International VELUX Award

Grand Prix u iznosu od 4000 eura za studente arhitekture

Arhitektura

U tijeku je natječaj pod nazivom International VELUX Award koji svake godine okuplja studente arhitekture i s temom „Light of Tomorrow“ osvješćuje u njima ulogu svjetlosti. Moguće je osvojiti i do 4 000 €, a prijave traju do 1. travnja 2018.

Svjetlost je oduvijek bila važna za čovjeka, a posebno je važna danas kad smo uglavnom zatvoreni u sobama sjedeći ispred televizora ili računala. Nužno je da nam u prostorije dopire optimalna količina svjetla. Za rješavanje tog zadatka brinu se arhitekti koji su oduvijek bili fascinirani svjetlom.

S ciljem poticanja razvijanja ideja za korištenje svjetlosti u prostoru, VELUX grupa već 13 godina organizira natječaj za studente arhitekture iz mnogobrojnih zemalja pod nazivom International VELUX Award. Tema je natječaja svjetlo, a podijeljen je na projekte – Daylight in buildings – i na istraživanje – Daylight in investigation. Sudjelovati mogu svi studenti arhitekture u ak.god. 2017/2018 u timu ili pojedinačno te pod mentorstvom profesora. 

Nagrade će biti podijeljene između studenata i profesora mentora s time da veći dio dobiva student. Grand Prix iznosi 4 000 € za studenta i 1 000 € za profesora. U ovoj nagradi konkuriraju sudionici iz svih zemalja, dok postoji i nagrada za svaku regiju i iznosi 1 000 € za studenta i 250 € za mentora. Također postoje nagrade za pojedine kategorije.

Prijave traju do 1. travnja 2018, a vrše se na internetskoj stranici. Od 1. travnja do 15. lipnja 2018. studenti trebaju predati svoje radove. Nakon toga pregledat će ih komisija i u listopadu 2018. objaviti dobitnike.

Studenti koji su zainteresirani ili su već odlučili sudjelovati moći će uskoro prisustvovati uvodnom predavanju voditeljice projekta za Hrvatsku.

 

Komentari na članak

Vezani članci

ništa

Razvitak energetike

Prijave za nagradu „Hrvoje Požar“ u tijeku; studente očekuju povelja i novčani iznos

Za doprinos na području energetike HED dodjeljuje nagrade i studentima. Rok za prijavu je 30. travnja.

Degordian tim

Još jedno radno mjesto

Degoradian traži Community managera

Nova radna pozicija u Degordianu! Detalji na linku.

Portanova Fashion Incubator – natječaj

Završetak natječaja

Mladi modni dizajneri još se stignu prijaviti za Portanova Fashion Incubator

Portanova Fashion Incubator, regionalno najutjecajnije natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere, u utorak, 5. rujna, zaključuje natječaj za novu sezonu.

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Objavljen natječaj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom

Natječaj za najam povoljnih državnih stanova u Zagrebu

Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom objavljen je natječaj za najam 14 stanova u centru Zagreba.

CAVE

Creative Audio Visual Event: poziv na prijavu

Kreativni audio-vizualni događaj na Bačvicama

Organizatori vas ovim putem pozivaju da prijavite svoje radove i doprinesete umjetničkoj izložbi. Tehnika i tema radova su neodređene, tako da izlagači sami biraju način na koji će se osloboditi i predstaviti.