Poslijediplomski sveučilišni studij

HKS dobio dopusnice za izvođenje doktorskih studija

https://pixabay.com/en/graduation-scroll-cap-university-2148715/

Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu od sljedeće akademske godine počinje izvoditi poslijediplomski sveučilišni studij povijesti i sociologije.

Hrvatsko katoličko sveučilište zaprimilo je od Ministarstva znanosti i obrazovanja dopusnice za izvođenje poslijediplomskog sveučilišnog studija Povijest i za izvođenje studijskog programa poslijediplomskog sveučilišnog studija Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu.

– Radosni smo što smo dobili dopusnice za doktorske studije iz područja povijesti i sociologije. Ovime naše Sveučilište zaokružuje sva tri ciklusa studija te nakon osam godina izvođenja nastave započinje razdoblje u kojem će moći podjeljivati doktorate. – izjavio je Željko Tanjić.

Studiji će se početi izvoditi od akademske godine 2018/2019. u trajanju od tri godine, čijim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te akademski naziv doktora znanosti. Studiji će se izvoditi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Optimalan broj studenata iskazan u elaboratu o izvođenju studijskog programa je 20 studenata. Istaknuli su kako je ovo važan iskorak u razvoju Sveučilišta i društva.

– Ovo je važan iskorak u razvoju našeg Sveučilišta koji će pokazati njegovu sposobnost u oblikovanju generacije novih znanstvenika i istraživača važnih za hrvatsko društvo. – istaknuo je rektor.

Izvođenjem poslijediplomskih sveučilišnih studija Hrvatsko katoličko sveučilište omogućit će studentima stjecanje akademskog stupnja na svim razinama od preddiplomskih, diplomskih do poslijediplomskih sveučilišnih studija. Sve daljnje informacije bit će dostupne na stranici Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Komentari na članak

Vezani članci

Odsjek za povijest

Prošlo je već 10 godina

Povjesničari u Splitu i dalje čekaju zgradu

Studentima povijesti s Filozofskog fakulteta u Splitu još prije deset godina obećana je zgrada.

Arheološki park u Rijeci

Rimska povijest Tarsatice

Otvoren Arheološki park u Rijeci

Riječ je o prostoru koji otkriva zaboravljen sloj rimske povijesti Rijeke.

Medicina

Od pradavnih operacija do kuge 19. stoljeća

Sedam neobičnih činjenica o medicini kroz povijest

Donosimo vam sedam začuđujućih i zanimljivih činjenica o medicini od njenog prakticiranja u Starom Egiptu do ne tako davnog 19. stoljeća.

Ella Fitzgerald

Na današnji dan

Umrla Ella Fitzgerald, najveća jazz pjevačica 20. stoljeća

„Prva dama pjesme“, Ella Fitzgerald, svojim je osebujnim glasom izazivala divljenje na svakom nastupu. U povijest je ušla kao prva Afroamerikanka koja je osvojila prestižnu nagradu Grammy.

Prvi čovjekov let u svemir

Na današnji dan

Čovjek prvi put poletio u svemir

Sovjetski astronaut Jurij Gagarin 12. travnja 1961. godine postao je prvim čovjekom koji je odletio u svemir.