Poslijediplomski sveučilišni studij

HKS dobio dopusnice za izvođenje doktorskih studija

https://pixabay.com/en/graduation-scroll-cap-university-2148715/

Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu od sljedeće akademske godine počinje izvoditi poslijediplomski sveučilišni studij povijesti i sociologije.

Hrvatsko katoličko sveučilište zaprimilo je od Ministarstva znanosti i obrazovanja dopusnice za izvođenje poslijediplomskog sveučilišnog studija Povijest i za izvođenje studijskog programa poslijediplomskog sveučilišnog studija Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu.

– Radosni smo što smo dobili dopusnice za doktorske studije iz područja povijesti i sociologije. Ovime naše Sveučilište zaokružuje sva tri ciklusa studija te nakon osam godina izvođenja nastave započinje razdoblje u kojem će moći podjeljivati doktorate. – izjavio je Željko Tanjić.

Studiji će se početi izvoditi od akademske godine 2018/2019. u trajanju od tri godine, čijim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te akademski naziv doktora znanosti. Studiji će se izvoditi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Optimalan broj studenata iskazan u elaboratu o izvođenju studijskog programa je 20 studenata. Istaknuli su kako je ovo važan iskorak u razvoju Sveučilišta i društva.

– Ovo je važan iskorak u razvoju našeg Sveučilišta koji će pokazati njegovu sposobnost u oblikovanju generacije novih znanstvenika i istraživača važnih za hrvatsko društvo. – istaknuo je rektor.

Izvođenjem poslijediplomskih sveučilišnih studija Hrvatsko katoličko sveučilište omogućit će studentima stjecanje akademskog stupnja na svim razinama od preddiplomskih, diplomskih do poslijediplomskih sveučilišnih studija. Sve daljnje informacije bit će dostupne na stranici Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Komentari na članak

Vezani članci

Knowledge

Financijska potpora

Stipendije za doktorski studij povijesti u Švicarskoj

Stipendija u iznosu od oko 25 886 eura namijenjena je studentima doktorskog studija iz područja povijesti. Rok za prijavu je 31. ožujka.

Uspinjača 1

Na današnji dan

Zagrebačka „stara dama“ neumorno vozi već 124 godine

Na današnji je dan 1893. godine s radom trajno krenula zagrebačka uspinjača, spomenik kulture i jedna od atrakcija koje čine glavni grad prepoznatljivim.

Popularno-znanstveno predavanje „Aleksandrijski zlatotvorci – znanost, uvjerenja i falsifikati“

„Znanost dostupna svima”

Dođite na popularno-znanstveno predavanje u Medijateku Francuskog instituta!

Predavanje o kemiji protkano poviješću, „Aleksandrijski zlatotvorci – znanost, uvjerenja i falsifikati“ održava se unutar projekta „Znanost dostupna svima“.

Marko Polo

Na današnji dan

Umro Marko Polo, jedan od najvećih svjetskih putnika

Na današnji je dan u Veneciji umro poznati istraživač i putopisac Marko Polo.

Sveti Valentin

Na današnji dan

Jeste li znali ove stvari o svetom Valentinu?

Tko je bio sveti Valentin i koje su najčešće zablude o njegovom životu?