LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Danas - dan fakulteta

Građevinski fakultet slavi

Građevinski fakultet u Zagrebu danas će proslaviti 95. godišnjicu postojanja

Građevinski fakultet u Zagrebu danas će proslaviti 95. godišnjicu postojanja

Građevinski je fakultet osnovan 1919. godine kao Visoka tehnička škola, da bi nakon samo 7 godina, 1926. godine, postao Tehnički fakultet u sklopu Sveučiišta u Zagrebu. Kako je pri osnivanju bio na Rooseveltovom trgu, fakultet se kasnije preselio u Kačićevu gdje se i danas nalazi.

1956. godine fakultet se podijelio na nekoliko sastavnica, među kojima je i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet, a 1962. godine postao je samostalan - Građevinski fakultet. Kako je neko vrijeme bio u sklopu Građevinskog instituta, 1991. godine konačno je počeo samostalno poslovati kao dio zagrebačkog Sveučilišta. Od 1948. do 1970. godine uvode se smjerovi: konstruktorski, hidrotehnički, prometni te organizacijsko-tehnološki koji je kasnije ukinut.

Upravo zato, fakultet danas slavi svoju 95. obljetnicu, koja će se svečano obilježiti u zgradi fakulteta s početkom u 11 sati. Naime, tada će govor održati rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, a nakon glazbenog nastupa bit će dodijeljene nagrade dekanice za nagrađene studentske radove.

Sve informacije o povijesti fakulteta možete pročitati ovdje.

FOTO: FLICKR.COM