International VELUX Award

Grand Prix u iznosu od 4000 eura za studente arhitekture

Arhitektura

U tijeku je natječaj pod nazivom International VELUX Award koji svake godine okuplja studente arhitekture i s temom „Light of Tomorrow“ osvješćuje u njima ulogu svjetlosti. Moguće je osvojiti i do 4 000 €, a prijave traju do 1. travnja 2018.

Svjetlost je oduvijek bila važna za čovjeka, a posebno je važna danas kad smo uglavnom zatvoreni u sobama sjedeći ispred televizora ili računala. Nužno je da nam u prostorije dopire optimalna količina svjetla. Za rješavanje tog zadatka brinu se arhitekti koji su oduvijek bili fascinirani svjetlom.

S ciljem poticanja razvijanja ideja za korištenje svjetlosti u prostoru, VELUX grupa već 13 godina organizira natječaj za studente arhitekture iz mnogobrojnih zemalja pod nazivom International VELUX Award. Tema je natječaja svjetlo, a podijeljen je na projekte – Daylight in buildings – i na istraživanje – Daylight in investigation. Sudjelovati mogu svi studenti arhitekture u ak.god. 2017/2018 u timu ili pojedinačno te pod mentorstvom profesora. 

Nagrade će biti podijeljene između studenata i profesora mentora s time da veći dio dobiva student. Grand Prix iznosi 4 000 € za studenta i 1 000 € za profesora. U ovoj nagradi konkuriraju sudionici iz svih zemalja, dok postoji i nagrada za svaku regiju i iznosi 1 000 € za studenta i 250 € za mentora. Također postoje nagrade za pojedine kategorije.

Prijave traju do 1. travnja 2018, a vrše se na internetskoj stranici. Od 1. travnja do 15. lipnja 2018. studenti trebaju predati svoje radove. Nakon toga pregledat će ih komisija i u listopadu 2018. objaviti dobitnike.

Studenti koji su zainteresirani ili su već odlučili sudjelovati moći će uskoro prisustvovati uvodnom predavanju voditeljice projekta za Hrvatsku.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Kadar za čitanje 2015 - naslovna

Noć Knjige 2015.

Natječaj za izložbu „Kadar za čitanje“ – upriličite knjigu u svakoj prilici

Volite slikati? Prijavite se na fotografski natječaj "Kadar za čitanje" 2015!

Studenti medicine

Financijska podrška

Zaklada „Ana Rukavina“ dodjeljuje sredstva za stručno usavršavanje mladog liječnika u Washingtonu

U sjećanje na Anu Rukavinu i dr. Vesnu Bartulić raspisan je javni natječaj za stručno usavršavanje jednog liječnika do 35 godina starosti godinu dana.

Sport 2016/17

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Otvorene prijave za sveučilišna sportska natjecanja u Zagrebu

Studenski zbor je najavio i nekoliko novosti od kojih je najveća zasigurno TV prijenos završnice svih natjecanja, intervjui, snimke, video isječci i fotografije.

foto

Natječaj za stipendije

Lidl stipendira školovanje i praksu u Njemačkoj

U tijeku su prijave na natječaj za stipendije budućim studentima dualnog studija trgovine. Uz učenje teorije nudi se i praksa tijekom svih triju godina školovanja.

Isto

Financijska podrška

Dodjela stipendija za studiranje u Republici Turskoj

Fakulteti u Republici Turskoj sudjeluju u različitim programima razmjene studenata te imaju kvalitetne programe na engleskom jeziku, a Vlada dodjeljuje studentima stipendije u iznosu od 1000 do 4700 kuna.