10. izdanje Euroinevnta

Hrvatski studenti-inovatori postigli sjajan uspjeh na najvećoj europskoj izložbi

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Na desetom izdanju Euroinventa hrvatski su studenti osvojili više zlatnih medalja. Šime Grbić, student FSB-a, za svoje je vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima nagrađen sa 6 odličja.

Rumunjski Iasi domaćin je najveće europske izložbe inovacija Euroinvent, a hrvatski su sudionici na desetom izdanju događaja osvojili 19 odličja za ukupno 9 inovacija. U konkurenciji između 600 inovacija iz 35 država Hrvati su osvojili 6 zlatnih medalja.

Među uspješnima ističe se Šime Grbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, koji je za vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima osvojio 6 odličja: zlatna medalja Euroinventa, posebno zlatno odličje WIIPA-e (Svjetska organizacija udruge inovatora), posebne nagrade izaslanstava iz Portugala, Maroka i Indonezije i zlatna medalja Sveučilišta iz rumunjske Šučave. Ostali dobitnici zlatnih medalja sa Sveučilišta u Zagrebu su: Vilko Mandić i Stanislav Kurajica za Univerzalni nosač uzoraka (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) te Daniel Časar Veličan, Dubravko Rogale, Snježana Firšt Rogale, Siniša Fajt i Željko Knezić za Intelligent clothing for patients with apnea and snoring (Tekstilno-tehnološki fakultet). 

Studenti dobitnici srebrnih medalja su: Gordana Matijašić, Matija Gretić, Anna Poropat i Josip Vinčićza CAN-capsule – 3D-tiskana kapsula za kontrolirano oslobađanje djelatne tvari (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) te Dubravko Rogale, Željko Knezić, Snježana Firšt Rogale i Martina Bobovčan Marcelić za Device for testing the characteristics of ultrasonic welding (Tekstilno-tehnološki fakultet).

Komentari na članak

Vezani članci

Kampus

Još jedno vrijedno priznanje kvalitete

Splitsko sveučilište proglašeno jednim od najboljih u konkurenciji od 13 država članica EU-a, a najboljim u cijeloj regiji

Zauzevši visoko osmo mjesto na ljestvici najboljih sveučilišta u konkurenciji od 13 zemalja članica EU-a, splitsko je sveučilište još jednom nagrađeno velikim međunarodnim priznanjem. Nastavak je to niza uspjeha i hvalevrijednih priznanja kojima druga najveća akademska institucija u državi nastavlja potvrđivati svoj status vodećeg sveučilišta u ovom dijelu Europe. 

Dan e-učenja - sudionici

ODRŽAN DAN E-UČENJA

„Teorija konstruiranja” (FSB) najbolji e-kolegij!

Zagrebačko sveučilište želi postati regionalni lider u području e-učenja.

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Uoči izbora za rektora okupljeni pred Rektoratom poručili – „Sveučilište mora bolje“

– Danas smo se okupili da pokažemo da sveučilišna autonomija ne znači zatvaranje vrata javnosti, profesorima, a pogotovo ne studentima. Mi smo Sveučilište i Sveučilište mora bolje. – poručili su organizatori.

Uspjeh

Postignuća

3 osobine važne za uspjeh

– Nisam doživio neuspjeh. Samo sam otkrio 10.000 načina koji ne funkcioniraju. – svojedobno je rekao Thomas A. Edison.

FER pogled sa stanice

Nepravda i ignoriranje

Pismo FER-ovca o nepravdi na natječaju za stipendije za izvrsnost

Na e-mail adresu redakcije portala Studentski.hr došla je poruka kolege s FER-a koji se prijavio na natječaj za stipendiju za izvrsnost koju je već dobio dvije godine zaredom. No, ove godine ju nije dobio zbog promjene načina bodovanja prema kojoj su stipendiju dobili samo studenti 4. i 5. godine.