Svečano otvorenje

Grad Zagreb domaćin Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima

borilačke vještine prvenstvo

Grad Zagreb na tri će dana ugostiti natjecatelje Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim vještinama. Svečano otvorenje odvilo se 31. srpnja, a prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa. Ulaz je na sportska borilišta slobodan, a sami događaj moguće je pratiti na nekoliko online izvora.

Svečanom ceremonijom otvaranja održanom 31. srpnja u 20:30 u Sportskoj dvorani Bojan Stranić započelo je premijerno izdanje Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima, koje iduća tri dana u Zagrebu okuplja 1300 predstavnika s 404 sveučilišta iz 36 zemalja.

– Zagreb je jedinstven grad na karti sveučilišnog sporta, s obzirom na domaćinstvo dvama za nas velikim događajima – Univerzijadi 1987. i Europskim sveučilišnim igrama 2016. Želim zahvaliti organizatorima na predanosti i uloženom trudu, kao i svima ostalima koji su pomogli održavanju ovog velikog natjecanja, dok studentima želim da u Zagrebu ostvare svoje snove. – poručio je predsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA), Adam Roczek.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok se od čelnika iz svijeta sporta ističu Antonio Espinosa, predsjednik Svjetske karate federacije (WKF), te Roy Baker, predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO). Znak za otvaranje prvenstva dala je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić koja je u svojem obraćanju istaknula zadovoljstvo što se mladim studentima iz Europe otvorila prilika za nastupom u Zagrebu na ovom prvenstvu. 

Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima otvorena su intoniranjem međunarodne studentske himne Gaudeamus Igitur uz podizanje zastave EUSA-e prije čega su zakletvu za fer natjecanjem u ime svojih kolega položili predstavnici sudaca i sportaša.

– Ovo je najveći sportski događaj na razini europskog sveučilišnog sporta u ovoj godini. Nadam se da ćete uživati – kako u natjecanju, tako i u Zagrebu i jednom nam se vratiti kao dragi gosti i prijatelji – poručio je preko tisuću studenata iz cijele Europe, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Boje Lijepe Naše brane 64 predstavnika s deset hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, a sportska nadmetanja odvijaju se u četiri zagrebačke sportske dvorane. Dom sportova 1 tako će ugostiti kickboxing natjecanje, Dom sportova 2 judo, dok će se natjecanja u taekwondou odvijati u Sportskoj dvorani Trešnjevka, a u karateu u Domu odbojke Bojan Stranić.

Ulaz na sportska borilišta slobodan je za sve zainteresirane, a sve je borbe s početkom natjecanja moguće pratiti i putem prijenosa uživo na službenom YouTube kanalu, dok je više informacija, raspored natjecanja, rezultate i ždrijeb moguće pronaći na službenoj internetskoj  stranici te društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Komentari na članak

Vezani članci

Od deset sveučilišta, zagrebačko najuspješnije na judo natjecanju

UniSport Hrvatska

Zagrebačko sveučilište najbolje u judu

- Veseli nas da je ove godine nastupio veći broj natjecatelja nego prošle godine te da se povećala kvaliteta samog natjecanja. Ove je godine studentsko prvenstvo bilo i jedan od kriterija za odlazak na Europske sveučilišne sportske igre i to je bio jedan od motiva da na ovom prvenstvu nastupe naši najbolji judaši. Tako smo i ove godine uživali u nastupima osvajača svjetskih i europskih medalja i članova nacionalnih selekcija. – izjavio je Ivan Segedi, tehnički organizator natjecanja.

Eventos aplikacija cover

Izvrstan primjer implementirane ideje

Eventos aplikacija dokazuje da u Hrvatskoj postoji prostor za inovativnost i uspjeh

Realizacija ideje za aplikaciju Eventos krenula je tijekom 2015. godine. U ovom trenutku preko 5000 ljudi koristi pregršt njenih mogućnosti.

Hrki

"Srce vjeruje, um ostvaruje"

FOTO: Svečano zatvorene treće Europske sveučilišne igre

Hrvatski studenti osvojili su najviše medalja i to čak njih 30, dvanaest zlatnih, deset srebrnih i osam brončanih. Najuspješnije sveučilište, od njih 409 koliko ih je sudjelovalo na Igrama, bilo je Sveučilište u Zagrebu s osvojenih 26 medalja i to deset zlatnih, devet srebrnih i sedam brončanih.

Advent u Zagrebu - Naslovna

Bogat adventski program

FOTO: Zagreb se „obukao“ u veličanstveno adventsko ruho

Otkrivamo što sve ovog adventa Zagreb nudi svom stanovništvu i posjetiteljima. Kako je proteklo otvorenje, najbolje će vam dočarati fotogalerija koju smo vam pripremili.

Uspinjača

Kulturno-turistička atrakcija

Deset dana zabave i ovog ljeta u dvorištima

Ove je godine novitet jedinstveni zeleni unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj s Meštrovićevim skulpturama, koji će biti otvoren cijelim tijekom manifestacije, a posebna atrakcija svakako je otvorenje kultnog dvorišta u Basaričekovoj 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova - remek-djelo Kreše Golika „Tko pjeva zlo ne misli“