LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splitski studenti pozivaju

Humanitarna predbožićna akcija „Dobro srce studenata Splita“ za one koji imaju najmanje

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u dogovoru sa Sveučilištem u Splitu, Studentskim centrom, Koordinacijom udruga borbenih postrojbi Hrvatske vojske, SP i stradalničkih udruga Split te Uredom za pastoral mladih, ponovo pokreće veliku humanitarnu akciju unutar Sveučilišta u Splitu.

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u dogovoru sa Sveučilištem u Splitu, Studentskim centrom, Koordinacijom udruga borbenih postrojbi Hrvatske vojske, SP i stradalničkih udruga Split te Uredom za pastoral mladih, ponovo pokreće veliku humanitarnu akciju unutar Sveučilišta u Splitu.

Blagdansko vrijeme za većinu predstavlja pregršt smijeha, ljudske topline, raznih proslava i poklona.

Ima li ljepšeg osjećaja od onog kad na božićno jutro odmotavamo poklone i uživamo u zagrljaju naših najdražih?

Netko će dobiti računalo, netko bicikl, netko čokoladu, netko iskreni zagrljaj najbližih, a netko – ništa od toga.

Upravo je doba darivanja najbolje vrijeme da se prisjetimo i onih koje život ne mazi. Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u dogovoru sa Sveučilištem u Splitu, Studentskim centrom, Koordinacijom udruga borbenih postrojbi Hrvatske vojske, SP i stradalničkih udruga Split (4.gbr, BATT, 6.dp, 114.br, 141.br, 9bHOS, 72.bVP, HVIDRA) te Uredom za pastoral mladih, ponovo pokreće veliku humanitarnu akciju unutar Sveučilišta u Splitu pod nazivom „Dobro srce studenata Splita“.

Akcija će se održati od 11. do 17. prosinca. Donesite prehrambene namirnice (nekvarljive) u zatvorenoj ambalaži (šećer, brašno, ulje, riža, tjestenina, grah, ječam, riblje i mesne konzerve), higijenske potrepštine (deterdžent, sapun, šampon, higijenske uloške, dječje pelene i sl.) te čistu odjeću i obuću.

Prikupljanje donirane robe organizira se u objektima Studentskog centra Split:

– u restoranu na Ekonomskom fakultetu od 9,00 do 16,00 sati
– u restoranu na Građevinskom fakultetu od 9,00 do 17,00 sati
– u studentskom domu Hostel Spinut od 9,00 do 20,00 sati
– u studentskom domu Kampus od 9,00 do 20,00sati

Dogovorena je i suradnja za sudjelovanje u akciji s trgovačkim lancem Tommy. Svi koji se žele odazvati ovoj akciji mogu u hipermarketimaTommy-Solin, Ravne njive, centar Jocker, Split 3 i Koteks Gripe po želji kupiti jednu ili više (nekvarljivih) prehrambenih namirnica u zatvorenoj ambalaži ili higijenske potrepštine te odložiti ih u za to predviđenu kutiju na info pultovima hipermarketa Tommy.

Prenesite ovaj poziv do svakog studenta i prijatelja jer će i najmanji dar svakog od nas zasigurno razveseliti one kojima je pomoć potrebna. Pomoći nekom drugom može usrećiti više od usrećivanja samog sebe. Nema bolje nagrade za naša djela od osmijeha onog kojem smo pomogli. Blagdani su pred vratima. Brige nestaju na mjesec dana.

Pomozimo da i drugi zaborave na svoje brige i dožive pravi smisao Božića.. To i poručuju splitski studenti: – I ne zaboravite, nije važno koliko darujete, nego da je od srca, pa makar to bila i neka sitnica.