"Sajam karijera HBŽ"

Gotovo trideset sastavnica Sveučilišta u Zagrebu predstavljeno livanjskim maturantima

Održan 3. Sajam karijera u Livnu

– Projektom smo izrazito zadovoljni, a polučili smo i bolji uspjeh u vidu većeg broja upisanih studenata na Sveučilištu u Zagrebu iz naše županije u odnosu na prvu godinu održavanja Sajma, kada nismo održavali simulaciju Državne mature – ističe predsjednik ZKLS-a.

Zagrebački klub livanjskih studenata po treći je put organizirao Sajam karijera u Livnu. Predstavljeno je 29 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, i Zdravstveno veleučilište. Događaj je započeo u petak, 8. travnja u 12 sati u livanjskom Narodnom sveučilištu. Otvorio ga je pomoćnik ministra prosvjete Mate Križanac, a vodstvo ZKLS-a kroz prigodne prezentacije informiralo je maturante srednjih škola Hercegbosanske županije o prošlom i trenutnom radu kluba, o mogućnosti studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, načinu polaganja Državne mature i studentskom smještaju.

Manifestacija se potom nastavila u dvorani Srednje ekonomske škole gdje su zagrebački studenti domaćini Livnjaci i njihovi gosti, na štandovima dijelili reklamne materijale i odgovarali na mnogobrojna pitanja znatiželjnih maturanata. U subotu, u 9 sati provedena je simulacija Državne mature u Općoj gimnaziji Livno za 80-ak prijavljenih. Testove po uzoru na one koji su se do sada pojavljivali na Državnoj maturi, sastavljali su članovi ZKLS-a.

 Projektom smo izrazito zadovoljni, a polučili smo i bolji uspjeh u vidu većeg broja upisanih studenata na Sveučilištu u Zagrebu iz naše županije u odnosu na prvu godinu održavanja Sajma, kada nismo održavali simulaciju Državne mature. Nadam se da smo maturantima uvelike pomogli u važnoj životnoj odluci, izboru fakulteta, odnosno budućeg zanimanja izjavio je predsjednik ZKLS-a, Stipe Mišković.

Nakon službenog dijela, na red su došli zasluženi odmor i razgledavanje. Organizirane su brojne aktivnosti za goste iz Zagreba. Između ostalog, studenti su posjetili franjevački muzej na Gorici (crkva sv. Petra i Pavla), gdje su ih se osobito dojmila djela poznatog livanjskog slikara Gabrijela Jurkića, eko-selo "Grabovica" i planinarski dom "Cincar", koji se nalazi nedaleko od visoravni Kruzi na kojoj obitavaju livanjski divlji konji.

ZKLS zahvaljuje svim sponzorima, donatorima te onima koji su na bilo koji način potpomogli realizaciju ovog zahtjevnog projekta. Poznato je da Livanjci pomažu jedni drugima, tako su i članovi bivšeg vodstva, pogotovo predsjednici Tomislav Pavić i Marin Mihaljević, izašli u susret svojim mlađim nasljednicima.

Komentari na članak

Vezani članci

2. Sajam karijera HBŽ

Poticanje maturanata na studiranje u Zagrebu

Zagrebački klub livanjskih studenata i ove godine organizira Sajam karijera HBŽ

Studenti okupljeni u Zagrebački klub livanjskih studenata odlučili su budućim studentima približiti iskustvo studiranja na Sveučilištu u Zagrebu.

Knjiga

Prilika za srednjoškolce

Književni klub u Zoni obrađuje „Bijeg“, naslov s državne mature

Državna matura sve je bliže pa Klub Zona očekuje brojne maturante na novom druženju književnog kluba posvećenom Nehajevu romanu „Bijeg“.

Sveučilište u Zagrebu

Manifestacija u SC-u

Očekuje se da će Smotra Sveučilišta u Zagrebu okupiti preko 15 000 posjetitelja

Na trodnevnoj manifestaciji, koja se već tradicionalno održava u studenome, uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici – ukupno njih 80-ak. Očekuje se da će njihova izlaganja popratiti oko 15 tisuća posjetitelja.

Posljednji Književni klub

Info zona

Završava najpopularniji Književni klub

– Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. – rekla je Irena Delonga Nešić.

Bogat listopadni program u Klubu mladih Split

Edukativno-zabavni program

Brojne aktivnosti zagrijat će listopadsku atmosferu u Klubu mladih Split

Mnogo je aktivnosti pripremljeno za listopad u Ulici Ruđera Boškovića. Predavanje pod nazivom „Ljubav prema sebi“ održat će ovog četvrtka Asja Roja, a u petak će Michael Niclaus govoriti o borbi s alkoholom na predavanju „Follow your dreams“.