kompetencije važnije od tehničkih. Iako gotovo polovica ispitanika (46,4%) smatra da su tehničke i generičke vještine podjednako važne, 53,6% odabralo je svoje preferencije. Njih čak 85,4% smatra da su generičke vještine važnije nasuprot 14,6% onih koji smatraju da su manje. Veoma sličnog mišljenja jesu i studenti te nastavnici – naime, 42,79% studenata i 46,94% nastavnika smatra da su tehničke i generičke vještine podjednako važne, dok kod preostalih ispitanika, među 72,32% studenata te 79,17% nastavnika, prevladava uvjerenje kako su generičke vještine važnije (ili čak puno važnije) od onih tehničkih koje studenti stječu tijekom studija.

Od stručnih znanja koje studenti stječu tijekom studija, ove poslodavci smatraju najvažnijima: sposobnost brzog usvajanja novih znanja i vještina (74,8%), sposobnost identificiranja i rješavanja problema (66,5%) i sposobnost primjene stručnih znanja u praksi (57,4%). U dijelu istraživanja kompetencija koje studenti posjeduju završetkom studija poslodavci su zadovoljni onom najvažnijom – sposobnost brzog usvajanja novih znanja i vještina, pa više od polovice ispitanih (52,3%) smatra da ju studenti i posjeduju.

Iako u analizi 5 najvažnijih kompetencija poslodavci iskazuju svojevrsno zadovoljstvo mladim inženjerima, odgovornost u radu i procjena kvalitete vlastitog rada, prilagodba i djelovanje u novim situacijama, kreativnost i inovativnost u radu, sposobnost rada pod pritiskom i samostalnost u radu poslodavci smatraju potrebnim, ali nedovoljno razvijenim tijekom studija. 

– I studenti, i nastavnici, i poslodavci priželjkuju više praktičnog rada studenata, rada na konkretnim projektima u suradnji s poslodavcima te više mogućnosti za obavljanje stručne prakse studenata u poduzećima, dakle aktivnosti koje potiču razvoj upravo onih generičkih kompetencija koje su identificirane kao najvažnije. – zaključuje docentica Pažur Aničić s FOI-ja.

Neposredan su povod za istraživanje brze i intenzivne promjene nastupanje doba industrije 4.0 i sve veća i šira primjena digitalnih tehnologija, a obrazovni sustav po tom je pitanju spor i nefleksibilan, i u Hrvatskoj i u drugim zemljama.

Ako već ne možemo direktno utjecati na povećanje kvota za obrazovanje mladih inženjera, možemo ih učiniti kompetentnijim. – pojasnio je Vjeran Bušelić s TVZ-a.

U istraživanju su sudjelovali svi poslovni segmenti koji zapošljavaju: ICT industrija, poslodavci u ne-IT firmama i uprava, i to iz svih segmenata poslovanja – od uprave, izvršnog rukovodstva pa do samih IT stručnjaka, voditelja timova, zaposlenika koji neposredno sudjeluju u odabiru mladog kadra. Ono je obuhvatilo 155 ispitanika iz 117 tvrtki, 116 studenata i 20 nastavnika Fakulteta organizacije i informatike te 92 studenata i 29 nastavnika Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

FOTO: FOI