Natjecanje na 30 svjetskih lokacija

„Government Jam”: I studenti će prodrmati javni sektor

Cvjetni trg II

Zagreb Government Jam okupit će (do) 50 sudionika različitog profila – od zainteresiranih građana, udruga, političara, zaposlenika u svima segmentima javne uprave, do neprofitnih organizacija, dizajnera i studenata koji će timski razviti nove usluge inspirirane zajedničkom temom.

Kritični ste prema javnom sektoru? Mislite li da bi trebao biti učinkovitiji, a usluge koje pruža više okrenute prema stvarnim potrebama čovjeka? Evo vam prilike! U Zagrebu se, naime, od 5. do 7. lipnja prvi put održava Government Jam, manifestacija u okviru globalne inicijative u kojoj dionici javne uprave, ali i zaposlenici privatnog sektora te studenti diljem svijeta istovremeno rade na rješavanju zadanog problema.

Do rješenja sudionici dolaze metodom service designa, a natjecanje će se istodobno održati na više od 30 lokacija u svijetu. Kako bi svi imali jednake polazne pozicije, tajna tema ovogodišnjeg izdanja saznat će se tek u utorak, 5. lipnja, točno u 15 sati. Tako će svi sudionici imati tek 48 sati da osmisle rješenje i prodrmaju javni sektor.

Prvi Zagreb Government Jam okupit će (do) 50 sudionika različitog profila – od zainteresiranih građana, udruga, političara, zaposlenika u svima segmentima javne uprave do neprofitnih organizacija, dizajnera i studenata koji će eksperimentiranjem, međusobnom suradnjom i prijateljskim natjecanjem timski razviti nove usluge inspirirane zajedničkom temom. Ovakav pristup dizajnu usluga, tzv. service designu, jedan je od globalnih trendova i kao takav već je prisutan u javnom sektoru razvijenih zemalja. Svakako će biti zanimljivo pratiti do kojih će rješenja doći zagrebački sudionici te koja će od tih rješenja jednog dana biti implementirana i u Hrvatskoj.

Događanje organizira Radilica, kompanija koja već 10 godina pomiče granice u načinu pružanja usluga dizajniranjem korisničkog iskustva u suradnji s klijentima te  edukacijom djelatnika u izravnoj komunikaciji s korisnicima.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj Facebook stranici kao i na webu. Prijave su moguće preko Entrio sustava; naknada je za sudjelovanje simbolična, a broj sudionika ograničen.

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt "Hrvatska pamet Hrvatskoj"

Projekt „Hrvatska pamet Hrvatskoj”

Sudjelujte u projektu Poslovnog dnevnika i osvojite do 63 000 kuna

Cilj projekta Poslovnog dnevnika „Hrvatska pamet Hrvatskoj” je nagraditi izvrsnost hrvatskih studenata te potaknuti njihovo lakše uključivanje u sustav nacionalne ekonomije.

ENC

ELSA Negotiation Competition

U Hrvatskoj se prvi put održava natjecanje u pregovaranju namijenjeno studentima

ELSA Negotiation Competition, natjecanje u pregovaranju, prva je vrsta ovakvog događaja u Hrvatskoj za studente. Na natjecanju mogu sudjelovati studenti prava i ekonomije, dok sudjelovati na radionicama i pratiti natjecanje mogu svi studenti bez obzira na vrstu studija.

1

Tribina studenata FBF-a

Biti ili ne biti cijepljen? – pitaju se studenti Farmacije

Studentski zbor FBF-a poziva sve zainteresirane za temu cijepljenja na javnu tribinu na kojoj će priliku da izraze vlastiti stav o ovoj temi dobiti pet stručnjaka. Tribina se održava 7. prosinca u 17 sati u Kinu SC-a.

Camera obscura

"Camera obscura"

Izradite svoju napravu za hvatanje svjetla na radionici DIY fotografije

Otvorene su prijave za sudjelovanje na dvotjednoj radionici DIY fotografije. Polaznicima će se približiti razumijevanje fotografije kroz gradnju naprave za hvatanje svjetla, izrađivanje kamera te kroz mnoge druge aktivnosti.

Financial Week 2015

eSTUDENT

Započele prijave za eSTUDENTov projekt Financial Week

Prijave za Financial Week započele su 6. travnja, a sam projekt traje od 13. do 17. travnja.