10. izdanje Euroinevnta

Hrvatski studenti-inovatori postigli sjajan uspjeh na najvećoj europskoj izložbi

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Na desetom izdanju Euroinventa hrvatski su studenti osvojili više zlatnih medalja. Šime Grbić, student FSB-a, za svoje je vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima nagrađen sa 6 odličja.

Rumunjski Iasi domaćin je najveće europske izložbe inovacija Euroinvent, a hrvatski su sudionici na desetom izdanju događaja osvojili 19 odličja za ukupno 9 inovacija. U konkurenciji između 600 inovacija iz 35 država Hrvati su osvojili 6 zlatnih medalja.

Među uspješnima ističe se Šime Grbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, koji je za vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima osvojio 6 odličja: zlatna medalja Euroinventa, posebno zlatno odličje WIIPA-e (Svjetska organizacija udruge inovatora), posebne nagrade izaslanstava iz Portugala, Maroka i Indonezije i zlatna medalja Sveučilišta iz rumunjske Šučave. Ostali dobitnici zlatnih medalja sa Sveučilišta u Zagrebu su: Vilko Mandić i Stanislav Kurajica za Univerzalni nosač uzoraka (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) te Daniel Časar Veličan, Dubravko Rogale, Snježana Firšt Rogale, Siniša Fajt i Željko Knezić za Intelligent clothing for patients with apnea and snoring (Tekstilno-tehnološki fakultet). 

Studenti dobitnici srebrnih medalja su: Gordana Matijašić, Matija Gretić, Anna Poropat i Josip Vinčićza CAN-capsule – 3D-tiskana kapsula za kontrolirano oslobađanje djelatne tvari (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) te Dubravko Rogale, Željko Knezić, Snježana Firšt Rogale i Martina Bobovčan Marcelić za Device for testing the characteristics of ultrasonic welding (Tekstilno-tehnološki fakultet).

Komentari na članak

Vezani članci

Gol u polufinalu ZSFL-a

Zagrebačka studentska futsal liga 2014/2015.

Drugo izdanje Zagrebačke studentske futsal lige – prijave u tijeku!

Želiš dokazati da ste upravo ti i tvoja ekipa najbolji ”hakleri” u gradu? Ujedno se želiš zabavljati i stjecati nova prijateljstva? E, pa, onda je upravo Zagrebačka studentska futsal liga pravo mjesto za tebe i tvoju ekipu!

FER pogled sa stanice

Nepravda i ignoriranje

Pismo FER-ovca o nepravdi na natječaju za stipendije za izvrsnost

Na e-mail adresu redakcije portala Studentski.hr došla je poruka kolege s FER-a koji se prijavio na natječaj za stipendiju za izvrsnost koju je već dobio dvije godine zaredom. No, ove godine ju nije dobio zbog promjene načina bodovanja prema kojoj su stipendiju dobili samo studenti 4. i 5. godine.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Ispovijest studentice FFZG-a

„Imam diplomu i četiri posla, više ni ne znam što je to slobodno vrijeme, a svejedno jedva preživljavam!“

Opis mog posla ne razlikuje se puno od opisa posla asistenta ili znanstvenog novaka. Kraj je srpnja, a za svoj rad još nisam dobila nikakav novac. Za cijelu tekuću akademsku godinu honorar vanjskim suradnicima nije isplaćen.

24sata Hackathon powered by Vipnet

Hackathon

Pobjedničkom timu 24-satnog natjecanja u stvaranju inovacija nagrada od 40 000 kuna

Onaj tim koji izgradi najbolji analitički model te najuvjerljivije prezentira njegovu logiku i dodanu poslovnu vrijednost pobjednik je natjecanja „24sata Hackathon powered by Vipnet“ te ga očekuje vrijedna novčana nagrada i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu.

Motivacijski tjedan na PBF-u

Motivacijski tjedan

Veliki događaj na PBF-u posvećen studentima u "najgorim patnjama"

Motivacijski tjedan održat će se od 16. do 20. svibnja. Iskusni predavači govorit će o motivaciji, organizaciji i osobnom uspjehu.